Prázdninové vícedenní začínají v Jeseníkách

6.7.2023 Petr Klimpl

Prázdninové vícedenní začínají v Jeseníkách

První z řady letošních prázdninových vícedenních závodů proběhne v závěru týdne v Jeseníkách, kde se koná Cena střední Moravy.

Pořadatelé z Klubu orientačního běhu Konice a SK OB Haná orienteering (OOL) připravili stejně jako loni centrum u rekreačního střediska RELAXA ve Žďárském Potoce.

Přes 400 přihlášených závodníků čekají tři etapy. V pátek odpoledne se poběží krátká trať na mapě Slatinný potok, kterou postavil Petr Hynek v horském terénu, který je bažinatý a kde je minimum podrostu. Sobotní druhá etapa je klasika, se startem a cílem trochu dále od centra, tratě postavil Matěj Klusáček na mapě Zlatý potok v horském kopcovitém lese s četnými bažinkami a skalkami, který je porostově velmi pestrý. Závěrečná nedělní zkrácená klasika se opět běží blízko centra, tedy v horském terénu, který je bažinatý a kde je minimum podrostu, tratě na mapě Medvědí kámen připravil Robert Binar.

Mezi necelou dvacítkou přihlášených žen patří k hlavním favoritkám Hana Hlavová, Iva Kavánková, Gabriela Hiršová, Tereza Odehnalová a Radka Sklenářová.

Mužů v H21A je přihlášeno dvakrát více, o čelní umístění by měli především bojovat Adam Chloupek, Marek Prášil, Martin Poklop, Roman Zbranek či Polák Mikolaj Dutkowski.

Podrobnosti jsou na stránce závodu v IS ORIS.


« zpět