30. 6. 2023 11:31 − 4165× − 0

Jubilejní Bohemka startuje za týden, doprovodný progam už nyní

Pouhý týden zbývá do startu jubilejního 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav, ale bohatý doprovodný program začíná už v těchto dnech.

Pořadatelé středočeské a severočeské soutěže připravili několikadenní pestrý program pro děti i dospělé. Vítaným zpestřením sportovní části podniku bude start dvou vozů WRC, v obou případech ve specifikaci z roku 2017. A v jednom z nich se mohou ti nejzapálenější fanoušci svést na místě spolujezdce v Sosnové.

Doprovodný program začne už první prázdninový víkend na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi.

„V rámci letošního výročí Bohemky se koná několik sekundárních akcí a soutěží. Například v sobotu prvního července mohou diváci sledovat krásné historické vozy Bohemia veteran a také souboje závodních vozů přímo na náměstí. V tomto případě to ale budou RC modely, pro které je připraveno několik rychlostních zkoušek. Myslím, že tohle si užijí nejen děti, ale i tatínkové,“ prozradil v úvodu ředitel Bohemia Rally Mladá Boleslav – Petr Pavlát a pokračuje: „Hned v neděli proběhne rovněž na Staroměstském náměstí dětský den Bohemia rally se spoustou zábavy pro malé i větší děti."

Pár pracovních dní uteče jako voda a mezitím už budou posádky 50. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav najíždět jednotlivé rychlostní zkoušky. První příležitost ke sledování závodních vozidel na trati budou mít diváci v pátek 7. července na testovací erzetě Loukov – Kruhy. Rovněž v pátek od 16:00 hodin proběhne na Autodromu v Sosnové slavnostní představení a defilé posádek a jejich vozů našeho domácího šampionátu historických vozidel. „Pak už se opravdu začne závodit, ale doprovodný program stále poběží. Hned vedle servisního parku na letišti v Hoškovicích proběhne v sobotu 8. července pouť a od 20:00 hodin koncert. Před jeho začátkem budou vyhlášeni vítězové Poháru pořadatele. Komu se nebude chtít přijet přímo do dějiště Bohemky, může sledovat v České televizi dva přímé přenosy z rally,“ uvedl závěrem Petr Pavlát.

Pátý podnik letošního PSG Mistrovství České republiky v rally se uskuteční v termínu od 7. – 9. července 2023, ale už v týdnu od 1. července bude probíhat bohatý doprovodný program.

Sledujte nás na: www.rallybohemia.cz

@rallybohemia / @ecoEnergyRallyBohemia / #rallybohemia

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!