25. Slovácký kopec 2023 je minulostí.

O první prázdninové sobotě se v jihomoravských Násedlovicích uskutečnil XIII. Memoriál Stanislava Firtla – 25. Slovácký kopec v závodech automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech a auto slalomové série Maverick Slalom-Trophy 2023.

Pro závodníky seriálu Maverick Hill Climb Czech se jednalo o volný nebodovaný závod, který využili jezdci hlavně k otestování závodní techniky před druhou polovinou mistrovské sezóny. To jezdci slalomové trofeje bojovali v rámci druhého závodu o mistrovské body jejich letošního pětidílného seriálu.

Do historie závodů v Násedlovicích se zapsalo do seznamu vítězů pouze jedno jméno a to Petr Türk, Ne že by Petr Tůrk startoval v obou seriích, ale o vítězství se podělili otec a syn.

Ve volném závodě seriálu Maverick Hill Climb Czech nenašel v obou závodech přemožitele Petr Türk ml., který startoval na Subaru Impreza WRX Sti. Mistrovské závody slalomové trofeje Maverick Slalom-Trophy ovládl Petr Türk st. za volantem Mitsubishi Lancer EVO X s pravostranným řízením. Gratulujeme.

Závěr nám dovolte poděkovat všem jezdcům za účast, traťákům a pořadatelům za jejich neocenitelnou pomoc při organizaci závodů a těšíme se na shledanou již příští víkend na X. Vrbenském vrchu ve Vrbně pod Pradědem 15.-16.7.2023

 

 

 

 

ilustrační foto

zdroj : Maverick Hill Climb Czech