TIP NA VÝLET: Zoopark připraví pohádkové safari. Už tento pátek a sobotu
V předchozích ročnících potkali návštěvníci například Fionu. Foto: Zoopark - Helena Hubáčková
Co se chystá

Chomutov – Oblíbený zoopark bude mít tento pátek a sobotu nové výstavní kousky. Půjde o opravdu exotické exponáty. Budou totiž přímo z pohádkové říše. Tušíte správně. Chystá se Pohádkové safari. 

„Zábavná projížďka zooparkem se zastávkami u pohádkových bytostí – to je každoročně jedna z nejoblíbenějších akcí léta. Doporučuji s nákupem moc neotálet, akce je opravdu hodně oblíbená a jízdenky bývají pravidelně rychle vykoupené,“ upozorňuje ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Na oba dny je naplánováno celkem třicet jízd, z toho šestnáct Safari Expresem a čtrnáct zoovláčkem Amálkou. Safari bude vyjíždět každou celou hodinu s tím, že poprvé vyrazí na pohádkový okruh ve 13 hodin a naposledy ve 20 hodin. Amálka má startovací časy také po hodině, ale začíná ve 13.30 a končí pak v 19.30 hodin. Každá jízda trvá zhruba 45 minut. František Kremer ze zooparku ujistil návštěvníky, že zoovláček Amálka po krátké odstávce jezdí: „Vrátila se ze servisu v pondělí."

Cena jízdenek Pohádkového safari se od loňska nijak nezměnila – dospělí zaplatí 200 Kč, děti do patnácti let o padesát korun méně. Děti do dvou let mají jízdné zdarma, ale bez nároku na místo. Počítá se s tím, že budou sedět na klíně rodičů. Jízdenka platí zároveň jako vstupenka do zooparku. Nejsnazší je zakoupit si jízdenky online, byť jsou k dostání také na pokladnách. 

I během následujících pátků a sobot, a to až do konce prázdnin, se mohou milovníci safari těšit na výjimečný zážitek. Od 28. července je totiž v pravidelné termíny připraven Večerní safari expres. Vyjíždí se ve 20 hodin, kdy už se slunce blíží k obzoru a cesta zooparkem přes eurosafari a skanzen je tak zase trochu jiným zážitkem. Sraz na tuto jízdu je u spodní brány.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru