Tragédie u Macochy. Do propasti skočila matka se dvěma dětmi, všichni zemřeli

Policisté vyšetřují tragédii u Macochy.

Po pádu do propasti Macocha zemřela matka a její děti

Jihomoravští policisté vyšetřují tragédii u Macochy. Žena se dvěma dětmi měla v Moravském krasu podle informací CNN Prima NEWS skočit do propasti. Všichni tři po pádu do hloubky skoro 140 metrů zahynuli. Na místo neštěstí jeli nejen policisté, ale také záchranáři a hasiči, nasazen byl rovněž vrtulník.

„Vyšetřujeme nešťastnou událost. Bližší informace nebudeme zveřejňovat,“ řekl mluvčí policie Pavel Švarc pro Blesk. Podle informací CNN Prima NEWS měla žena se dvěma dětmi u vyhlídky zanechat kočárek a skočit přímo do propasti.

Na místě zasahoval i vrtulník. „Naše operační středisko vyslalo na místo celkem čtyři prostředky, dva lékařské týmy, inspektora provozu a také vrtulník. V souvislosti s touto událostí jsme už žádné z osob, bohužel, nemohli pomoci,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí ZZS Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

ČTĚTE TAKÉ: Zmařený únos a útok motorovou pilou. Dva Češi vzbudili poprask v Sasku, zastavili je místní

„Kvůli tragické události jsou ukončeny prohlídky Punkevních jeskyní ještě před dnem propasti Macochy, zkrácena je i vodní plavba. Na místě věc vyšetřuje Policie ČR,“ sdělil mluvčí správy jeskyní Pavel Gejdoš.

Macocha v Moravském krasu je nejvýznamnější turistickou atrakcí Punkevních jeskyní. Jelikož hloubka suché části propasti dosahuje 138,8 metru, bývá často také lákadlem pro sebevrahy.

Tagy: