InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Branické Euro má za sebou úspěšný čtvrtý ročník. Výtěžek na pomoc Zuzce přesáhne čtvrt milionu korun!

BRANICE – Parádní počasí, kvalitní fotbalový turnaj, hvězdami napěchovaný tým osobností Real Top Praha, podařená afterpárty do pozdních nočních hodin a částka na pomoc potřebným, která vás pošle do kolen! Také čtvrtý ročník Branického Eura vyšel na výbornou. Letos se pomáhalo sympatické slečně Zuzce Řehořové ze Zbelítova, která trpí autoimunitním onemocněním – systémovým lupusem erythematodes (SLE). Zuzka obstarala i slavnostní výkop vloženého zápasu týmu osobností Real Top Praha proti výběru Platanu. Aktuálně už je jasné, že výtěžek přesáhne čtvrt milionu korun! Na transparentní účtu, který poběží do konce července, je momentálně kolem 75 tisíc korun, 102 tisíc zajistila dražba dresů a 50 tisíc pak byl výtěžek zápasu Real Top Praha, o který se postaral soupeř a generální partner turnaje Platan. Konečnou oficiální částku přineseme po sečtení a připočtení dobrovolného vstupného v jednom z tištěných vydání Milevských novin.

Stejně jako loni se Branické Euro pozvolna rozjíždělo už večerním programem v pátek. Loni v areálu TJ Sokola Branice vyrostlo letní kino a promítal se film Vyšehrad, letos si organizátoři připravili stále oblíbenější hospodský kvíz. Otázky byly zejména z fotbalového prostředí a zapojilo se celkem devět týmů. Z vítězství se radoval tým Bella Ciao ve složení Jan Marvan, Šimon Kutil, Filip Souček a Thai Vu Quang. Tento tým se zapojil i do sobotního turnaje, ale na hřišti už mu to tolik nešlo. Nicméně vítězstvím namlsaní Bella Ciao se rozhodli, že využijí své formy a příští víkend stráví na Mistrovství republiky v Hospodském kvízu v Pardubicích.

Od sobotního rána pak všechno vypuklo naostro – rozjel se turnaj v malé kopané, který se každoročně prolíná celým sobotním programem. Své základní skupiny ovládly týmy FC Hybrid (modrá skupina), Jdeme to vylejt (červená), Sebranka fotbalistů (žlutá) a Die Mannschaft (zelená). Nejlepší týmy se tak rozjížděly pomaleji, ani jeden z pozdějších tří medailistů svou skupinu paradoxně neopanoval.

Hvězdný tým byl zahalen tajemstvím

Vrchol letošního ročníku v podobě vloženého zápasu Real Topu Praha proti generálnímu partnerovi Branického Eura proběhl netradičně už před polednem, protože jeden z moderátorů Petr Švančara musel z Branic zamířit ještě na další akci. Sestava Real Topu Praha letos byla do posledních chvil zahalena tajemstvím, moc potvrzených jmen dopředu nebylo, takže čekalo na diváky nejedno překvapení.

Zklamaní ale určitě nebyli. Dorazili bývalí ligoví fotbalisté jako Sňozík, Šultes, Podaný nebo nejslavnější fotbalista z Písecka a historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller, dále světový pilot Martin Šonka, zápasník MMA Michal Hamršmíd, herci Vondráček, Plojhar, Noha a další nebo i nedávný kandidát na prezidenta České republiky Karel Diviš, známý jinak hlavně z role sportovní reportéra. Real Top Praha v zápase, kde o výsledek vůbec nešlo, ukázal svou kvalitu a Platan porazil 5:2. Góly vítězů dali Šultes (2), Vondráček, Podaný a jeden byl vlastní. „Dobré špíl," zhodnotil utkání pěkně po Brněnsku tamní patriot Petr Švancara, který se chopil mikrofonu společně s Luďkem Zelenkou.

Sestava Real Top Praha: Jaroslav Bellada – Radek Sňozík, Petr Vondráček, Jiří Plojhar, Karel Diviš, Jakub Šorm, Pavel Šultes, Michal Hamršmíd, Jaromír Bosák, Jakub Podaný, Jan Koller, Martin Šonka, Leoš Noha, Matěj Rajnoch. Manažer a předseda spolku Alexandr Smita.

