Znojmo vábí posilu z extraligy. Na zkoušce má dva hráče, Číp nevyšel

Trenér Znojma Jiří Beroun | Foto: horli.cz

Orli po postupu do Chance ligy udrželi téměř totožný kádr. Přišly i posily v podobě Radima Matuše nebo Jana Bartka. Řeší se navíc další jména.

Jedná se o příchodu hráče z Tipsport extraligy. „Máme něco v hledáčku, ale budeme čekat, jestli vypadne z nejvyšší soutěže," prozradil pro Deník Rovnost trenér Jiří Beroun. 

Znojmo má aktuálně na soupisce tři brankáře, devět beků a jedenáct útočníků. Ofenzivní řady tak ještě mají místo...

Zabloudil a mladý útočník z Komety zabojují o místo

„Na trhu je pořád spoustu hráčů a vše sondujeme. Máme tady navíc na zkoušce Matěje Zabloudila a Jakuba Masaře z juniorky Komety," řekl. 

Zabloudil má v extralize 19 startů za Karlovy Vary, v první lize hrál například za Prostějov, Kadaň nebo Třebíč. Loni zkusil Litoměřice, Sokolov a Zlín. 

„Pak jde také o hráče, kteří mají rozjednané angažmá v extralize, ale uvidíme, jak dopadnou."

V zákulisí se spekulovalo také o tom, že by se mohl vrátit Radek Číp, který ve Znojmě několik let už působil. Loni zamířil z Dánska do Česka a pomáhal Vsetínu – zde ale skončil. 

„Škoda, že jsme nemohli konkurovat nabídce pro Radka Prokeše, jinak jsem s kádrem naprosto spokojený."

„Zkoušeli jsme se domluvit i s Radkem Čípem, ale má už podepsaný kontrakt," potvrdil Beroun pro znojemsky.denik.cz to, že Číp jeho celek neposílí. 

Ve hře byl také návrat útočníka Radka Prokeše, který zaválel za Orly v EBEL lize (nyní ICE Hockey League) v sezoně 2021/2022 – tehdy získal 51 bodů v základní části. Další ročník ale bude hrát na Slovensku za Nové Zámky.

„Škoda, že jsme nemohli konkurovat nabídce pro Radka, jinak jsem s kádrem naprosto spokojený," uvedl hlavní kouč Orlů. 

Tvořící se kádr HC LERAM Orli Znojmo

Brankáři: Dominik Groh, Matěj Žajdlík, Roman Durný.

Obránci: Jan Bartko, Jakub Jenáček, Erik Mareš, David Stránský, Dominik Tejnor, Lukáš Zukal, Jiří Remta, Jan Sedláček, Patrik Fajmon. 

Útočníci: Lukáš Adámek, Petr Beránek, Patrik Čermák, Robert Havlát, Jan Hruška, Radim Matuš, Dominik Sklenář, Tomáš Svoboda, Martin Šťovíček, Marek Špaček, Tomáš Pigl, Matěj Zabloudil (zkouška), Jakub Masař (zkouška).

Změny v HC LERAM Orli Znojmo

Příchody
Roman Durný (G, Humenné, SVK2)
Jan Bartko (O, Prostějov)
Patrik Fajmon (O, Třebíč)
Radim Matuš (Ú, Bolzano, ICE-HL)

Odchody 
Vojtěch Kloz (O, ?)
Jakub Köver (Ú, ?)
Kirill Nižnikov (Ú, ?)
Ondřej Svoboda (Ú, ?)
Max Kotrba (Ú, ?)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz