InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasiči zachraňovali u Vesce koně, který spadl z mostku. Zvíře později zahynulo

 Autor: HZS JčK

    Autor: HZS JčK

PÍSECKO - Milevská profesionální jednotka hasičů zachraňovala v pátek 14. července po 14. hodině odpoledne koně, který spadl z mostku přes potok ve Vesci u Kovářova na Písecku. Zraněného koně ošetřili veterináři. I přes veškerou snahu o záchranu ale později zemřel.

„Kůň byl zaseknutý na železné lávce ve výšce přibližně dva metry nad zemí. Hasiči po domluvě s majitelem povolali veterináře a automobilový jeřáb, který přijel ze stanice Tábor. Ke zraněnému koni se nakonec dostavili dva veterináři, kteří mu podali injekci na celkové zklidnění. Poté hasiči jeřábem koně postavili na nohy," popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle informací redakce patřil kůň jednomu ze skupiny pražských kovbojů, kteří mířili z Vlksic do Probulova. Příběh ale bohužel nemá šťastný konec. Jak potvrdil veterinární lékař Zdeněk Šíma, který zvíře ošetřoval, kůň v noci zahynul. „Měli s ním jet na kliniku, ale nejeli. Později mi zavolali s tím, že je třeba koně utratit, nebo zkusit zašít rány. Přijeli jsme a zranění jsme zašili. Do rána však zemřel," řekl Zdeněk Šíma.

Podle veterináře nebyla příčinou smrti zvířete zranění jako taková. „Zásah hasičů byl perfektní a myslím, že i my jsme zašili rány dobře. Kůň byl hodně potrhaný, ale jednalo se o kožní, svalové rány, které samy o sobě nejsou život ohrožující. Bylo tam ale masivní krvácení, uvažuje se i o genetické predispozici DIC, což znamená, že v situaci stresu, šoku, vyčerpání dojde ke srážení krve a embolii," vysvětlil Zdeněk Šíma.

Diskuse k článku - 18 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Jarca 

    Reagovat

     

    Mám dojem ,že spoustě lidí nezáleží jak se kůň cítí ,hlavně že to jede že kovbojove !

    Vloženo 21.7.2023 14:55:52

  • Sarykp 

    Reagovat

     

    Nikdy bych nešla na takovou lávku se svým koněm a už vůbec pokud je nakován (kloužou a může se tam i zaseknout) ale taková lávka není pro koně a nemůžu vědět jaká je nosnost nebo v jakém stavu, a tyhle roštové vůbec, celkově na lávky s koněm hodně opatrně a raději bych to objela nebo našla brod přes potok, je to evidentně rybník, celkově jsou jakékoliv i dřevěné nebezpečné a vždy hrozí úraz, no a takové rány jsou u koně vždy problém a léčení na dlouho a to že nejel na kliniku o tom člověku asi něco vypovídá a pokud na to nemám nepořizuji si koně, základní pravidlo mít vždy fin. rezervu na úraz a koliku

    Vloženo 21.7.2023 11:17:50

  • Valentýna 

    Reagovat

     

    Byli jste tam? Nebyli. Takže nevíte jak to bylo. Házet špínu na ostatní by vám šlo. Komentáře typu, že byli nacamraní nejsou vůbec relevantní, protože opravdu nebyli. Řešte si raději svoje věci.

    Vloženo 21.7.2023 08:43:50

    • Reakce 

      Reagovat

       

      I kdyby ! Nikdo rozumný s koněm na takový most nevleze!!! A ještě nechá koně umřít protože má v hlavě piliny a prázdnou kapsu

      Vloženo 21.7.2023 16:55:51

      • ronaldodva 

        Reagovat

         

        A co Vy? Vy jste tam byla? Nejsu koňák a koním moc nerozumím, ale ani já se svýma znalostma bych na toto s koněm nevlezla.....ono stačí, že to byli "pražští kovbojové"-to mluví za všechno. Byli to spíš trapní hňupové, kteří sice mají na to, aby si koupili koně, ale už nemají na to, aby jim rozuměli a hlavně, aby jim zaplatili veterinu, když už jsou takoví tupci, že zvíře nechají takto zranit. A o tom, jestli byli nacamraní nebo ne, bych ani nepochybovala, že byli. Každé zvíře (o plyšové) by mělo velkou smůlu, když by se dostalo pod ruce takovým "kovbojům". Koníka je mi líto. Moc líto

        Vloženo 21.7.2023 17:48:05

    • Jih 

      Reagovat

       

      Bohužel, byli opravdu nacamraní.. údajně někde v hospodě udělali scénu před zavíračkou, protože jim nechtěli nalít.. a to jsme u toho ani být nemuseli!

      Vloženo 21.7.2023 17:52:38

  • Stredocesky kovboj 

    Reagovat

     

    No jo, vy jste vsichni chytry. Víte houby jak to bylo. Zas je to napsany tak aby to bylo zajimave ale uplne ne podle pravdy....no co dodat.... Pravda nikdy nesmi stat v ceste dobremu pribehu....

    Vloženo 20.7.2023 19:22:21

    • reakce 

      Reagovat

       

      No nepovažuji úmrtí zvířete za dobrý konec. Vy Ano? Nabo vy byste přes tohle šel s koněm? Za další se pravděpodobně nacamrali v hospodě co lidi psali že tu skupinu zahlédli. A další proč nezajistili kliniku? Na chlast mají ale koni nepomohou.

      Vloženo 20.7.2023 22:00:12

    • Cojetipotom 

      Reagovat

       

      Co to meleš, jaká pravda. Stačí vidět toho chudáka koníka na tom mostku a nepotřebuješ nic dál. Na ten mostek může s koněm jen debil a to že ho pak nezavezli ani na kliniku je hnus. Vozit si prdel to jo, ale postarat se, když za to "kovboj" mohl, to ne.

      Vloženo 21.7.2023 07:35:59

  • Sára 

    Reagovat

     

    Jakmile to ma neco spolecnyho s Probulovem, uz to samo o sobe je velky spatny :) odtud ruce pryc, co se koni tyce....

    Vloženo 19.7.2023 21:20:01

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace