Nechceme být lovná zvěř, chceme být lovci, přeje si trenér Klokanů Veselý

20.07.2023, 20:02
Aktuality

Trenér Bohemians 1905 Jaroslav Veselý nechce po nečekaném čtvrtém místě z minulé sezony a prvním postupu do evropských pohárů po 36 letech vyhlašovat před startem nového ročníku ambice na konkrétní umístění. Na dnešní tiskové konferenci si přál, aby "Klokani" až do poslední chvíle bojovali o příčky zaručující další účast v pohárové Evropě.

"Mám jediný cíl, udržet se ve všech soutěžích co nejdéle ve hře, což by bylo skvělé. Pokud na konci sezony v posledním kole budeme hrát zápas na takové pozici, která nám zaručí, že máme ve svých rukách boj o poháry, budu spokojený. Může to mít různé cesty, ať už z domácího poháru nebo prostřední (nadstavbové) ligové skupiny. V nějaké fázi může být výhodnější skončit sedmý než šestý," řekl Veselý, jenž prodloužil s klubem smlouvu o další dva roky do konce sezony 2025/26.

S týmem se chce neustále zlepšovat. "Vnímám, že jsme trochu poškádlili zbylé týmy, které si na čtvrté místo myslely. Léto mi přišlo jak jaderné zbrojení u ostatních týmů, tam hřmělo. Všichni vyhlašují čtvrté páté místo a boj o titul. Pro nás by byl velký úspěch, kdybychom obhájili první šestku, a kdyby nám ta pozice zajistila boj o poháry," uvedl pětačtyřicetiletý kouč.

"Princip sportu je skončit co nejvýš, o to se budeme snažit. Vyhlašovat umístění nebudu. Určitě nejsme nastavení tak, že nám stačí jenom přežít. Nechceme být lovná zvěř, chceme být lovci, v tom je velký rozdíl. Věřím, že ukážeme, že se s námi pořád musí počítat," prohlásil Veselý.

Jeho svěřenci vstoupí do nové ligové sezony v sobotu v Pardubicích. Ve čtvrtek je pak čeká úvodní duel 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti vedoucího celku nejvyšší norské soutěže Bodö/Glimt.

Po uplynulém ročníku skončili v mužstvu například gólman Martin Jedlička, středopolař Aleš Čermák nebo útočník Václav Drchal. Bohemians naopak posílili brankář Michal Reichl, obránce či záložník Matěj Hybš, záložník Robert Hrubý a útočník Matyáš Kozák, z hostování se vrátil bek Denis Vala. Další rok na hostování zůstane v mužstvu záložník Michal Beran, roční smlouvu podepsal i kapitán a defenzivní univerzál Josef Jindřišek, ve 42 letech nejstarší hráč ligy.

Návrat záložníka Petra Hronka, který loni v prosinci přestoupil do Slavie, není aktuálně ve hře. "S Hronkem jsme stejně jako se Slavií v kontaktu. V zimě s ní podepsal víceletou smlouvu (do roku 2025). Řekl bych, že když ji podepisoval, trefil bingo. Momentálně přestup zpátky k nám neumožňuje výše uzavřené smlouvy," podotkl sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

"Momentální stav je takový, že Slavia hráče, které nevyužije, v první řadě nabízí na přestup. To je jejich priorita. Pokud se jim to nepodaří, může se stát cokoli. V současné době je to pro nás neřešitelné. Co ale bude za měsíc, uvidíme," poznamenal Držmíšek.

Autor: ČTK

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
V ofenzivě bychom měli předvést lepší výkon než v Bodö, řekl stoper Hůlka
02.08.2023, 20:52
Cílem Bohemians v odvetě s Bodö je podle Veselého výhra, o obratu nechtěl mluvit
02.08.2023, 18:48
Pokus o zázrak: Bohemians chtějí na Letné zdramatizovat odvetu s Bodø/Glimt
02.08.2023, 12:19
Je to pro nás milé překvapení, řekl Trubač k povedenému vstupu Teplic do sezony
30.07.2023, 20:33
Teplice mají překvapivě dvě výhry, o body obraly i Bohemians
30.07.2023, 20:10
Bohemka chce zapomenout na porážku z Bodö, nesmí se však nechat překvapit Teplicemi
29.07.2023, 10:24
Dolehla na nás nervozita, otočit výsledek bude složité, řekl trenér Bohemians
27.07.2023, 21:29
Blesky z Bodö třikrát udeřily, postupové naděje "Klokanů" spadly za polárním kruhem k bodu mrazu
27.07.2023, 19:57
Bookmakeři v úvodu předkola EKL favorizují Plzeň, Bohemians mohou překvapit
27.07.2023, 15:26
Přijeli jsme se do Norska poprat o postup, zní z tábora Bohemians
26.07.2023, 23:09
Poprvé po 36 letech. Bohemka hodlá v Konferenční lize potrápit norské Bodö
26.07.2023, 15:40
Srdnatý výkon Bohemians gólem podepřel Hůlka, šance Pardubic zhatil souboj jmenovců
23.07.2023, 08:22
Je důležité takové zápasy zvládat, řekl Reichl po debutu za Bohemians
22.07.2023, 23:29
Značně obměněné Pardubice přivítají na úvod sezóny Bohemians
21.07.2023, 17:49
Veselý spojil budoucnost s Bohemians, prodloužil do roku 2026
20.07.2023, 15:51
Osmančík natrvalo opouští Bohemians, přestoupil do Českých Budějovic
08.07.2023, 15:19

Komentáře (6)

Přidat komentář
willdonor

takže se vykartujou

pouze reakce na nadpis

Reagovat
romeo351

"S Hronkem jsme stejně jako se Slavií v kontaktu. V zimě s ní podepsal víceletou smlouvu (do roku 2025). Řekl bych, že když ji podepisoval, trefil bingo. Momentálně přestup zpátky k nám neumožňuje výše uzavřené smlouvy,"

Reagovat
John Obi Mikel

Klokani jsou býložravci, většina z nich spásá trávu a byliny. Dále se mohou živit kapradinami, výhonky, listy a lesními plody. Nevyhýbají se ani jedovatým rostlinám.

Tráva, kterou se živí, je velmi tuhá a její žvýkání silně opotřebovává zuby. Ačkoli mají klokani na každé straně čtyři páry stoliček, jen přední jsou využívány. Pokud se opotřebují a vypadnou, jsou nahrazeny dalšími.

Pro australské domorodce byl klokan významnou lovnou zvěří, pro některé kmeny dokonce představovalo klokaní maso hlavní zdroj potravy. Domorodci lovili klokany pomocí oštěpů a bumerangů nebo je chytali do pastí. Ze zabitého klokana uměli využít vše. Maso a vnitřnosti jedli, z kůže zhotovovali oděvy , vaky a masky, z kostí nástroje a ozdoby, šlachy sloužily jako provazy a Kurnaiové z jihovýchodní Austrálie používali sušený šourek klokaního samce místo míče při tradiční hře marngrook.

Reagovat
Csaplárova past

Ty jsi hrál taky ve Slavii?

Reagovat
John Obi Mikel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Klokani jsou zajímaví a unikátní tvorové, kteří jsou známí svou schopností skákat a žít ve skupinách nazývaných "troopy". Patří do čeledi klokanovitých a jsou endemickými obyvateli Austrálie.

Klokani mají silné zadní nohy a dlouhý ocas, které jim umožňují se pohybovat skoky a skákat velké vzdálenosti. Jsou schopni dosáhnout rychlosti až 56 km/h a skočit až 9 metrů daleko. Jejich přední nohy jsou kratší a slouží k udržování rovnováhy a chytání potravy.

Tito býložraví savci se živí převážně trávou, listy a výhonky. Mají speciálně upravený trávicí systém, který jim umožňuje strávit tvrdou a vlákninou bohatou stravu. Klokani jsou také známí tím, že dokáží přežít dlouhé období sucha, kdy se potrava stává omezenou.

Existuje několik druhů klokanů, včetně červeného klokana, který je největším druhem a může vážit až 90 kg. Dalšími druhy jsou například šedý klokan, wallaby a klokan rudoolový. Každý druh má své vlastní charakteristické rysy a životní prostředí.

Klokani jsou také známí svým způsobem rozmnožování. Samice má výhradní právo na potomstvo a je schopna si vybrat samce, který se o ni bude starat. Po narození mláděte se samice vkládá do vaku, kde se dále vyvíjí a kojí. Mládě zůstává ve vaku po dobu několika měsíců, než je dostatečně vyvinuté, aby mohlo opustit vaku a začít se pohybovat samostatně.

Klokani jsou ikonickými a oblíbenými tvory Austrálie. Jejich jedinečný vzhled a schopnost skákání je fascinující a přitahuje pozornost lidí z celého světa. Jsou také důležitou součástí ekosystému Austrálie a pomáhají udržovat rovnováhu ve svém přirozeném prostředí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele