Bílá Masajka je strhující skutečný příběh, který sleduje pozoruhodnou a blouznivou cestu Švýcarky Corinne Hofmannové, která se během cesty do Keni hluboce zamilovala do masajského válečníka jménem Lketinga. Toto nečekané setkání zcela změní její život, když se rozhodne opustit pohodlnou existenci ve Švýcarsku a ponořit se do živého a náročného světa masajského kmene. Příběh je samozřejmě plný zvratů.

Určitě znáte slavný film, ale na strhující příběh se v kostce podívejte zde:

Zdroj: Youtube

 

Jdi za svým srdcem

Po návratu do Švýcarska Hofmannová nemohla přestat na svou lásku myslet, přestože měla v té Době přítele. Opustila ho a rozhodla se jít za svým srdcem. Vydala se na výpravu, aby Lketinga znovu našla. Přestože Corinne čelí mnoha překážkám a spoléhá se pouze na fotografie a vzpomínky, podaří se jí najít Lketingu v odlehlé vesnici Barsaloi, kde žije v tradiční hliněné chýši. Rozhodne se vyzkoušet život s ním.

 

Na začátku je vášnivý slib…

Jejich shledání je plné radosti a příslibů společného života. Corinne přijímá masajský způsob života, přizpůsobuje se jejich zvykům a nakonec se v roce 1988 za Lketingu provdala a narodila se jim dcera Napirai. Corinne si navíc později otevřela obchod, aby zajistila potřeby kmene, a významně tak ovlivnila blahobyt komunity...

Corinnino odhodlání a houževnatost jsou zřejmé, když se vyrovnává s problémy života v naprosto odlišné kultuře, a její láska k Lketingovi a jejich dceři Napirai ji motivuje.

Jenže pak přišel poměrně pochopitelný střet dvou nesourodých a neslučitelných světů…

 

Sen, který se zhroutil

Hofmannův vztah s Lketingou čelil různým výzvám, včetně kulturních rozdílů, žárlivosti a nemoci. Nakonec se přestěhovali do Mombasy a otevřeli si obchod pro turisty, ale jejich vztah se dále zhoršoval. Lketinga obvinil dokonce Corinne z nevěry, což způsobí značné napětí v jejich manželství. Také Corinnino zdraví trpělo a několikrát se potýkala s nemocemi, které jí bránily v provozování obchodu. Ve snaze zachránit svůj vztah a zlepšit finanční situaci se přestěhují do Mombasy a otevřou si obchod pro turisty.

Navzdory lepší finanční stabilitě přetrvávají mezi Corinne a Lketingou hluboce zakořeněné problémy, které v roce 1990 vedou k jejich rozchodu. Corinne se rozhodne vrátit se s dcerou do Švýcarska a opustit život, který si vybudovala v Keni. Ve Švýcarsku Corinne nachází úspěch v různých profesích, ale nakonec se rozhodne sdílet svůj neuvěřitelný příběh prostřednictvím psaní.

 V roce 1997 vydala svůj první román, který se stal bestsellerem. Napsala také druhou knihu "Zpátky z Afriky", která se zaměřuje na její život po návratu do Evropy.

 

Afrika navždy v srdci

Kolem roku 1997, po více než 14 letech odloučení, se Corinne rozhodne navštívit Barsaloi a znovu se setkat se svou keňskou rodinou. Přijetí, kterého se jí dostane, je vřelé a přívětivé, zejména od její bývalé tchyně. Během své návštěvy je Corinne také svědkem natáčení filmové adaptace "Bílý Masaj" a setkává se s herečkou Ninou Hossovou, která ji ve filmu ztvárnila.

Po letech se Corinne vydává na cestu do Namibie, která v ní znovu probudí vášeň pro Afriku. Prochází namibijskou pouští, setkává se s úchvatnou krajinou a poznává kočovníky kmene Himba. Tato cesta jí připomíná její pobyt v Keni a posiluje její hluboký vztah k tomuto kontinentu.

V závěrečné části knihy Corinne vypráví o dojemném a emotivním setkání své dcery Napirai s rodinou jejího otce v Barsaloi. Tento klíčový okamžik upevňuje Napiraiino spojení s jejími africkými kořeny a posiluje vazby mezi Corinninou rodinou a Keňou.

"Bílá Masajka" a její další knihy zaujaly čtenáře líčením nepravděpodobného milostného příběhu zahrnujícího dva odlišné světy a výzvami, kterým Corinne Hofmannová čelí při překonávání kulturních rozdílů a hledání vlastní cesty.

Zdroje: en.wikipedia.org/wiki/Corinne_Hofmann, www.encyclopedia.com, www.swissinfo.ch, studymoose.com