Škrtel slovenský prales hned tak neopustí: Uvidíme, jestli z toho bude pět, deset nebo 15 zápasů za sezonu

Škrtel slovenský prales hned tak neopustí: Uvidíme, jestli z toho bude pět, deset nebo 15 zápasů za sezonu

Osmatřicetiletý stoper Martin Škrtel už sice není profesionálním fotbalistou od května loňského roku, nicméně v osmé nejvyšší slovenské soutěži se stále pohybuje.

FK Hajskala Ráztočno s ním tak může počítat i pro sezonu 2023/2024. Co ho přesvědčilo, aby v "pralese" pokračoval dál i přes pokračující problémy se zády?

"V první řadě láska k fotbalu. I když jsem jako profík skončil, nedokážu si přestavit, že bych už fotbal vůbec nehrál," vysvětlil v interview pro sport.aktuality.sk někdejší dlouholetý reprezentant Slovenska.

V předešlém ročníku odehrála jedna z liverpoolských legend za Ráztočno většinu zápasů, i když se nevyhnul ani zranění a některé duely nestihl kvůli jiným povinnostem.

Nyní se s vedením dohodl na tom, že pokud bude moci, bude jezdit. "Je to ale náročné kvůli rodině. Syn má hodně aktivit, u kterých chci být s ním. Pokud mi to ale čas dovolí, chci ještě hrát a uvidíme, jestli z toho nakonec bude pět, deset nebo 15 zápasů za sezonu," doplnil někdejší obávaný stoper.

Kromě hraní už nějakou dobu koketuje také s funkcionářskou dráhu a to ve Spartaku Trnava, ve kterém je v každodenním kontaktu s trenérem Michalem Gašparíkem.

Určité věci pak konzultuje i se samotným prezidentem klubu Petrem Machem. Zatím se však vidí spíše v pozici ambasadora, který dokáže poradit a pomoci svými zkušenostmi.

Dokončil už také studium trenérské A-licence a v budoucnosti by se mohl do branže zapojit i v tomto směru. V poslední době už dokonce odmítl dvě nabídky z turecké ligy na asistenskou pozici.

Kteří slavní exreprezentanti mají své potomky v mládežnických výběrech Česka?