Podruhé a letos naposled v nedělním dopoledni čekalo sedm Datyňských kopečků na padesátku odvážných bláznů, kteří se jim vydali vstříc. Malá Jamajka v Havířově tak opět přivítala Kopečkovou, a to letní zařazenou do Moravskoslezského běžeckého poháru. V deset hodin dopoledne za příjemného letního počasí se tak všichni zúčastnění vydali na 12,8 km dlouhou kopcovitou asfaltovou trať.

Hned po startu šel do vedení Marek Škapa MK Seitl Ostrava, kterého dokázal zachytit pouze Robert Szotkowski run99 Havířov. Tito borci tak udávali tempo celého závodu a až k předposlednímu kopci běželi spolu. Zde se však Škapa urval a v čase 53:22 si doběhl pro vítězství. Szotkowski (53:43) tak bral stříbro a pro bronz si doběhl David Hartig Burik Running Team (54:55).

Mezi ženami tak jako na jarní Kopečkove zvítězila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (57:13). Druhá skončila opět Hana Legerská AK SSK Vítkovice (1:00:41) a třetí Kateřina Polášková AKEZ Kopřivnice (1:03:01).

Na posledním kopci v cíli na všechny čekaly „cool sunglasses“ a na Jamajce bylo pivko, zmrzlina a zákusky. Vyhlášení medailistů proběhlo tak jako vždy u surfu a pro všechny oceněné bylo připraveno uřehtané pivo, sladkosti a dárkové poukazy na dobroty od Moudré kozy. Moravskoslezský běžecký pohár se tak přehoupl do své druhé poloviny a na všechny závodníky teď čekají zasloužené prázdniny a v druhé polovině srpna se opět všichni postaví na startovní značky, a to na Běhu Hukvaldskou oborou.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného