Výstava obrazů ve Vodárenské věži v Českých Budějovicích

blank

Obrazy Daniela Bechera ozdobí historické zdi Vodárenské věže v letošní letní turistické sezoně, která bude zahájena 15. července. Návštěvníci se mohou za historií vodárenství vypravit každý víkend až do 3. září.

„Každý rok se snažíme prohlídky nějakým způsobem ozvláštnit. Letos jsme se rozhodli dát prostor Danielu Becherovi, který je zaměstnancem chráněné dílny borovanského centra sociálních služeb Nazaret. Věříme, že jeho obrazy plné barev udělají radost všem návštěvníkům,“ řekla mluvčí ČEVAK Lenka Zimmelová. Daniel Becher se malování obrazů intenzivně věnuje od roku 2015 a pro Vodárenskou věž si připravil díla s motivy přírody, zajímavých staveb a památek i květinová zátiší.

Při komentovaných prohlídkách čekají také letos veřejnost ve věži dvě videoprojekce, které návštěvníky zavedou do dob dávno i nedávno minulých a prozradí, jak to bylo v minulosti se zásobováním krajského města vodou. Součástí je návštěva zemního vodojemu spojená s promítáním filmu o koloběhu vody v přírodě a lidském životě.

„Komentované prohlídky začínají vždy v 10.00, 13.00 a 15.00. Všem zájemcům doporučujeme, aby se včas registrovali prostřednictvím stránek www.vodarenskavezcb.cz. Tak budou mít jistotu, že se na prohlídku skutečně dostanou. Počet účastníků je omezen na maximálně 20 osob včetně dětí,“ doplnila Zimmelová. V areálu věže si přijdou na své také návštěvníci, kteří přijdou mimo prohlídkové časy. Projít se mohou naučnou stezkou vodárenství, a nejen děti pozve k osvěžení vodní mlhou fontána ČEVAVA.

Vodárenská věž v Českých Budějovicích byla pro veřejnost otevřena v polovině září 2015. Od jejího slavnostního otevření ji spolu s upraveným areálem na Mánesově ulici navštívily tisíce lidí.

Scroll to Top