Jindřichův Hradec: V sobotu 15. července se bude nad Nežárkou zpívat už po patnácté

12.07.2023 13:32 | Tisková zpráva

Město Jindřichův Hradec zve na folkově laděný festiválek Zpívání nad Nežárkou 15. července od 14:30 do parku pod gymnáziem. Letošní datum je velmi symbolické, neboť jde zároveň o patnáctý ročník festiválku. Mokrá varianta je naplánovaná do sálu Střelnice, ale pevně věříme, že nás počasí nezklame a uvidíme se v parku na břehu Nežárky.

Jindřichův Hradec: V sobotu 15. července se bude nad Nežárkou zpívat už po patnácté
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Těšit se již nyní můžete na pardubickou skupinu MARIEN v čele se svým frontmanem Víťou Troníčkem. Patří k nejvýraznějším tvářím nastupující generace v žánru folkové, country a trampské hudby. Věnují se akustické kytarové muzice a vícehlasému zpívaní, hrají melodické písně převážně z dílny Víti Troníčka. Přes progresivnější vítr v plachtách skupina staví na spíše na tradičních hodnotách FCT hudby a tím zůstává přitažlivá pro široké věkové spektrum posluchačů. Kromě mohutných vokálů a silných písní je pro Marien typická i jedinečná koncertní energie a doslova rodinný humor.

Pozvání přijala také plzeňská kapela STRAŠLIVÁ PODÍVANÁ. Písničky „Strašlivky“ vycházejí z inspirací historickými a fantazijními motivy a kapela pohybující se svým stylem nejblíže oblasti historizujícího folku, je pak (lehce) koření přídechem středověku, renesance či občasnými židovskými nebo cikánskými názvuky.

Hradeckému publiku jistě není třeba představovat brněnské MOŠNY. Původní folkovou vokální skupinu, kde vícehlasý zpěv lehce podpoří kytara a kontrabas. Standa Haláček také nepřijede na Zpívání poprvé. Pohodový folkový písničkář zpívající vlastní tvorbu takříkajíc ze života se srdcem romantika. Aby nám za mixážním pultem neusnul, odskočí si pan zvukař také na pódium, kde se představí se svou kapelou ECHOLAMA. Pokud vám zbývající členové budou povědomí, je možné, že už jste je někdy viděli v kapele Asonance nebo slyšeli ve vysílání Country rádia.

Jihočeský kraj zastoupí v podstatě tři zbývající účinkující. Budějovická BONSAI č.3 patří ke stálicím folkové scény. I když se nejedná o žádné začátečníky, vždy dokáží něčím příjemně překvapit. Navíc málokdy slyšíte ve folku třeba violoncello. Jindřichohradeckou scénu zastoupí PARTA STARÝHO HROUZE, hrající nejen country v pěkném stylu a chybět nebude ani kapela, která stála u zrodu Zpívání nad Nežárkou, dnes už nejen vokální X-TET. Vlídným slovem nás provede celým programem ostřílený moderátor ČRo a Porty Zdenek „Švára“ Schwager a za zvukovým pultem usedne Pavel „Lišák“ Jindrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Oprava Křížkových schodů skončí v červenci

7:17 Mladá Boleslav: Oprava Křížkových schodů skončí v červenci

Oprava Křížkových schodů, po kterých mohou chodci projít z ulice Pražská brána do Nádražní ulice u k…