InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hejtman Kuba přijel hasičům poděkovat za zásah při požáru v Jetěticích. Přivezl dar na hašení žízně

Hejtman nepřijel za hasiči s prázdnou. Do kraje Platana přivezl na ochutnávku Budvar.  , Autor: Martin Petřík

Hejtman nepřijel za hasiči s prázdnou. Do kraje Platana přivezl na ochutnávku Budvar.     Autor: Martin Petřík

JETĚTICE – Poděkovat dobrovolným hasičům, kteří po boku profesionálů zasahovali o minulém víkendu při rozsáhlém požáru lesů u Jetětic, přijel v pátek 21. července večer do kulturního domu v Jetěticích hejtman Martin Kuba. A nepřijel s prázdnou.

 

V sále hejtmana přivítal starosta Jetětic Ladislav Novotný. I od něj zaznělo směrem k hasičům velké poděkování. Dozvuky požáru přitom obec stejně jako Panství Orlík řeší dosud. I v pátek vyjíždělly dvě cisterny, aby prolily vodou místa, které znovu začalo v lese doutnat. Na požářišti se proto stále pohybují hlídky. Hostem byl v pátek v Jetěticích také ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Martin Sviták.

„Moc vám děkuji za to, že jste se do hašení požáru zapojili. Tím se ukazuje, jak moc dobře fungují dobrovolné jednotky. Snažíme se vám z kraje pomáhat, aby u vás bylo co nejlepší vybavení. Letos jsme mezi hasiče rozdělili více peněz," řekl na úvod Martin Kuba.

Hejtman zmínil, že pro něj bylo důležité se na místo přijet podívat. Chtěl pohovořit se starostou Jetětic a poradit se s ním, čím by Jihočeský kraj mohl pomoci. V Jetěticích je po zásahu poškozená stříkačka a došlo také k poškození rybníků.

„Když jsem vcházel do dveří, tak mi říkali, že za zpoždění se musí nosit lahvinka. Vidím, že před sebou máte pivo. Já jsem připravený. Nemám lahvinku, ale sud. Více sudů. V každém tom sudu je čtyřicet piv. Celkem je v dodávce těch sudů deset. Vím, že zasahovalo kolem pětadvaceti jednotek. Věřím, že se sejdete a že si s tím poradíte," řekl Martin Kuba. „Kraj si dovolil napsat i písemné poděkování jednotlivým jednotkám, které byly u zásahu," dodal hejtman.

Poděkování obdržely sbory ze Sepekova, Opařan, Milevska, Podolí I, Bernartic, Stehlovic, Jetětic, Mladé Vožice, Milenovic, Vlachova Březí, Chýnova, Bechyně, Strunkovic nad Blanicí, Slabčic, Branic, Kučeře, Temešváru, Záhoří, Nemějic, Zbelítova, Svatkovic a Rákova, Oseka, Líšnice a Zhoře.

Hasiči ze Slabčic a Nemějic hejtmanovi řekli, že přišli při zásahu o hadice. Dozvěděli se, že zkrátka nepřijdou, budou vypsány dotační tituly. Poděkování dobrovolným hasičům vyjádřil také ředitel jihočeského Hasičského záchranného sboru Martin Sviták. „U zásahu jsem byl prvních čtyřiadvacet hodin. Moc děkuji za vaši práci hlavně během nočního zásahu, kdy jsme vás nutili zasahovat při plamenném hoření za tmy. Právě tehdy přišly některé sbory o své hadice. Občas slyším, že ráno přišel déšť a ten pomohl. Kdyby se vám ale nepodařilo srazit plamenné hoření v noci, ten déšť by byl k ničemu," prohlásil Martin Sviták.

„Dotační titul už je vypsaný. Hlavně napište do zprávy o zásahu, že vám hadice shořely. Na konci roku vám budou zaplaceny. Obec Jetětice s panem hejtmanem vyřešíme zvlášť," dodal Sviták.

Hejtman Kuba využil návštěvy i k tomu, aby se zeptal dobrovolných hasičů, co je nejvíce trápí a jel se také podívat na místo požáru. Podrobnosti přinesou Písecké postřehy a Milevské noviny. O shromážděné dobrovolné hasiče se postarali i hostitelé z Jetětic. Na každého čekal řízek s bramborovým salátem. 

 

Diskuse k článku - 32 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • No 

    Reagovat

     

    Od té doby co byly vynalezeny peníze je neslušné děkovat slovy nebo čímkoliv jiným.

