Banes Motor České Budějovice
20.07.2023, Pavel Mádl

Motor vyjel před novou sezonou poprvé na led

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Konec sezony přišel už na začátku března, po konci základní části, když hokejisté českobudějovického Motoru obsadili konečné třinácté místo. V polovině dubna již mužstvo s novými trenéry začalo přípravu na novou sezonu v podobě přípravy suché. Nyní už ovšem hráči jihočeského celku i s novými posilami vyjeli na led. Jak se na kluzišti hráči cítili a kde trávili dovolenou?

Přípravné zápasy odstartují za necelý měsíc, a proto ve čtvrtek absolvovali hráči Motoru první trénink na kluzkém povrchu a zapojily se i nové posily. Výjimkou byl Kanaďan Brant Harris, který by se úvodního tréninku svého nového zaměstnavatele měl účastnit v pátek. Na ledě se rovněž neobjevil obránce Jan Štencel, který bojuje s virózou.

Letní příprava Motoru skončila 30. června, a tak hráči poté měli volný čas. Jak ho využili? Jedna z nových akvizicí, útočník Adam Kubík, strávil část dovolené v Itálii se svým otcem. „Snažil jsem se ale fyzicky udržovat, abych nevypadl z tempa,“ řekl bývalý hráč kladenských Rytířů. „V Budějovicích mám byt a jsem tady spokojený,“ svěřuje se. Po devíti letech strávených v barvách Třince změnil obránce Milan Doudera angažmá a napříč republikou zakotvil v jihočeské metropoli, kam vždy rád jezdil s manželkou na dovolenou, kterou tentokráte společně trávili ve slunném Řecku. „Od středy jsme v Budějovicích nastálo. První dojmy jsou skvělé, okolí a město také. Teď je ještě důležité, aby se nám dařilo jako týmu,“ vyjádřil se známý zadák, který se zúčastnil světového šampionátu v roce 2016, k prvním dojmům. Čtyři zlaté medaile, které v řadě získal s Oceláři, má uschované v rodném Kladnu. „Je to příjemné, ale nevozím si je s sebou,“ usmívá se.

V posledních dvou ročnících týmovým statistikám vévodil velezkušený forvard Lukáš Pech, který si letní přípravu organizoval znovu po svém. „Trénoval jsem jedenáct týdnů. Kolikrát se mi nechtělo, ale musel jsem to udělat, patří to k tomu. Čtrnáct dní jsem měl volno a s rodinou jsme byli na dovolené,“ povyprávěl o stráveném čase v létě. „Na ledě to nebylo tak hrozné, i když tempo bylo ostřejší, ale jsme na začátku. Času je dost, bude toho hodně. Musíme si vyzkoušet výstroj, abychom neměli otlačené nohy z bruslí a v pondělí do toho pořádně šlápneme,“ říká nejstarší hráč týmu, který se v září stane čtyřicátníkem.

Do prvního zápasu před sezonou vstoupí Motor 8. srpna proti Plzni, a to ve Strakonicích. O dva dny později se poprvé představí v Budvar aréně, kdy změří síly s finským KooKoo. Úvodní zápas Tipsport extraligy bude pikantní, Motor ji zahájí v pražské O2 aréně proti Spartě v pátek 15. září.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....