Články / Seriály

Kam na rajz s Dušanem Svíbou

Kam na rajz s Dušanem Svíbou

redakce | Články / Seriály | 11.07.2023

Pokud máte v oblibě jména jako Dubioza kolektiv, Cash Savage & The Last Drinks, nebo Frankie & The Deadbeats a David Pomahač, je dost pravděpodobné, že si sednete se vkusem Dušana Svíby, booking agenta a manažera zastupujícího jmenované v agentuře Earth Music. Zároveň jej můžete znát i jako uměleckého ředitele festivalu Colour Meeting, který letos slaví jubileum. Nejen na tuto akci jsme se nechali pozvat.

Colour Meeting, 14.–⁠15. 7. 2023, Polička
Přirozeně nemůžu vynechat akci, na které celý rok pracuju. Colour Meeting v Poličce letos slaví 22. výročí a 20. ročník festivalu. Když máte výročí, tak to chcete oslavit, pozvete staré známé, ale taky chcete hostům připravit nějaké překvapení. Takže přijedou staří známí Prago Union, Kittchen, Vltava nebo Terne Čhave a vedle toho budete moci zažít české premiéry katalánského dua Tarta Relena, norského tubisty Daniela Herskedala, gnawa-punkových Bab L’ Bluz nebo belgických experimentálních eklektiků Echoes of Zoo. Ale budou tam taky třeba italská diva Maria Mazzotta s novým triem, Jana Vébrová, Fanda Holý nebo Metastavy s novými alby a další... Nic pro ctitele jednoho žánru, spíš narozeninový dort à la pejsek a kočička, ale s vychytaným dvacetiletým receptem. A aby vám děti daly chvíli pokoj a mohli jste si tu muziku užít, budou tam pro ně divadla a dílny.

více o festivalu zde

Folkové prázdniny, 22.–⁠29.7. 2023 Náměšť nad Oslavou
Moudří vědí, že Folkové prázdniny už dávno nejsou jenom folkové, ale že tady můžete vidět a slyšet top muzikanty z celého světa, letos např. skotský dron-dudácký výsadek Brighde Chaimbeul s Rossem Ainsliem, držitele Latin Grammy, The Quinteto Astor Piazzolla z Argentiny, afro-americanu Congo Cowboys z JAR nebo nadupaný voodoo funk Helsinki Cotonou Ensemble. To se děje večer, přes den si můžete užívat opravdové prázdniny - spousta workshopů a dílen, hudba, výstavy nebo výlety po krásném okolí. Recommended.

Son Rompe Pera + Cumbia Cooperativa, 8. 8. 2023 Café V lese, Praha
Největší pecka loňského Womexu, cumbia-punk, kde kytara hraje druhé housle a místo ní v popředí valí dvě marimby. Tohle Evropan nevymyslí, tohle sem jede z Mexika. Neskutečná jízda. Před nimi pražská parta expatů Cumbia Cooperativa, název říká vše. A pokud budete na Colours, můžete je vidět i tam.


H. R. Giger: Metamorphoses, do 19. 11. 2023 Alšova jihočeská galerie, Hluboká nad Vltavou
H. R. Giger se sám považoval za surrealistu, ale pro seriózní teoretiky umění byl málo seriózní. To mu ale nezabránilo být jedním z nejvlivnějších umělců 20. století. Jeho temná biomechanika zmutovaných bytostí se propsala do našeho společného pop-kulturního podvědomí i v případě, že jste neviděli Vetřelce. A když pojedete na Hlubokou, tak do Českého Krumlova už to není daleko, v Egon Schiele Art Centru jsou další dvě zajímavé výstavy - Janz Franz a Ivana Lomová.

Info

foto © Tomáš Moudrý

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Protokol: Brother Michael (Psymon Spine)

redakce 16.05.2024

V našem protokolu jsme vyzpovídali klávesistu a producenta Brother Michaela, abychom nahmátli hlubší kořeny kapely.

Kam na rajz s Bárou Hodonickou (Regiony)

redakce 15.05.2024

„Jedinečná atmosféra, očekávaná i naprosto náhodná setkání dělají z divadelního Hradce to jediný místo, kde v červnu chce a musí být každý,“ říká ta, která žije kulturou.

Vstupní prohlídka: Lament

redakce 13.05.2024

Apokalyptické vize i sociální kritika, poezie, u které se tančí. A dvojice Lament v naší čekárně u příležitosti aktuálního alba.

Pořadatelská: Tomáš Jarkovský (Regiony)

redakce 11.05.2024

Na jaké divadelní představení a festivaly nás pozve vášnivý divadelní nadšenec a ředitel Draku? Regiony a nejen ty.

Vstupní prohlídka: Jonathan Roy

redakce 06.05.2024

„Je to alternativní, psychedelické, popové i písničkářské. Zvláštní a zároveň cool,“ láká zpěvák. Na desku i na koncert v Kasárnách. Vstupní průklep.

Pořadatelská: Ivo Lorenc (MeetFactory)

redakce 02.05.2024

Kytarista několika brněnských kapel a produkční MeetFactory v pořadatelské rubrice.

Protokol: Alex Stephens (Strawberry Guy)

redakce 26.04.2024

Jahodový kluk se s námi podělil o nejdůležitější alba, hudební guilty pleasures a písně, u kterých pláče jeho srdce. V květnu ho uslyšíte v Praze.

Preview: Dunk!festival

redakce 25.04.2024

Lineup štandardne ponúka velikánov žánru ako This Will Destroy You, sleepmakeswaves, Emma Ruth Rundle, ako i menšie, no nemenej zaujímavé projekty z celého sveta.

Vstupní prohlídka: ||ALA|MEDA||

redakce 24.04.2024

Jejich čerstvá novinka Spectre 02 vyšla minulý týden pod labelem Brutality Garden. Už tento týden ji můžete slyšet naživo na bratislavském Sharpu, o týden později v Praze, v červenci na…

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace