V Hradci chtějí navázat na minulé sezony a vyhnout se boji o záchranu

17.07.2023, 19:52
Aktuality

V Hradce Králové vstoupí do nové prvoligové sezony s cílem navázat na předchozí dva ročníky v nejvyšší soutěži, v nichž obsadili šestou a osmou příčku. Vedení východočeského klubu by podle vyjádření na dnešní tiskové konferenci považovalo za úspěch, pokud by se mužstvo znovu vyhnulo nadstavbové skupině o záchranu a po základní části skončilo do 10. místa. Po dvou letech v azylu by k tomu mělo pomoci i domácí prostředí na novém stadionu. Tým převzal trenér Jozef Weber.

Královéhradečtí v předminulé sezoně coby ligový nováček nečekaně prošli do nadstavbové skupiny o titul a skončili šestí. V uplynulém ročníku hráli skupinu o umístění a po finálové porážce s Libercem obsadili v soutěži osmé místo.

"Bude to ve stejném duchu jako předchozí sezony, chceme se vyhnout poslední skupině. Pokud skončíme do 10. místa, bude to pro Hradec velký úspěch v podmínkách, které zatím máme," řekl sportovní ředitel Jiří Sabou. "Bude to těžké, ale skutečně věřím, že navážeme na předchozí sezony," doplnil Weber.

Ten na lavičce Východočechů nahradil úspěšného trenéra Miroslava Koubka, který už v závěru minulé sezony především ze zdravotních důvodů chyběl a zastoupil ho asistent Stanislav Hejkal.

"Už v lednu jsem věděl, že Míra Koubek bude končit, měl jsem tudíž čas někoho vybrat. Chtěl jsem zkušeného trenéra, co má něco za sebou. Aby zůstal realizační tým a nový trenér navázal na Koubka i (předchozího kouče Zdenka) Frťalu a jejich práci. Výběr jsem zúžil na dvě jména - Vítězslav Lavička mi to s díky odmítl, takže padla volba na Jožku. Chce pokračovat v cestě, kterou tu budujeme, a je to dobrý chlap," uvedl Sabou.

"Votroci" se po dvouletém azylu v Mladé Boleslavi vrátí na vlastní stadion. První dvě ligová kola Východočeši odehrají venku na Slavii a v Plzni, v nové aréně pro 9300 diváků se poprvé představí 5. srpna. Královéhradečtí věří, že budou mít zhruba tři tisíce permanentkářů.

"Jsem moc rád, že jsme se dožili nové éry královéhradecké kopané. Věřím, že využijeme všechny segmenty nové arény, aby sloužila nejenom sportovcům, ale všem Hradečákům. Jsem hrozně rád, že se řítíme do finále a moc se těším," uvedl generální manažer klubu Richard Jukl.

Královéhradečtí oproti minulým sezonám navýšili rozpočet. "Teprve se tvoří, protože dokončujeme smlouvy s partnery. Určitě ale bude výrazně navýšen, odhadujeme ho zhruba na 120 milionů korun, v čemž jsou úplně všechny parametry, které klub zastřešuje," přiblížil Jukl.

Mužstvo se přes léto poměrně výrazně obměnilo. Největšími posilami by měli být bývalí čeští reprezentanti a křídelníci Ladislav Krejčí a navrátilec Václav Pilař. Defenzivu vyztužil stoper David Heidenreich.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

A kdo by nechtěl nehrál o záchranu... ::

Reagovat
GrimeBaller98

S Weberem jasnej sestup

Reagovat
Puskas

To určitě ne, protože bude odvolán dávno před sestupem.

Reagovat
adalbertus

jaký sestup co tady melete

Reagovat
Puskas

Z mého pohledu je to vážný zájemce - spolu se Zlínem a asi i Teplicemi. Uvidíme, kdo k nim půjde na hostovačku.

Reagovat
PISTOLERO

Nesmysl. Nový stadion umí dělat divy. Bude to někdo z trojice Zlín, Karviná nebo ČB.

Reagovat
Axelrose

No, nechci nějak shazovat vaše predikce, ale já bych tam ještě zařadil a to dost dopředu taky Pce. I když nerad

Reagovat
Axelrose

Jako Pardubák si samozřejmě přeju snadnou záchranu, ale nějak tomu prostě nevěřím, no.

Podle mě to zase bude boj o holé přežití.

Ale rááád bych se mýlil.

Reagovat
Tom a Jerry

Karviná záchranu vybojuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele