Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cizinecká policie mění ředitele

Brigádní generál Milan Majer na vlastní žádost ve funkci končí. 

Současný ředitel Ředitelství služby cizinecké policie brig. gen. Mgr. Milan Majer požádal o uvolnění z funkce a bude nově působit jako styčný důstojník Policie České republiky na Slovensku. Služební funkcionář, kterým je v tomto případě první náměstek policejního prezidenta, jeho žádosti o přesun na jiné místo vyhověl a zároveň s účinností od 1. července tohoto roku po dobu výběrového řízení pověřil zastupováním na pozici ředitele Ředitelství služby cizinecké policie dosavadního ředitele obvodního ředitelství policie Praha I plk. Mgr. Aleše Benedikta.

„Brigádní generál Milan Majer si zaslouží obrovské uznání za to, jakým způsobem provedl Policii České republiky  řadou složitých situací, kterým jsme museli zejména v letech 2015 a 2022 čelit v souvislosti s nelegální migrací. Upřímně mu děkuji za jeho osobní přínos a nasazení, díky kterým se mu podařilo významně vyzdvihnout službu cizinecké policie jako celek,“ říká policejní prezident genpor. Martin Vondrášek.

 „Plukovník Aleš Benedikt dlouhá léta působil jako vedoucí odboru služby cizinecké policie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. V rámci svého dlouholetého zařazení u služby cizinecké policie si získal respekt a uznání svých kolegů“ doplnil první náměstek policejního prezidenta genmjr. Tomáš Lerch.

V současné době je na uvolněnou pozici vyhlášeno výběrové řízení. V případě, že z něj vzejde vhodný kandidát, předpokládáme jeho ustanovení do funkce ředitele k 1. srpnu tohoto roku.

30. června 2023
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí policejního prezidenta

vytisknout  e-mailem