Neobjasněná a nevysvětlitelná ztracení

Publikuje: Nikola Macáková — 04. 07. 2023
Zdroj: (redakční text)
Úvodní stránka » Záhady » Neobjasněná a nevysvětlitelná ztracení

Každý den se celosvětově odehrávají prapodivná zmizení, která nemají absolutně žádné vysvětlení. To platilo v minulosti a pokračuje to dodnes.

Tématu se věnoval web zahadyzivota.cz s tím, že na světě každoročně zmizí velké množství lidí. Někteří z nich se již nikdy nevrátí, jiní se v jednom okamžiku mohou objevit na zcela jiném místě. Asi nejméně pochopitelným z těchto jevů je takzvaná bilokace, kdy se dotyčný nadpřirozeně zdvojí a neprosto stejný dvojník, většinou až na nezdravě bledou barvu, se objeví na nějakém jiném, blízkém či vzdáleném místě. Existují však důkazy, že tento dvojník není fyzicky plnohodnotnou replikou osoby, za níž je považován. Zřejmě z tohoto důvodu dvojník ani není schopen samostatné existence a může existovat jen relativně krátkou dobu.

Bilokace se často připisuje světcům, zbožným mnichům, lámům a dalším svatým mužům a ženám, neboť nejčastěji dochází k ní, když je člověk ponořen do hluboké meditace nebo se nachází v transu. Stav transu rovněž umožňuje zdvojení vědomí této osoby a jeho přenesení na dvojníka, což mu umožňuje jednat jako skutečná osoba. Naopak, pokud dochází ke zdvojení u někoho, kdo je plně vědomý, jeho dvojník je duchem nepřítomný a je omezený ve své schopnosti uvažování. Bilokace je jedním zázrakem, který je často připisován například portugalskému františkánovi Antonínu Paduánskému nebo svatořečenému Otci Piovi.

DŘÍVE JSME PSALI:

Nadpřirozeno: vědcům stále uniká seriózní důkaz

Nikola Macáková — 20. 05. 2023
Věříte v telepatii a předpovídání budoucnosti? Seriózní věda se k těmto jevům staví většinou dost zdrženlivě, proč?

Všechny tyto jevy, ačkoli jsou vzácné a skutečně velmi neobvyklé, mají historii sahající mnohdy až hluboko do minulosti. Starý zákon například zmiňuje zázračný odchod patriarchy Enocha a proroka Eliáše z tohoto světa. Nicméně, jakmile křesťanství převládlo nad pohanstvím, nadpřirozená zmizení začala být považována za dílo ďábla. Lidem, kteří navždy zmizeli, mohlo být toto přesvědčení lhostejné. Avšak ti, kteří se objevili na jiném místě, byli často obviněni z čarodějnictví nebo černé magie.

Černá magie (nadpřirozená)

Černá magie tradičně se odkazuje na použití nadpřirozené nebo pravomoci magické účely zla nebo sobectví. Z pohledu cesty levé a pravé ruky je černá magie zlá levá strana, bílá magie pravá ruka, benevolentní strana. V dnešní době někteří zjišťují, že definice „černé magie“ je pouze kompilací postupů a rituálů, s nimiž někteří lidé nesouhlasí, a proto mají jako jediný společný bod názor některých uživatelů,“ uvádí cs.frwiki.wiki.

Satanismus a oddanost démonům

Vliv populární kultury umožnil ostatním praktikám dostat se pod prapor „černé magie“, včetně konceptu satanismu . Zatímco vzývání démonů nebo duchů je přijímáno jako součást černé magie, tato praxe se liší od uctívání nebo zbožštění těchto duchovních bytostí. Ty dva jsou obecně kombinovány v čarodějnictví ve středověkých vírách.

Duch, ilustrační foto. Zdroj: brenkee ze služby pixabay

Tyto linie se nadále stírají zahrnutím duchovních rituálů prováděných „bílými kouzelníky“ kromě prací souvisejících se satanismem. Rituály John Dee , pocházející z xvi th  století , například, byly zahrnuty do Satanské bible od Anton LaVey ‚s (1969) a některé jeho praktiky před uvažovaného bílé magie, od té doby byla spojena s černou magií. Samotné rituály Johna Dee byly navrženy tak, aby komunikovaly s duchy obecně a zvláště s anděly , což podle něj bylo provedeno za pomoci jeho kolegy Edwarda Kelleyho . Bible LaVey však přichází v „rozporu“ s Dee úmysly, ale nabízí stejné rituály jako prostředek kontaktu s zlých duchů a démonů. Church of Satan Lavey (s satanskou Biblí ve středu), „oficiálně popírá účinnost okultních rituálů“, ale „potvrzuje hodnota rituálů subjektivních i psychologické praxe,“ kresba jasný rozdíl mezi těmito dvěma.

