Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Fotograf Mario Sikora vystavuje ve Slezskoostravské galerii světové fotky krásných žen

Ostrava-Slezská Ostrava |

Slezskoostravská galerie zve na výstavu fotografií světové uznávaného fotografa Maria Sikory. Ten se specializuje na umělecké focení žen. Výstava tak nese i název Women a nabídne 43 mimořádných fotografií, které vznikaly po celém světě.

Slezskoostravskou galerii zaplnily desítky fotografií nádherných žen v různých pózách. Autorem výstavy je světově proslulý fotograf Mario Sikora.

Mario Sikora, fotograf, auto výstavy: "Na výstavě Women vidíte fotografie krásných žen. To znamená, vidíte tady propojení ženství s přírodou. A také historií. Na výstavě se nachází aktuálně 43 fotografií." - Kde sháníte modely? - "To je příjemnější starost. Modely se hlásí samy. Nebo mám portfolio modelů, se kterými spolupracuji. A snažím se skutečně s nimi vytvořit snímky, které mají atmosféru. Jsou tady fotografie, ať už tady z Ostravska, ale například i ze Španělská, z Německa a dalších zemí."
Anketa: 1.) Co říkáte na výstavu, jak se vám líbí? – "Úžasné fotky, krásné ztvárnění ženy, moc hezké. Asi mě nejvíc zaujalo to první, to balancování. Ale ještě jsem neviděla všechno. Moc krásné úhly, osvětlení, všechno."
Anketa: 2.) "Zatím to, co jsem viděl, tak si myslím, že je velice dobré."
Anketa: 3.) "Je svým způsobem odlišná než fotografické výstavy, obecně vystavované, protože má svůj, řekněme přísný řád v tom smyslu, že jsou to scény zakomponované. A tedy kromě zachycení toho času, tam má také zachycení výtvarných hodnot."

Autor klade ve fotografii důraz na hru se světlem, stínem, perspektivou a emocí.

Mario Sikora, fotograf, auto výstavy: "Fotografie jsou tady zajímavé všechny. Takovou, která budí emoce, je fotografie s názvem V, u které jsem spolupracoval i na návrhu šatů. To znamená, nad fotografií přemýšlím velice komplexně. Jak budou snímky vypadat v galerii rovnou na fotopapíru. Od toho se odvíjí celé plánová, které může trvat i měsíce, než samotný snímek posléze vznikne."
Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Za vedení městského obvodu Slezská Ostrava jsme rádi, že můžeme v naší Slezskoostravské galerii přivítat mladého umělce a fotografa, pana Maria Sikoru, původem z Třince. Zrovna jsme se bavili, že poslední výstava byla v Třinci na městském úřadu. Ta výstava, jsem ji sám prošel, je moc pěkná. Myslím si, že bude mít určitě úspěch. Budeme rádi, dále se pan Mario Sikora zmínil, že další výstavy bude mít v Madridu, Barceloně, v New Yorku, tak i z toho pohledu vidíme, jaký fotograf to je. A jaké fotografie krásné tvoří."

Výstavu s názvem Women mohou během prázdnin návštěvníci zhlédnout ve Slezskoostravské galerii do 6. srpna. Vždy o víkendech od 10 do 16 hodin.

Nahlásit chybu


K tématu

Výstava fotografií v centru Ostravy přiblíží novou fotoknihu mapující historii hornictví

22. září 2023 15:21 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Dvě výstavy mapují dějiny hornictví v Moravské Ostravě a Přívozu, ale i na celém Ostravsku a Karvinsku. V rámci projektu Fajront takto představují novou fotografickou knihu Vzhůru do dolů! Tu dlouhá léta připravoval fotograf Ondřej Durczak.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Do nových prostor ostravské galerie PLATO přišlo za rok přes 23 tisíc lidí

15. října 2023 18:42 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Když v září 2022 městská galerie současného umění PLATO zahajovala provoz v novém sídle, čerstvě zrekonstruované budově bývalých jatek, vzduch vibroval nejen radostí, ale také napjatým očekáváním. Ohlasy za prvních dvanáct měsíců jednoznačně dokládají, že nová podoba instituce Ostravu definitivně propsala do kulturní mapy Česka. Přivítala totiž přes 23 tisíc návštěvníků.


