Plzeň zamířila na soustředění do Rakouska. V družině chybí Ndiaye, jehož budoucnost se řeší

Plzeň zamířila na soustředění do Rakouska. V družině chybí Ndiaye, jehož budoucnost se řeší

S plzeňskými fotbalisty neodcestoval na soustředění do rakouského Westendorfu záložník Modou Ndiaye, jehož budoucnost ve Viktorii se podle klubového webu řeší. Ve výběru staronového trenéra Miroslava Koubka je 22 hráčů do pole a čtyři brankáři.

Senegalec Ndiaye přišel do Plzně před dvěma lety z druholigového Táborska. V západočeském týmu se příliš neprosadil, loni na jaře hostoval v Karviné. Šestadvacetiletý defenzivní středopolař v české nejvyšší soutěži celkem zasáhl do 25 zápasů, vstřelil dva góly a přidal dvě asistence.

Kvůli rekonvalescenci zůstali v Plzni zranění obránci Luděk Pernica, Milan Havel a Filip Čihák. S A-mužstvem se už nepřipravuje osmnáctiletý útočník Pavel Hašek z "béčka".

Ve výpravě naopak nechybějí záložníci Pavel Šulc s obráncem Robinem Hranáčem, kteří absolvovali mistrovství Evropy do 21 let. S mužstvem Viktorie rovněž odcestovali liberijský stoper Sampson Dweh, jenž přišel na testy z druholigového Vyškova, a další střední obránce osmnáctiletý Jan Paluska.

Západočeši v Rakousku sehrají tři přípravné duely - nejprve proti druholigovým německým soupeřům Hamburku a Karlsruhe, v generálce je čeká FC Kodaň. Plzeňští v létě vstoupí do pohárové Evropy ve 2. předkole Konferenční ligy proti kosovské Dritě.