Nejdražší Martin Nečas, z fotbalistů sparťan Krejčí

Hned po zápase osobností následoval další z vrcholů každého ročníku – dražba originálních dresů a suvenýrů slavných osobností, která vždy přinese do celkového zisku desítky tisíc korun. Letos organizátoři sehnali opravdu cenné dresy – a nejen je, takže zněl celkový výtěžek z dražby 102 tisíc korun! Z fotbalových dresů vyšel nejdráž, a tedy pomohl nejvíce, mistrovský dres sparťanského kapitána Ladislava Krejčího s podpisy celé kabiny, který vyšel na 17 tisíc korun. Jen o tisícovku levnější byl dres Slavie Praha, který získal Václav Tomášek z Branic. Protože byl dres bez natisknutého jména, poradil Petr Švancara, jaké jméno si tam může nechat dodělat. „Třeba Švancara, v béčku jsem tam byl dobrej. V áčku byl nějakej Kuka," pobavil Švanci při vzpomínce na své neúspěšné angažmá ve Slavii. Dodnes na něj vzpomíná s úsměvem, že Slavii dluží ty miliony, které za něho jeho milovanému Brnu zaplatila. Poražený z dražby ale jako překvapení získal ještě podepsaný dres Davida Juráska. V tomto případě jde o opravdu cenný suvenýr, protože se aktuálně dolaďuje jeden z nejdražších přestupů tuzemského fotbalu vůbec – Jurásek míří ze Slavie do portugalské Benficy Lisabon.

Nicméně vůbec největší výtěžek 25 tisíc korun zajistil hokejový dres Martina Nečase z Caroliny Hurricanes našeho reprezentanta Martina Nečase. Ten pro sebe ukořistil Jiří Hron z Přeborova. Jeho syn Vít Hron, jinak v uplynulé sezoně asistent trenéra u B týmu FC ZVVZ Milevsko, zase o pár desítek minut později ovládl soutěž v „exování" piva na rychlost. Mimochodem soutěž v držení sudu piva na čas vyhrála házenkářská reprezentantka Sára Kovářová, sestřenice hlavního organizátora Dominika Reiniše. Souboj o hokejový dres v dražbě „prohrál" jeden z organizátorů a sám hokejový trenér v Itálii Kevin Reiniš, ale nakonec ukořistil alespoň dres českého bombarďáka v dresu Bayeru Leverkusen Patrika Schicka. V osudí byl pochopitelně i dres jeho spoluhráče Adama Hložka, na kterého měl v moderátorské lóži Petr Švancara jen slova chvály. Jak jinak, když pochází z vesnice u Brna, stejně jako Ladislav Krejčí. Den před Branickým Eurem měl Švancara právě Hložka na svém fotbalovém kempu, který pořádá.

Yangboyz ukázali, kdo je skutečně nejsilnější

Samotný turnaj v malé kopané, který probíhal po celý den, ovládl hvězdný tým Yangboyz. Na složení soupisky si letos dali Yangboyz opravdu záležet – osu družstva tvořili hráči z Kovářova (I. A třída), které doplnili hráči z akademie Táborska Mácha s Kubovským, talentovaný člen divizní Soběslavi Tomáš Kubart nebo odchovanec Milevska Martin Šplíchal, který momentálně hraje v Rakousku.

Ve finále porazili „Mladí kluci" tým Papírově nejsilnější 1:0 a ukázali, kdo je skutečně nejsilnější. Třetí místo získalo družstvo Bez ména, čtvrtí byli FC Hybrid. Obhájci loňského prvenství FC Jen Tak, což byl tým složený převážně z fotbalistů hrajících I. B třídu za Hradiště, letos nedorazil. Spodní část pavouka, jehož vítěz obsadil celkové deváté místo, ovládly domácí Branice po výhře v „malém finále" 3:2 nad Borovanskými kořeny. O hladký průběh celého sobotního turnaje i charitativního utkání se postarali rozhodčí Dimitrov, Leiš a Kateřina Hrušková, která byla první ženskou rozhodčí v historii Branického Eura.

Sestava Yangboyz: Filip Matoušek – Martin Zítek, Michal Brůžek, Miroslav Suchan, Jan Suchan, Tomáš Kubart, Michal Mácha, Martin Šplíchal, Jakub Kubovský.

Spoustu zajímavostí přineseme ve středečním vydání Milevských novin. Chybět nebudou rozhovory s hráči Real Topu Praha bývalým ligovým fotbalistou a dnes televizním expertem Jakubem Podaným nebo hercem Leošem Nohou, který se proslavil zejména rolí doktora Ády Větvičky v Okresním přeboru. A chybět nebude ani ohlas nejštědřejšího dražitele Jiřího Hrona, který si odnesl dres hráče NHL Martina Nečase za 25 tisíc korun!

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • JH 

    Reagovat

     

    Poslední foto - Hron a jeho úsměv k nezaplacení :-D

    Vloženo 10.7.2023 12:34:34

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace