Hlavní obsah

Odchozí hráče jsme nahradili kvalitně, myslí si v Ďolíčku. Kontaktovali i Hronka, problémem je vysoký plat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po konci minulé, nadmíru povedené sezony si trenér Bohemians Jaroslav Veselý přál, aby mu zůstala co největší část úspěšného kádru. To se nepodařilo úplně podle plánu, neboť zapůjčení Martin Jedlička, Aleš Čermák i Václav Drchal v nadcházejícím ročníku dres s klokanem na hrudi oblékat nebudou. „Zaměřili jsme se hlavně na odchody důležitých hráčů, kteří u nás pouze hostovali a poté nepokračovali. Snažili jsme se je nahradit minimálně stejnou kvalitou,“ prohlásil sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Záložník Petr Hronek v dresu Slavie. Vrátí se do Bohemians?

Článek

Zda se to skutečně podařilo pochopitelně ukáže až čas. Každopádně ale zmíněnou trojici nahradili typologicky podobní fotbalisté. Pozitivní je pro Bohemians určitě fakt, že řada nováčků podepsala dlouhodobé kontrakty a svázala tak svou budoucnost s Ďolíčkem pro několik příštích sezon. Konkrétně brankář Michal Reichl, obránce Matěj Hybš a záložník Robert Hrubý se stali kmenovými hráči klubu. Pouze Matyáš Kozák, náhrada za Václava Drchala, dorazil ze Sparty na roční hostování.

Právě odchod Drchala byl pro klokaní družinu nepříjemným překvapením. Dynamický útočník v šestadvaceti ligových duelech vstřelil šest branek a byl jedním z tahounů ofenzivy, navíc dělal defenzivám oponentů problémy neustálými náběhy. „S odchodem Drchyho jsme úplně nepočítali, po konci sezony to vypadalo, že by mohl pokračovat," přiznal Veselý. „Udělali jsme maximum, aby hráči jako on zůstali. Ale i když jsme skončili čtvrtí, nejsme čtvrtí, co se týče rozpočtu," povzdechl si poté. Těšit ho tak mohly výkony nového muže, Kozáka, v letní přípravě, jelikož mladý forvard se díky čtyřem trefám stal jejím nejlepším střelcem.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Během jarního hostování si tribuny Ďolíčku oblíbily i gólmana Martina Jedličku, jenže ten se bohužel pro Bohemians rozchytal k takovým výkonům, že si jej (staro)nový kouč Plzně Miroslav Koubek stáhl zpět a počítá s ním do příštího ročníku. „V podstatě měsíc a půl jsme čekali, jak se Plzeň ve finále rozhodne. V současnosti je realita taková, že Jedlička zůstává tam," vysvětlil Držmíšek. „Ale nikdo se nemůže zlobit. Jedlička má v Plzni smlouvu, bylo to jejich svaté právo," doplnil ho Veselý.

Spekuluje se i o návratu Petra Hronka, jehož v zimě coby oporu Bohemians odkoupil celek z druhé strany Vršovic, tedy Slavia Praha. V nabitém sešívaném kádru se třicetiletý ofenzivní záložník příliš neprosadil, a nefiguruje tak ani v plánech Jindřicha Trpišovského pro příští půlrok. Důkazem budiž fakt, že v generálce proti Dynamu Drážďany (1:1) se nedostal na plac ani na minutu.

„Jsme v kontaktu s Hronkem i se Slavií. Ale podepsal tam víceletou smlouvu a řekl bych, že tím trefil bingo. Přestup zpátky k nám neumožňuje její výše," přiznal bez výmluv Držmíšek. „Slavia ho v první řadě nabízí na přestup. Pokud se jí nepodaří Hronka prodat, může se stát cokoliv," naznačil možné hostování, pravděpodobně za podmínek, že by většinu platu uhrazoval mateřský klub. Podobně tomu bylo například při jarním zapůjčení brankáře Florina Nity ze Sparty do Pardubic, které bylo pro Východočechy trefou do černého.

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG