Chelsea upnula svůj zrak na hvězdu AS Řím, hodlá aktivovat výkupní klauzuli

Mauricio Pochettino už u kormidla Blues začíná pomalu úřadovat. Rád by si z AS Řím dotáhl ofenzivního univerzála Paola Dybalu.

Chelsea upnula svůj zrak na hvězdu AS Řím, hodlá aktivovat výkupní klauzuli

Dybala býval dlouhá léta jedním z ofenzivních pilířů Juventusu, než si ho do AS Řím přebral José Mourinho. Zde s ním Vlci podepsali smlouvu, která má však platnou doložku o odkupu. Ta činí „pouhých“ 12 milionů euro.

Novinář Pedro Almeida informuje, že Chelsea učinila první kroky, aby tuto doložku aktivovala. V současné chvíli je v kontaktu s hráčovým agentem Jorgem Mendesem.

Aby mohl být přestup úspěšně uskutečněn, je potřeba získat hráčův souhlas. To je v této chvíli jediná neznámá. Zdali by devětadvacetiletý Argentinec oželel účast v Evropě, pak by se Londýn měl stát jeho novým domovem.

Chelsea spustila toto přestupové období veliký výprodej. Nakoupila si spoustu posil, které ovšem nijak neuplatnila, proto jim nyní ukazuje dveře.

Ze Stamford Bridge již odešli Kai Havertz, Mason Mount, Mateo Kovačič, Kalidou Koulibaly, Eduard Mendy, N’Golo Kanté či Ruben Loftus-Cheek. Následovat by je měli ještě Christian Pulišič či Hakim Ziyech.

Paolo Dybala je ofenzivní univerzál, který dokáže zahrát na každém postu v útočné třetině hřiště. Nejčastěji ovšem působí jako druhý forward, tedy na pozici desítky.