Vindheim se Spartě pořád vrací jako bumerang. Norského beka ze Sparty nevykoupí ani Lillestrøm...

Vindheim se Spartě pořád vrací jako bumerang. Norského beka ze Sparty nevykoupí ani Lillestrøm...

Letí to, letí. Norský bek Andreas Vindheim už patří Spartě více než čtyři roky a klidně se může stát, že ještě minimálně jednu sezonu bude.

Opustí Minčev Spartu po 3 letech kvůli Championship? Zájem o Bulhara je údajně na King Power Stadium

Letenskému "S" se navíc po hostováních vrací jako bumerang. Ve druhé bundeslize v barvách Schalke 04 odehrál jen 338 minut a v Gelsenkirechenu ho dále nechtěli.

To samé se mu stalo i v Eliteserien, v níž byl od letošního února zapůjčen do Lillestrømu. V norské lize si připsal 71 minut a v poháru dalších 11, což na půl roku není zrovna moc.

Je však pravdou, že jeho pětiměsíční misi v rodné zemi ovlivnilo zranění. "Andreas je velmi dobrý hráč, který měl bohužel smůlu na zranění. Je to škoda, je to sympaťák a hráč, který by v případě, že by byl zdravý, zvedl jakýkoliv tým Eliteserien. Přirozeně jsme nevyužili možnost odkupu. Do budoucna mu přejeme hodně štěstí a doufáme, že už se mu zranění vyhnou," prohlásil na webu lsk.no sportovní manažer Simon Mesfin.

V dobrém se loučí se žlutočernými barvami i Sám Vindheim, jenž by se tak měl hlásit v epet ARENĚ. "Kluci, fyzioterapeuti a členové trenérského týmu byli od prvního dne vřelí, zejména šatna mi bude chybět. Škoda, že jsem nemohl přispět víc, ale bohužel to takto dopadlo. Lillestrømu přeji vše nejlepší a hodně štěstí do zbytku sezony," doplnil na adresu nyní sedmého celku tabulky sedmadvacetiletý obránce.

Zatímco v době přesunu do Sparty byla jeho cena 1,3 milionu eur, aktuálně u něj na transfermarkt.com svítí suma 600 tisíc eur, což je více než dvakrát méně. Kam asi povedou kroky bývalého hráče Malmö FF či Brannu tentokrát?

Nguyenův přestup je velký, podmínky má na úrovni středu bundesligy. Agent věří v titul i asijskou Ligu mistrů