    Vloženo 23.7.2023 19:21:29

  • Nik 

    Reagovat

     

    Ukrajině zlodějský naposilal techniky za miliony a tady dá pivo, fakt frajer!

    Vloženo 22.7.2023 12:12:48

    • A 

      Reagovat

       

      Nebreč. Dezolé

      Vloženo 22.7.2023 13:40:27

  • Crha 

    Reagovat

     

    Takovej malinkej soudeček a ještě navíc Budvaru. Tohle mělo být poděkování? Lool

    Vloženo 22.7.2023 11:22:31

    • Pavlína 

      Reagovat

       

      Přivezl soudků deset! Nebuďte hnidopych a radujte společně s námi, že nás potkalo takové štěstí a máme schopného, výřečného, pracovitého Pana Hejtmana! Naštěstí On není vztahovačný a má s námi, někdy pěkně nedočkavými lidičkami, velký ranec, ba co ranec, přímo parník trpělivosti! Já bych byla ráda, kdyby přijel i bez soudků, neboť i pouhá návštěva takové Osobnosti je poctou samou! Svědčí to o jejím zájmu o naše živobytíčka, problémy, a malé lidské trable, nad kterými On musí být povznesen, neboť mu jde především o blaho celku! A že pracuje dobře, ba co dobře, přímo skvěle o tom svědčí jeho popularita, které požívá mezi obyčejnými lidičkami z vesnic i měst! Děkujeme, Pane Hejtmane!

      Vloženo 22.7.2023 11:37:05

  • Honza 

    Reagovat

     

    Nikde nezazněl SDH Květov, to tam vůbec nebyli? I když se oheň šířil právě směrem Květov - Vůsí? To mě trochu překvapuje. Jinak velké díky všem hasičům. Za pivo jste určitě rádi, jen to spláchněte.

    Vloženo 22.7.2023 11:08:00

    • Alfonz von Wasserstadt 

      Reagovat

       

      Ona má obec o 100 obyvatelích cisternu? Protože jinak nechápu proč by měli být u požáru... Vlastně ani nechápu k čemu je v tomhle státě potřeba mít obce o 100 obyvatelích. To jim platíme provoz úřadu, plat starosty, místostarosty a zastupitele...

      Vloženo 22.7.2023 12:05:24

      • Alena Lišková 

        Reagovat

         

        Bylo tam spousta SDH, které nemají cisternu. Oni byli potřeba i lidé, víte :-) hodně lidí. Třeba manipulace hadicí plné vody lesem, přes pařezy, zaměstná více než jednoho hasiče. Ale to je jedno.....

        Vloženo 22.7.2023 23:00:23

      • Jana 

        Reagovat

         

        Přála bych Alfonz bydlet v nějaké místní části větší obce, na ty se vždy zapomíná ve všem, takže sloučit malé obce dohromady by byla katastrofa, vždy by byla jedna hlavní, která by profitovala. To, že máme malé malebné vesničky je zásluha těch starostů, co se snaží, si to zkuste! I hasiči na malé obci mají smysl, vždy mají aspoň stříkačku..

        Vloženo 23.7.2023 08:49:34

  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Náš Pan Hejtman dobře ví, jak a čím komu udělat radost! V jiných regionech se chovají ke svým lidem velmi přezíravě, protože na jejich trable, starosti, problémy z vysokých postů neradi koukají, natož aby je účinně řešili! Náš Pan Hejtman je ale jiný, úplně lidsky přijede a nezapomene přivézt sudy chutného moku odměnou za komplikovaný zásah! Jeho teplé lidství jedny překvapí a druhé potěší! Dovedete si představit takové chování za jeho předchůdce?

    Vloženo 22.7.2023 09:01:53

    • Pavlína opravdová 

      Reagovat

       

      Chtěla bych upozornit že výše napsaný komentář není napsaný mnou. Sud za komplikovaný zásah je hloupost a i když mám hejtmana na plakátu doma na záchodě tak s tímto neproziravym populismem nemohu souhlasit.

      Vloženo 22.7.2023 09:43:00

      • Alfonz von Wasserstadt 

        Reagovat

         

        Proč by to měla být hloupost? Dobraci sice mají nárok na nějakou odměnu ze zákona, odměnu jim ale poskytuje OBEC ne KRAJ. To že hejtman jim dal sud je jen gesto ze kterého budou mít radost a navíc důvod se sejít na schůzi. Jediný důvod proč by se tedy sud dal z tvojí strany hejtit je zdravotní závadnost alkoholu.

        Vloženo 22.7.2023 10:04:58

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace