InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Věra Havelková z Prachatic oslavila stovku. Je plná elánu a dopřává si becherovku s colou

 Autor: město Prachatice

    Autor: město Prachatice

PRACHATICE - Celé jedno století života oslavila 15. července Věra Havelková z Prachatic. Do Domova seniorů Mistra Křišťana jí přišel popřát starosta Prachatic Jan Bauer i náměstkyně hejtmana Lucie Kozlová. Pod dohledem matrikářky se oslavenkyně podepsala do kroniky města.

Věra Havelková, rozená Jíchová, se narodila v Semicích u Písku. Měla dva syny Jiřího a Zdeňka. Pracovala v Písku u armády jako zásobovač. V roce 1956 přišla s rodinou do Prachatic, kde začala pracovat na vojenské správě a poté v Agrostavu kde dělala v personálním oddělení. Mezi její koníčky patřilo šití a vaření. Má ráda pivo a každý den si dopřeje becherovku s colou.

Posledních pět let žije v Domově seniorů Mistra Křišťana, kde je moc spokojená. Pravidelně ji zde navštěvují příbuzní. „Paní Věra mě velmi zaujala poutavým vyprávěním o svém životě a o tom, co všechno zažila. Neměla to v životě vůbec jednoduché. Je velká milovnice korálků a je stále plná elánu," řekl starosta města Jan Bauer.

 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace