Pot, úraz i infekce. Natáčení Hunger Games se neobešlo bez úrazů ani omezení

Hunger Games: Jennifer Lawrence (32), budoucí reprodrozd, jehož úkolem je sjednotit všechny kraje proti Kapitolu
  |   zajímavost

To, co vidíte na obrazovce, je jen špičkou ledovce. Než se sci-fi série Hunger Games dostala na plátna kin, šlo o život. Kdo ještě před natáčením vyděsil produkci a skončil v bezvědomí? Tahle fakta by všichni fanoušci měli znát! 

Jestli jste si mysleli, že jste se na střední měli špatně, znovu si pusťte Hunger Games.  Postapokalyptická budoucnost, v níž jsou každý rok vybíráni chlapci a dívky z každého z 12 okresů Země, vás přesvědčí, že může být i hůř. Co se během Hladových her dělo před oponou i za ní?

Reprodrozd není tintítko!

Jennifer Lawrence (32), budoucí reprodrozd, jehož úkolem je sjednotit všechny kraje proti Kapitolu, byla první volbou samotného režiséra Garyho Rosse, který pro Entertainment Weekly v roce 2011 prohlásil, že obsadit Jennifer bylo to nejjednodušší profesní rozhodnutí, jaké kdy v životě udělal. Pak ji ale požádal, aby zhubla 10 kilogramů. Herečka to odmítla, protože nechtěla, aby se pro mladé dívky stala vyhublým, nezdravým vzorem. A jelikož byla neoblomná, upevnila svoji pozici rebelky, která je Katniss Everdeen vlastní.

Náraz do zdi? Jedině s tučným „odškodným“

Aby se hlavní hrdinka připravila na fyzicky náročnou roli, absolvovala různé tréninkové metody. Několik týdnů se věnovala lukostřelbě, lezení po skalách, boji, běhání i józe – to proto, aby zůstala pružná. Navíc přišla na to, jak vyděsit produkci.

V poslední den jejího tréninkového programu jí uklouzla noha, narazila do zdi a na chvíli upadla do bezvědomí. Naštěstí si nic nezlomila a jako tvrdá holka pokračovala dál. O tom, že herectví není procházka růžovou zahradou, štáb přesvědčila i později, kdy ji trápily ušní infekce z potápění, kvůli kterým dočasně neslyšela na jedno ucho. (Honorář 25 milionů dolarů za celou sérii to spravil.) Ironií ovšem je, že Katniss v knihách skutečně na levé ucho ohluchne.

Oběti Peety Mellarka

Peetu Mellarka, životní lásku Katniss, měl ztvárnit Liam Hemsworth (33), kterému Jennifer Lawrence (údajně smíchem) pomohla vyrovnat se s rozchodem se zpěvačkou Miley Cyrus (30), Alexander Ludwig (31), eventuálně Evan Peters (36). Roli nakonec získal Josh Hutcherson (30), tedy pod podmínkou, že si nechá obarvit vlasy na blond a přibere 15 kilogramů – svalů, ne tuků. Proto si naordinoval cvičení a nízkosacharidovou dietu postavenou převážně na kuřeti a dalších potravinách s velkým obsahem bílkovin.

Lukostřelba jako stále platný módní hit

Katnissinou zbraní byla převážně odvaha, ale rozhodně se nedá říct, že by její luk a šípy zahálely. Naopak. Fanouškům to přišlo sexy, takže není žádným překvapením, že se po celovečerním debutu celosvětově zvýšil zájem právě o lukostřelbu. (Jestli si ji taky chcete zkusit, tak za jednu hodinu intenzivní výuky s kvalifikovaným trenérem vaše peněženka zchudne zhruba o pět set korun.)

Použité paruky v ceně nového auta

Přestože si Jennifer první dva díly filmu obarvila přirozené blond vlasy, nosila téměř 350 paruk v odstínech od světlé po tmavě hnědou s nádechem červené. Hlavní vlasová návrhářka Linda Flowers za ně utratila 30 000 dolarů, tedy bezmála 600 000 korun. A protože se do křížku s Kapitolem a prezidentem Snowem nedá vrhat jen tak prostovlase, vytvořila Linda více než 100 pletených stylů. Mimochodem, Katnissin ikonický boční cop nikdo z ostatních členů hereckého souboru nosit nesměl. Chtěli byste tohle mít v pracovní smlouvě?

                                                  Zdroje: www.buzzfeed.com, www.eonline.com, www.wikipedia.org

Klíčová slova: