Třešňová bublanina s čokoládou (V)

 

Třešně a čokoláda je moje oblíbená kombinace, která nikdy nezklame. Asi to není nic převratného, na druhou stranu neznám nikoho, kdo by ji neměl rád. A tak se propašovala do této jednoduché bublaniny. Opět jde o velmi jednoduchý recept, jak už jste u mě zvyklí. Takové já ráda...



Třešňová bublanina s čokoládou (V)


(dortová forma o průměru 23 cm)


  • 180 g hladké špaldové mouky
  • 4 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 50 g třtinového/kokosového cukru
  • 60 ml řepkového oleje
  • 200 g zakysané kokosové smetany (kupuji v Lidlu)
  • 50 g hořké čokolády
  • třešně 


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme. 


Ve velké míse smícháme mouku s kakaovým práškem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a cukrem. 


V menší misce prošleháme olej se smetanou a přilijeme k sypké směsi a zapracujeme. Těsto vlijeme do dortové formy, poklademe třešněmi, nasekanou čokoládou a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut. 


Před podáváním můžeme ještě pocukrovat. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)