Hokejista Kubiš po konci ve Zlíně zamířil k rivalovi! Bude hrát za Vsetín

Hokejista Pavel Kubiš podepsal ve Vsetíně roční smlouvu. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejisté Vsetína získali zajímavou posilu do útoku. Řady Valachů rozšíří útočník Pavel Kubiš. Nyní již zlínská legenda má na svém kontě sedmnáct sezon v nejvyšší soutěži. V rámci seniorské kariéry je to pro zkušeného forvarda vůbec první přestup mezi konkurenčními kluby.

„S Pavlem se znám už od jeho debutu v extralize. Myslím si, že nám může pomoct svými zkušenostmi. Je to hráč ze staré školy, který je schopen na ledě nechat cokoliv pro tým, o takové hráče stojíme,“ libuje si nad čerstvou posilou sportovní manažer týmu VHK Robe Radim Tesařík.

Rodák z Náměště nad Oslavou prošel mládeží Třebíče, odkud v osmnácti zamířil do Zlína.

Bývalý mládežnický reprezentant si postupem času vybojoval stabilní pozici v extraligovém týmu. S Berany v roce 2014 získal mistrovský titul. V nejvyšší soutěži odehrál úctyhodných sedmnáct sezon.

Neskutečná loajalita Pavla Kubiše vůči Zlínu trvala i po sestupové sezoně, kdy v Baťově městě nosil kapitánské céčko. Do finálové série se Vsetínem však kvůli zranění nezasáhl. Poslední utkání za Zlín sehrál až v baráži o Tipsport extraligu, ve které se však Beranům cílený okamžitý návrat mezi elitu nezdařil.

Po sezoně už vedení Zlína se zkušeným útočníkem nepočítalo, a tak s nabídkou přišel konkurenční Vsetín.

„Jsem vděčný, že jsem mohl podepsat ve Vsetíně. Hned po ukončení smlouvy se mi Vsetín ozval a jednání bylo rychlé. Jsem opravdu rád, že o mě má zájem takový ambiciózní klub,“ podělil se se svými prvními pocity po podpisu smlouvy Pavel Kubiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x