LaVey sám byl konkrétnější: „Bílá magie je údajně využívána pouze pro dobré nebo nesobecké účely a černá magie, jak se říká, je používána pouze pro sobecké nebo„ zlé “důvody. Satanismus žádnou takovou dělící čáru nevytváří. Magie je magie, ať už se používá k pomoci nebo brání. Satanista, který je kouzelníkem, by měl mít schopnost rozhodovat o tom, co je spravedlivé, a poté použít magické síly k dosažení svých cílů,“ uvádí dále web cs.frwiki.wiki.

Satanismus není náboženství bílého světla; je to náboženství těla, pozemské, tělesné – nad všemi vládne satan, zosobnění cesty levé ruky.“ Zdá se však, že poslední citace směřovala k rostoucímu trendu vikanismu a novopohanství v té době.

Šamanismus

V některých oblastech existují takzvaní zlí čarodějové, kteří se vydávají za skutečné šamany a lákají turisty a nutí je pít v jejich přítomnosti ayahuascu . Šamani to dělají, protože věří, že mohou ukrást energii a / nebo sílu, které by měl každý člověk omezené.

Voodoo

Voodoo je spojováno s moderní „černou magií“ prostřednictvím populární kultury a beletrie. Přestože lze kletby a kletby považovat za praktiky černé magie, Voodoo má svou vlastní historii a tradice, které mají málo společného s tradicemi moderního čarodějnictví, které se vyvinuly u evropských praktiků, jako jsou Gerald Gardner a Aleister Crowley .

Ve skutečnosti vúdúské tradice rozlišují mezi černou a bílou magií, přičemž je známo, že kouzelníci jako Bokor využívají magii a rituály na obou stranách. Ale záliba v magii spojená s kletbami, jedy a zombie znamená, že oni a obecně Voodoo jsou pravidelně spojováni s černou magií,“ dodává online encyklopedie cs.frwiki.wiki.

Zmizení v dnešní době

Avšak i v moderní době byla zaznamenána podivná a nevysvětlitelná zmizení. Například v roce 1899 německá badatelka Sabine Baring-Guld popisuje ve své knize „Historické zvláštnosti“ případ, kdy jistý pan Bathurst opustil hospodu a směřoval ke kočáru. Byl od něj pouhých několik kroků, když náhle zmizel jako by se rozplynul. Tuto událost viděli na vlastní oči někteří svědkové, konkrétně dva Bathurstovi přátelé, kočí a cestující v kočáře. Pan Bathurst už poté nikdy nebyl spatřen.

DŘÍVE JSME PSALI:

Satanismus: existují satanské sekty dodnes a jak fungují?

Nikola Macáková — 18. 01. 2023
Jako satanismus se označuje kult „padlého anděla“ Satana, chápaného (na rozdíl od křesťanství) jako protiklad Boha.

Známým příkladem v tomto smyslu je například les Hoia-Baciu, který se nachází nedaleko města Kluže a je pojmenován po pastýři, který zde tajemně zmizel spolu se svými ovcemi. Toto místo je považováno za rumunskou verzi „bermudského trojúhelníku“. Místní obyvatelé se kvůli děsivým příběhům a pověstem o lese raději vyhýbají. Kolují zvěsti, že ti, kdo vstoupí do lesa, se již nikdy nevrátí, a pokud se vrátí, trpí následky. Přesto někteří dobrodruzi se nechají odradit ani negativní pověstí tohoto lesa. Ti, kteří se odváží do lesa a dokáží se z něj vrátit, se pak stěžují na vyrážku, zvracení, migrény, nevysvětlitelné popáleniny, škrábance a hluboký pocit úzkosti.

Zřejmě i u nás existují brány do jiných světů, které fungují i v 21. století. Jako příklad lze uvést lokalitu na Vyšehradě poblíž Mariánské kaple. V roce 2001 se zde údajně před očima svých přátel ztratil jeden bezdomovec. Podle svědectví se zjevně v okamžiku doslova rozplynul ve vzduchu.

Použité zdroje: internet (Al), zahadyzivota.cz, cs.frwiki.wiki
(redakční text) *

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu