Ačkoli se její metoda věštění může zdát výstřední a netradiční, získala si pozornost díky údajně přesným předpovědím významných událostí. Navzdory skepsi některých lidí se najdou tací, kteří její předpovědi považují za zajímavé, a dokonce vzbuzující respekt. Nevěští ze skleněné koule, karet či kávové sedliny. Jejím pojítkem se světem mystiky je asparágus.

Od čajových lístků přešla ke chřestu

Jemimina cesta věštkyně začala již v raném věku, kdy zdědila dar po své tetě, která četla z čajových lístků. Později si však vyvinula vlastní osobitý přístup k věštění, při němž používá čerstvý chřest vypěstovaný v údolí Evesham.

Drží hrst chřestových špiček, vyhazuje je do vzduchu a "čte" z nich tvary, které se po dopadu vytvoří. Podle jejích slov jsou obrazce, které vnímá, okamžité díky dlouholeté praxi. I když je její technika možná neortodoxní, tvrdí, že její předpovědi jsou přesné na 75-90 procent.

Podle toho, co Jemimě její chřest řekl, mohli bychom letos očekávat abdikaci nedávno zvoleného krále Karla III. Představovalo by to zásadní zvrat. Podívejte se na loňské video:

Zdroj: Youtube

Co se vyplnilo?

V průběhu let Jemima učinila několik významných předpovědí. Zejména předpověděla výsledky brexitu, smrt prince Philipa, rezignaci Theresy Mayové na post premiérky a rozhodnutí Harryho a Meghan odstoupit z vysokých funkcí v královské rodině. Tyto údajné úspěchy jí získaly příznivce z řad věřících i zvědavých skeptiků.

Zatímco někteří Jemimina tvrzení odmítají jako pouhou zábavu nebo hokuspokus, jiní v jejích výkladech nacházejí útěchu a fascinaci. Stejně jako u jiných forem věštění spočívá přitažlivost v kouzlu neznámého a touze získat vhled do budoucích událostí nebo osobních okolností.

Jemiminy předpovědi budoucnosti jsou rozsáhlé a rozmanité a týkají se například politiky, sportu, zábavy a globálních problémů. Je však nezbytné brát je jako spekulativní a sloužící pouze k zábavě. Jak ukázala historie, pokusy o přesné předpovědi budoucích událostí často selhávají.

Co na to věda?

K Jemiminým předpovědím je třeba přistupovat s kritickým myšlením a jistou dávkou opatrnosti. Přestože neexistují žádné empirické důkazy, které by potvrzovaly přesnost chřestových oštěpů jako prostředku k předpovídání budoucnosti, z přesnosti Jemimých předpovědí zůstávají odborníci v šoku. U mnoha věštců lze úspěchy přičíst náhodě, nejasným předpovědím, které lze interpretovat více způsoby, nebo Barnumovu efektu - kdy jsou obecná tvrzení vnímána jako velmi osobní a přesná. U chřestové vědmy tomu tak ale není. Její vize jsou zcela konkrétní.

Zdroje: www.republicworld.com, www.mirror.co.uk, www.express.co.uk, metro.co.uk