Eva Decroix, MBA

  • ODS
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2023 20:16:00

Čína slibovala milionové investice. Nebylo nic. Jen snaha nabourávat náš systém

Čína slibovala milionové investice. Nebylo nic. Jen snaha nabourávat náš systém

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k trojektu 14 plus 1.

 Setkání s velvyslanci je milou součástí mé práce. Pan Laimonas Talat-Kelpšu, velvyslanec Litvy navíc překvapil skvělou češtinou.

Tématem schůzky krom výhledu na Hrad bylo “14 plus 1”. Pokud netušíte, co to je, upřesním, že se jedná hodně zjednodušeně řečeno o skupinu přátel Číny. Ta “plus 1” to je Čína. My jsme bohužel pořád jeden ze států před znaménkem. Celý projekt byl iniciativou Číny, která slibovala hory doly, milionové investice. Nebylo nic. Jen snaha nabourávat náš systém. Projekt je mrtvý. My zůstáváme jako tiší pozorovatelé. Zbytečně. Litva vystoupila. Panu velvyslanci jsem za jejich postoj poděkovala. A ujistila ho, že věřím, že i my jednou přestaneme chodit tam, kde nejde o naše ale čínské zájmy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama