Z pětadvaceti fotbalistů Bohemians je 24 Čechů a jen jeden cizinec naozaj je to Slovák

Přesně 48 hodin  před úvodním ligovým kolem, ve kterém se Bohemians utkají s Pardubicemi,  proběhlo ve čtvrtek 20. července 2023 odpoledne v Ďolíčku předsezonní setkání s novináři, aby  od  předsedy představenstva Dariusze Jakubowicze, sportovního ředitele Miroslava Držmíška, hlavního  trenéra Jaroslav Veselý, zástupce A týmu Roberta Hrubého a vedoucího muže, který odpovídá za média v Ďolíčku Petra Koukala dozvěděli fotbalové novinky.



   Jak říkáme ...     


"Plnili jsme si veškeré povinnosti, přestože nám společnost neplatila od začátku nového roku. Firma se dostala do velkých potíží, což nás mrzí. Smlouva byla velmi lukrativní a hlavně dlouhodobá. Bude nám alespoň vráceno DPH, které jsme odvedli. Snažili jsme se tuto díru zacelit jinými možnostmi. Generálním partnerem bylo navýšeno jeho smluvní plnění, aby byla dorovnána ztráta. Nepočítáme s variantou, že by se měla společnost znovu probudit. Se sílou vedení a akcionářů jsme si s tou situací poradili,"  popsal situaci ohledně partnerství s firmou Malina  předseda představenstva Dariusz Jakubowicz.

"Zaměřili jsme se na odchody důležitých hráčů. Někteří hráči u nás byli na hostování a nepokračují. Odešel Aleš Čermák a na jeho pozici jsme si vytipovali Roberta Hrubého. Dalším důležitým hráčem byl Drchal, místo kterého máme Matyáše Kozáka. Vynikající výkony podával Martin Jedlička, jehož v brankářském triu nahradil Michal Reichl. S ohledem na zdravotní stav našich obránců bylo důležité posílit zadní řady. Vytipovaným hráče byl Matěj Hybš a jsme rádi, že se podařilo tento transfer zrealizovat. Snažili jsme se stabilizovat kádr tak, aby hráči byli naši a nemuseli jsme za půl roku řešit podobnou situaci. Co se týče dalších odchodů, tak Osmančík projevil zájem o přestup do Českých Budějovic, kam i odešel. Vrána s Novým se nedostávali do užší nominace a nově naleznou uplatnění v Chrudimi, respektive Brně. B tým přerostl Filip Dostál, jemuž bylo umožněno angažmá ve druhé lize, konkrétně ve Vlašimi. Smlouva skončila Honzovi Morávkovi a domluva byla taková, že pokračovat ve vzájemné spolupráci nebudeme. Vladimír Zeman zamířil na hostování do Táborska. Byl s námi už dvakrát v přípravě, ale nedopadlo to tak, aby měl v A týmu vytížení. Tato varianta je logickým vyústěním, protože hostování ve druhé lize pomohlo Osmančíkovi i Valovi," přiblížil stav na palubě i v podpalubí Klokanů sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

 "Máme za sebou jedno z nejlepších soustředění za poslední roky. Utkali jsme se s kvalitními soupeři, kteří nám nic neodpouštěli. V těchto zápasech se nám ukázala řada věcí. Tohle je nejvíc, co můžete v přípravných obdobích dokázat. V Česku na takovou kvalitu nenarazíte. Tímto bych chtěl vedení poděkovat za možnost, že jsme soustředění absolvovali a mohli se potkat s týmy takového formátu.  Celý týden se soustředíme hlavně na Pardubice. Tenhle zápas nás teď zajímá. Nebylo by zdravé je přeskakovat a upínat se k zápasu s Bodo. Samozřejmě se budeme muset rychle přeorientovat na pohár a pak hned zase na ligu. Už v přípravě jsme si podobný program zkusili a chodili do zápasů z plné tréninkové zátěže, aby si na to kluci zvykli po psychické stránce. Můj osobní cíl je, abychom hráli všechny tři soutěže co nejdéle to jen půjde. Nechceme vyhlašovat žádné umístění, ale budeme usilovat o co nejlepší výsledek. Cítíme, že to bylo z hlediska veřejnosti zpochybňováno a považováno za náhodu. Uhráli jsme si to a v dlouhodobé soutěži jsme byli lepší, než naši konkurenti,"  pohovořil kouč  Jaroslav Veselý, jemuž byla smlouva prodloužena až do roku 2026.

"Na Bohemku se jezdilo s tím, že se zde nebude hrát lehce. Toho se nyní budu snažit zúročit z druhé strany," prohlásil nový hráč Bohemians Robert Hrubý, který přišel do Prahy ze Zlína.

Zajímavosti ...




Z pětadvaceti fotbalistů Bohemians Praha je 24 Čechů a jen jediný cizinec  naozaj je zo Slovenska Erik Prekop.

Osm fotbalistů se narodilo ještě v Československu tedy do 31.12.1992 a pěti fotbalistům Bohemians začíná rok narození číslovkou 2.

Celkem je na soupisce Bohemians 19 různých křestních jmen, protože Janové  jsou tam čtyři a dále Adamové, Lukášové a Michalové po dvou.

Pokud byste si nyní vsadili u sázkové společnosti Fortuna  na prvenství  v lize na Bohemians, dostali byste z každé vložené koruny 600 korun a naopak při sázce na sestup Klokanů byste zase z  každé koruny dostali jen 18 korun.  





Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu? Více na facebookovém profilu webu SportovníListy.cz 
zde.





(Petr Skála pro SportovniListy.cz podle zprávy na Bohemians.cz, foto: Petr Skála a Jiří Růžička)