bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Důležitý podpis pro Rangers. Miller má novou smlouvu

12. července 2023, 10:00

David Zlomek

Místa pod platovým stropem New York Rangers moc neměli. Potřebovali ale udržet obránce K’Andreho Millera. Povedlo se, řešením byl kratší kontrakt. Práce pro Chrise Druryho a spol. ale nekončí, podepsal se musí další mladý borec.

Miller podepsal na dva roky v celkové hodnotě 7,74 milionů dolarů, což dělá zhruba 3,8 milionů dolarů ročně. 

Třiadvacetiletý Miller se během pár let stal vedle Adama Foxe jedním z pilířů defenzivy Rangers. Miller od začátku sezony 2021/22 vynechal pouhé tři zápasy a za stejnou dobu vyrostl v kvalitního obránce, který za sezonu průměrně zapíše 156 hitů. Navíc se nebojí nasadit své tělo, v kariéře má na kontě 277 bloků ve 214 zápasech.

Miller zaujal během svého nováčkovského kontraktu, takže dává smysl, že s ním generální manažer Chris Drury nepodepsal extra dlouhou smlouvu. Místo toho mu nabídl výrazné zvýšení platu na dva roky, aby se mohl dále rozvíjet a příště si vysloužit ještě větší výplatu.

Obranu Rangers si bez Millera snad už ani nejde představit. V minulé sezoně se v kádru umístil na druhém místě v počtu bodů (43) a asistencí (34), na čtvrtém místě v blocích (105) a na druhém místě v hitech (162). 

Očekávání jsou tedy velká, a to i kvůli novému platu. Nyní, když vydělává 3,8 milionu dolarů, budou fanoušci očekávat, že na stávající úrovni minimálně zůstane. New York totiž neodpouští, zvlášť tamní média.

Pochopitelně je ale hlavně v Millerově zájmu, aby se zlepšoval a aby jeho příští smlouva byla delší s ještě větším platem. Už teď je třetím nejlépe placeným obráncem na soupisce a sedmým nejlépe placeným hráčem týmu. 

Práce pro klub ale nekončí. Naopak. Podle serveru CapFriendly.com zbývá Rangers po posledním podpisu 2,3 milionu dolarů, přičemž na svou novou smlouvu stále čeká jednička draftu Alexis Lafrenière.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.