Poštovní ulice by s nadsázkou mohla být elektronická

Z budovy bývalé pekárny ve Studénce, která roky chátrala, je výrobní hala pro elektroniku. Společnost, která ji zrekonstruovala, už dříve opravila a začala využívat i další dva opuštěné objekty na Poštovní ulici.

Ke Dni dětí se v Horní Suché konaly retro radovánky

Opravdu originální Den dětí se konal v Horní Suché. Vše se odehrávalo v retro stylu. Žáci škol si připravili tematická vystoupení a v retro oblečení přišli i rodiče.

Výrobci panelů a baterií stěhují továrny z Evropy do Asie

Zatímco se Evropa snaží nastartovat domácí dodavatelský řetězec pro obnovitelné zdroje a baterie, současní výrobci se z trhu stahují. Posledním příkladem je společnost Solarwatt, která plánuje přesunout výrobu baterií z Německa do Asie. Již v dubnu přitom společnost zprvu oznámila, že v Německu ukončí výrobu fotovoltaických panelů.

Voliči o víkendu rozhodnou, kdo bude Českou republiku zastupovat v Evropském parlamentu

Včera 16:07 | Celý MS kraj | Monika Danková

Už tento pátek a sobotu budou moci lidé v celé České republice volit europoslance do Evropského parlamentu. Ti se podílejí na tvorbě a schvalování legislativy nebo rozpočtu v rámci Evropské unie.

Přední výrobce vodičů IRCE staví fabriku v Mošnově

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRCE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Muzeum Novojičínska popsalo cestu našich předků ke chlebu

Žerotínský zámek voněl celý týden čerstvým chlebem a plackami. Pracovníci Muzea Novojičínska tu připravili edukační program, ve kterém popsali cestu ke chlebu, od sklizně obilí po jeho pečení.

Cyklotour Na kole dětem mistra světa Josefa Zimovčáka projela Českou republiku

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

V Arboretu Nový Dvůr jsou k vidění živí tropičtí motýli. Kroužit vám budou přímo nad hlavami

Arboretum Nový Dvůr u Stěbořic na Opavsku zaplnili živí tropičtí motýli. Obdivovat jejich krásu můžete v tamních sklenících plných tropických rostlin. S trochou štěstí uvidíte i jak se líhnou z kukel.

Do Junior senior hendikepiády v porubském DPS Astra se zapojil rekordní počet týmů

V Domě s pečovatelskou službou Astra proběhla už tradiční Junior senior hendikepiáda. Jejím cílem je propojit seniory s mladší generací žáků základních škol a zároveň do ní zapojit i zdravotně postižené.

Studenti Střední školy řemesel Frýdek-Místek vystavují své práce v bývalé záložně

Dřevo / Živé srdce nábytku. To je název nové výstavy v Galerii Záložna. Jde o práce studentů dřevařských oborů Střední školy řemesel. K vidění jsou unikátní maturitní a učňovské práce. A také výrobky z řemeslných kroužků.

Divadelní přehlídka waldorfských škol AntraCity fest má nově mezinárodní rozměr

Porubská Waldorfská základní škola a střední škola uspořádala tradiční divadelní přehlídku AntraCity fest. Letos poprvé se na ní představily nejen waldorfské školy z Česka, ale také z Polska. Povýšila tak na mezinárodní festival.

Pomáhají druhým, jsou aktivní, nadaní a přátelští. Porubská radnice ocenila žáky a studenty

V Ostravě-Porubě ocenili žáky a studenty základních, středních a speciálních škol se sídlem v obvodu. Cenu si letos odneslo 39 žáků z 26 škol, a to nejen za studijní výsledky a úspěchy uměleckých, vědomostních a sportovních soutěžích.

Ostravští školáci hledali pramen vody. Ekologická soutěž vyvrcholila na Slezskoostravském hradě

Voda je život, ale dnes už na to často zapomínáme. Proto je velmi důležité vštěpovat dětem informace o významu vody už od školních let. Ostravské vodárny a kanalizace proto každoročně pro školáky připravují ekologickou soutěž, která vrcholí na Slezskoostravském hradě.

Občané Ostravy-Mariánských Hor dostanou od radnice kompostéry. Stačí si o ně zažádat

Mariánskohorská radnice rozdává lidem kompostéry. Pokud o ně mají zájem, stačí, aby vyplnili formulář na webu. Díky dotaci z Operačního programu Životní prostředí je dostanou zcela zdarma.

Program dnů dětí ve Slezské Ostravě nelákal jen děti, ale i dospělé

Na prvního června připadá každým rokem Mezinárodní den dětí. Ve Slezské Ostravě se tento svátek letos slavil hned na několika místech a byl spojen se zábavnými aktivitami a zážitky pro malé i velké.

Druhé slezskoostravské Sousedské trhy byly ještě větší, obohatili je i pouliční umělci

Po velkém úspěchu první akce se na Hladnově opakovaly slezskoostravské Sousedské trhy. Účast na nich byla opět vysoká. Tentokrát byly navíc ještě větší a svými vystoupeními je obohatili i pouliční umělci.

Fotograf Mario Sikora vystavuje ve Slezskoostravské galerii světové fotky krásných žen
Vydáno 11. července 2023 10:27, Ostrava-Slezská Ostrava, Jiří Cileček
Slezskoostravská galerie zve na výstavu fotografií světové uznávaného fotografa Maria Sikory. Ten se specializuje na umělecké focení žen. Výstava tak nese i název Women a nabídne 43 mimořádných fotografií, které vznikaly po celém světě.

Slezskoostravskou galerii zaplnily desítky fotografií nádherných žen v různých pózách. Autorem výstavy je světově proslulý fotograf Mario Sikora.

Mario Sikora, fotograf, auto výstavy: "Na výstavě Women vidíte fotografie krásných žen. To znamená, vidíte tady propojení ženství s přírodou. A také historií. Na výstavě se nachází aktuálně 43 fotografií." - Kde sháníte modely? - "To je příjemnější starost. Modely se hlásí samy. Nebo mám portfolio modelů, se kterými spolupracuji. A snažím se skutečně s nimi vytvořit snímky, které mají atmosféru. Jsou tady fotografie, ať už tady z Ostravska, ale například i ze Španělská, z Německa a dalších zemí."
Anketa: 1.) Co říkáte na výstavu, jak se vám líbí? – "Úžasné fotky, krásné ztvárnění ženy, moc hezké. Asi mě nejvíc zaujalo to první, to balancování. Ale ještě jsem neviděla všechno. Moc krásné úhly, osvětlení, všechno."
Anketa: 2.) "Zatím to, co jsem viděl, tak si myslím, že je velice dobré."
Anketa: 3.) "Je svým způsobem odlišná než fotografické výstavy, obecně vystavované, protože má svůj, řekněme přísný řád v tom smyslu, že jsou to scény zakomponované. A tedy kromě zachycení toho času, tam má také zachycení výtvarných hodnot."

Autor klade ve fotografii důraz na hru se světlem, stínem, perspektivou a emocí.

Mario Sikora, fotograf, auto výstavy: "Fotografie jsou tady zajímavé všechny. Takovou, která budí emoce, je fotografie s názvem V, u které jsem spolupracoval i na návrhu šatů. To znamená, nad fotografií přemýšlím velice komplexně. Jak budou snímky vypadat v galerii rovnou na fotopapíru. Od toho se odvíjí celé plánová, které může trvat i měsíce, než samotný snímek posléze vznikne."
Vladimír Lyčka (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Za vedení městského obvodu Slezská Ostrava jsme rádi, že můžeme v naší Slezskoostravské galerii přivítat mladého umělce a fotografa, pana Maria Sikoru, původem z Třince. Zrovna jsme se bavili, že poslední výstava byla v Třinci na městském úřadu. Ta výstava, jsem ji sám prošel, je moc pěkná. Myslím si, že bude mít určitě úspěch. Budeme rádi, dále se pan Mario Sikora zmínil, že další výstavy bude mít v Madridu, Barceloně, v New Yorku, tak i z toho pohledu vidíme, jaký fotograf to je. A jaké fotografie krásné tvoří."

Výstavu s názvem Women mohou během prázdnin návštěvníci zhlédnout ve Slezskoostravské galerii do 6. srpna. Vždy o víkendech od 10 do 16 hodin.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000038143/fotograf-mario-sikora-vystavuje-ve-slezskoostravske-galerii-svetove-fotky-krasnych-zen