Ukrajina porazila Francii a dostala se do semifinále mládežnického Euro-2023

Přidat na Seznam.cz

Ukrajinská reprezentace do 21 let porazila ve čtvrtfinále závěrečného turnaje Euro 2023 Francii. Zápas v rumunském městě Kluž-Napoca na stadionu Cluj Arena skončil výsledkem 1:3, píše deník TSN.

V tomto střetnutí Ukrajinci podlehli jako první. V 19. minutě vystřelil zpoza pokutového území fransouzský útočník Lyonu Ryan Sherkey po přihrávce z pravého křídla od svého spoluhráče Bradleyho Barkoly.

Modro-žlutí skórovali ve 32. minutě. Mykhailo Mudryk, pro kterého byl tento zápas premiérou na turnaji, vybojoval pro ukrajinský národní tým penaltu. A Georgij Sudakov střelou z jedenáctimetrové vzdálenosti suverénně vyrazil míč i s brankářem na roh.

V závěru prvního poločasu se svěřenci Ruslana Rotana ujali vedení. Mudryk našel parádní přihrávkou z hloubi pole Sudakova, který překonal francouzského brankáře a dokutálel míč do sítě. Sudakov se tak prosadil nadvakrát.

Po přestávce Francouzi více útočili, ale Ukrajincům se nejenže podařilo nedat gól, ale navíc vstřelili třetí branku. V 86. minutě dostal Artem Bondarenko přihrávku od Oleksandra Nazarenka a z ostrého úhlu přehodil brankáře.

V semifinále se ukrajinská reprezentace utká se Španělskem, které ve čtvrtfinále porazilo v prodloužení Švýcarsko (2:1).

Se Španěly se ukrajinský tým utkal již v posledním kole skupinové fáze Eura 2023. Tehdy ukrajinská reprezentace v posledních minutách prohrála se Španělskem 2:2.

Postupem do semifinále Eura 2023 si ukrajinská reprezentace zároveň vybojovala vstupenku na olympijské hry 2024. Ukrajinská fotbalová reprezentace se na olympijské hry probojovala poprvé v historii.

Závěrečná část Eura 2023 (U-21) potrvá do 8. července v Gruzii a Rumunsku.

Zdroj: TSN