Kradla zubní kartáčky po celém Česku. Na „zoubkovou vílu“ si posvítili náchodští policisté

Žena kradla velmi obratně.

Megakrádeže zubních kartáčků

Kuriózní případ krádeží v drogeriích vyřešili náchodští kriminalisté. Podezřelou je osmadvacetiletá žena z Prahy, kterou zajímaly hlavně zubní kartáčky. Ty brala po celém Česku, někdy až po šedesáti kusech. Když policisté sečetli způsobenou škodu, zjistili, že přesáhla 170 tisíc korun.

V obchodech se chovala jako běžná zákaznice, ale přitom se projevila jako zdatná zlodějka. Kradla tak sofistikovaně a obratně, že si dovolila brát lup například přímo za zády prodavačky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Německá policie už tři dny marně chytá třináctiletého kluka. Uniká jí v ukradeném mercedesu

„Průměrně brala deset až dvacet kartáčků, nebo celá balení, ve kterých je po třech kartáčcích,“ popsal náchodský kriminalista Jakub Žák.

Podle něj byly objektem jejího zájmu hlavně zubní kartáčky švýcarské značky. Chodila za provozu do drogerií, kde se chovala jako normální zákaznice, brala si zboží z regálů a pak si je mezi regály uschovala. Různě se natáčela zády ke kamerám, aby její trestnou činnost nemohly zachytit.

„Když už měla veškeré zboží schované v tašce, nabrala si do košíčku další drobné zboží, které si pak koupila na pokladně. Zaplatila tak 100 až 200 korun, mezitím šla ještě za prodavačkami a různě se jich vyptávala na jiné zboží, aby byla co nejméně nápadná,“ vysvětlil kriminalista s tím, že kradla i krémy a parfémy. Krádežemi se podle svých slov prý snažila zlepšit svoji tíživou finanční situaci.

Měla totiž předem dohodnutého odběratele, který od ní drogistické zboží odkupoval. Po drogeriích v mnoha krajích Česka se nechávala vozit najatým taxikářem, který podle Jakuba Žáka nebyl do věci nijak zainteresovaný.

„Žena z Prahy byla již v minulosti dvakrát soudně trestána, nyní jsme ji obvinili z přečinu krádeže. Svou trestnou činnost doznala, nyní je stíhaná na svobodě,“ dodala policejní mluvčí Lucie Konečná s tím, že obviněné, které ještě nevypršela podmínka z předchozího trestu, hrozí v případě prokázání viny až pětiletý pobyt za mřížemi.

Celou reportáž Krimi zpráv si můžete přehrát ve videu výše.

Tagy: