Lišky zbrojí na návrat. Za necelých dvacet milionů si pořídily dva anglické reprezentanty

Maddison je out, Tielemans je out, Barnes je na cestě z King Power Stadium a okolo Vardyho mají brousit Arabové. Výprodej Leicesteru po sestupu z Premier League je v plném proudu. Fandové Lišek nicméně vidí i světlo na konci tunelu.  

Lišky zbrojí na návrat. Za necelých dvacet milionů si pořídily dva anglické reprezentanty

Dvě nová jména získal během posledního týdne pro svůj kádr Enzo Maresca, který se s Leicesterem připravuje na boj o návrat do Premier League. A obě se zkušeností z anglického reprezentačního týmu. Leicester totiž tento týden nejprve podepsal smlouvu se středním obráncem Wolves Conorem Coadym a následně získal i záložníka Tottenhamu Harryho Winkse. Na to, že jmenovaní hráči mají za sebou zápasy na nejvyšší úrovni je získal relativně levně, když Coady přestoupil do Leicesteru za sedm a půl milionu liber a další milion liber jako eventuální příplatek pokud Coady odehraje čtyřicet zápasů, zatímco Harry Winks přestoupil na King Power Stadium a ukončil své 21leté angažmá v Tottenhamu za pouhých deset milionů liber.

Oba hráči, z nichž každý má na svém kontě deset reprezentačních startů, se staly prvními podpisy Enza Maresca jako šéfa Foxes od června, kdy převzal klub padající do Championship. Oba fotbalisté se přitom v posledních sezónách stali přes svou reprezentační minulost ve svých klubech přebytečnými, když Coady vypadl ze základní rotace Karamelek, kde byl na hostování z Wolves, a Winks neuspěl - částečně i kvůli zranění - ve svém pokusu uchytit se v Itálii kde hostoval v janovské Sampdorii. Nyní dostanou oba příležitost oživit svou kariéru v druhé nejvyšší soutěži.

Lišky po sestupu prochází obrovskou změnou kádru a Enzo Maresca v podstatě skládá nový tým. Pryč už jsou výše zmíněné hvězdy jako Maddison nebo Tielemans, zájem o Barnese naznačuje, že ani on v týmu nezůstane. Smlouva skončila opoře obrany Soyuncovi, jež dal najevo že druhou nejvyšší soutěž hrát nehodlá a zájemci mají sondovat situaci okolo Castagneho nebo Iheneacha. Je tak vysoce pravděpodobné, že před srpnovým začátkem nového ročníku Championshipu Lišky vedle Winkse a Coadyho přivedou ještě celou řadu dalších jmen.