Láska ve špičce italské boty je osvěžujícím autobiografickým příběhem moderátorky Blanky Malé, který ale nabízí mnohem víc.

Rozhlasová moderátorka Blanka Malá má za sebou ve svých 53 letech dvě manželství a nad třetím se stahují mračna. Dvě děti jsou dospělé a nejmladší Anna zůstává s Blankou, když se žena rozhodne pro rozvod. Zjišťuje, že by ještě ráda prožila něco pořádného a vzrušujícího, což jí stávající situace nenabízí.

Životní láskou autorky je Itálie a od vždycky ji země velmi přitahovala. Když si uvědomí, že třetí manželství není takové, jaké by si přála, rozhodne se plnit si sny. Vydá se do Itálie a v kostelíku v Tropea zanechá přání, i když nevěří, že se zázraky dějí, určitá šance tu přece jen je.

Ačkoliv by tato kniha mohla být přeslazená romantika, není. Kniha Láska ve špičce italské boty je sluncem prozářený příběh, kterému nechybí humor, láska v nejrůznějších podobách, ale také životní realita. V reálu i když člověka provází slunce, někdy se střetne s krutou realitou. Jak se říká: „A pak zkrátka přišel život…“.

„Ital se narodil nejspíš proto, aby se ženy cítily opravdu ženami. Jen Ital vám každý den bude říkat, jak jste krásná, okouzlující a dokonalá,“ říká autorka – rozhlasová moderátorka Blanka Malá. „Můžeš si to plánovat, život ti to během chvilky promění tak, že se nestačíš divit,“ dodává ústy hlavní hrdinky knihy.

Hned od prvních řádků vykouzlí čtení knihy na tváři úsměv, který čtenáře neopustí pořádně dlouho. Kromě toho autorka chytře zařadila do knihy několik výtečných receptů, o kterých v knize vypráví. Nebudete se tedy jen rozplývat nad panenskými plážemi s bílým pískem a křišťálovým mořem, které je v Kalábrii, ale také budete slintat nad jídlem. A nepochybně se do přípravy některých pokrmů pustíte.

Kolik asi bude čtenářů, kteří během čtení budou zuřivě vyhledávat na internetu na mapě kouzelné místo zvané Capo Vaticano a naplánují dovolenou směr slunná Kalábrie?

A vypadá to, že skvělá letní jednohubka o hledání štěstí bude mít pokračování. Podle autorčina Instagramu se už na něm pracuje. Nezapomeňte si také přečíst ukázku z knihy.

Vydalo Nakladatelství KAZDA, ilustrace: Kristýna Franková, 256 stran

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: