V Lundegaardu proběhlo setkání komunity ReactGirls

Praha, 13. července 2023 – Na konci června v konzultačně-technologické společnosti Lundegaard proběhlo frontendové setkání IT komunity ReactGirls. Ke společnému networkingu a vyslechnutí série přednášek se v karlínských kancelářích sešlo několik desítek vývojářů a vývojářek. 

ReactGirls je komunita, která se zaměřuje na podporu a rozvoj žen v oblasti frontendového vývoje a frameworku React. Cílem skupiny je poskytovat jak prostředí pro sdílení znalostí a navazování nových kontaktů, tak vytváření sítí, podporující růst a úspěch žen ve světě IT. 

“Snažíme se navázat propojení naší komunity s etablovanými firmami a představit nejen ženám a dívkám z ReactGirls, jak vypadá prostředí technologických společností a jaké možnosti je čekají v jejich budoucích profesních kariérách. Současně také hledáme spojení s firmami, které rovněž aktivně podporují rozvoj svých zaměstnanců, a je nesmírně povzbuzující, že na to má naše komunita příležitost nahlédnout zblízka,” komentuje Tereza Vaňková, frontend vývojářka a zakladatelka komunity ReactGirls. 

Společnost Lundegaard se na konci června zhostila jednoho ze setkání ReactGirls a v prostorách kanceláří uvítala několik desítek účastníků, kteří si tak mohli poslechnout přednášky odborníků zaměřené právě na témata spojená s oblastí vývoje. Během meetupu sdílel své tipy, znalosti a zkušenosti frontend developer Martin Macháček z týmu Lundegaardu a David Novotný, UI a UX designér WDF. 

“Dojmy jsou skvělé. Všichni poslouchali, sledovali co se děje, a dokonce i pomáhali, když se v průběhu live-codingu objevila nějaká nedokonalost. První zpětné vazby přišly hned v průběhu přednášky – kývání hlavou a úsměvy, když se povedlo načíst a zobrazit první vtip z Jokes API byl jasný signál, že je přednáška v pohodě. Jsem vděčný, že jsem měl možnost být součástí,” uzavírá Martin Macháček za Lundegaard. 

O Lundegaard

Lundegaard je konzultačně-technologická společnost zaměřená na vývoj inovativních softwarových nástrojů. Od roku 1997 nabízí svým klientům komplexní služby, dnes souhrnně označované jako služby digitální transformace: obchodní poradenství, online marketing a koncepční design, vývoj portálů, aplikací a souvisejících digitálních služeb. Aktuálně pomáhá akcelerovat růst firem v Česku, na Slovensku i v sousedním Německu. Mezi jejich klienty patří například Heureka, ČSOB Pojišťovna, PXE, ALD Automotive, BNB Paribas, PPL, 2N telekomunikace a řada dalších.