Vandalové ničí kašny, na objednanou opravu a revizi čeká město více než rok
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Městské kašny v centru trápí špatný technický stav i zásahy vandalů, kteří je poškozují. Ta na východní straně (takzvaná dolní kašna) je navíc v současné době mimo provoz. Důvodem je mechanické porušení olověné vany uvnitř kašny, které mají na svědomí vandalové. Dalším problémem východní kašny je i nedostatek vody ve studni, z níž je zásobována.

„Oprava a revize všech kašen v centru Litoměřic je objednána již od března roku 2022. Bohužel tyto práce jsou velice specifické a provádí je úzký počet lidí. Máme přislíbeno, že v nejbližších dnech budou zrevidovány jak kašny na Mírovém náměstí, tak i kašna v ulici Krajská vedle úřadu práce, kde vandal dokonce olověnou vanu kašny vytrhl,“ vysvětlil Vladimír Kolbaba, vedoucí oddělení investic Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

Druhá kašna na západní straně Mírového náměstí (takzvaná horní kašna), je zatím v provizorním chodu. Také tato památka a jedna z dominant centra má porušenou vnitřní olověnou vanu a musí být pravidelně dopouštěna.

V současné době není plně funkční ani kašna na Kostelním náměstí. Vzhledem k tomu, že se v ní neustále objevují různé odpadky a nečistoty, došlo u ní k zanešení čerpadel a bude nutné je vyměnit. „Bohužel někteří naši občané si tuto kašnu pletou s veřejnými záchodky a odpadkovými koši,“ poukázal Vladimír Kolbaba.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru