Městská policie v Chebu trénuje učitele, jak reagovat při přepadení školy. Předvedla i cvičný útok

Promítání ukázek přepadení školy i cvičný útok − to bylo součástí školení učitelů 6. základní školy v Chebu. Instruktoři pedagogům ukazovali, jak by měli v případě přepadení školy reagovat. Jde o pilotní projekt Městské policie Cheb.

Cheb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Školení učitelů na 6. základní škole v Chebu

Školení učitelů na 6. základní škole v Chebu | Foto: Andrea Strohmaierová | Zdroj: Český rozhlas

Instruktoři promítali učitelům záběry z útoků na školská zařízení v zahraničí. Nechyběl ani cvičný útok. Jde o pilotní projekt Městské policie Cheb. „Školu není možné nějakým způsobem efektivně zabezpečit a předem se na takový útok dobře připravit,“ upozorňuje školitel Petr Máca.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak školení vypadalo, zjišťovala redaktorka Andrea Strohmaierová

Školení vyvolalo v učitelích pocit nejistoty. Nejsou si jistí, zda by takovou situaci zvládli. „Jsem zděšená. Nejsem si úplně stoprocentně jistá, jak bych zareagovala. Možná, že bych zareagovala, ale je to opravdu náročné,“ uvedla jedna z učitelek 6. základní školy v Chebu.

Podle ředitelky Štěpánky Černé je takové školení důležité. „Protože si nikdo neumíme představit, co nám doba přinese, chceme být připravení. Takové školení, kdy může napadnout jak žák, rodič i cizí útočník školu, můžeme vidět v zahraničí. Musím říct, že školení vyvolalo v učitelích hluboký dojem a zážitek,“ říká.

Škola teď spolu s městskou policií školení vyhodnotí. Podle výsledků by se mohlo rozšířit i na další zařízení.

Andrea Strohmaierová, nkr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme