InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Volyně zahájili přípravu na novou sezonu, tu minulou považují za úspěšnou

Fotbalisté volyňského Slavoje zahájili letní přípravu na novou sezonu.

Fotbalisté volyňského Slavoje zahájili letní přípravu na novou sezonu.

VOLYNĚ - Po nevydařené sezoně, v níž se do předposledního kola strachovali o záchranu, si spravili chuť. Fotbalisté volyňského Slavoje obsadili v béčkové skupině nejnižší krajské soutěže pátou příčku, když nasbírali 40 bodů za dvanáct výher, čtyři remízy a deset porážek (skóre 47:44). Pro všechny to byla velmi příjemná změna. „Minulá sezona byla pro nás velmi špatná. Nikdo v klubu to už nechtěl opakovat. Myslím, že řada kluků si z toho vzala ponaučení a výsledek je znát. S celkovým umístěním a počtem bodů jsme určitě spokojeni,“ přikyvuje vedoucí mužstva a člen výboru Jiří Raba.

Co vůbec za výrazným vzestupem stálo? Podařilo se vhodně posílit?

Musím říct, že se podařilo utvořit dobrou partu okolo mladých, která táhla celou sezonu za jeden provaz. K tomu se pak přidali starší kluci a výsledek je znát. A určitě také tvrdá práce při tréninku.

V posledním kole jste měli dokonce možnost se posunout pod medailové pozice na čtvrté místo, ale přímý souboj o toto umístění vyzněl jednoznačně pro domácí Bělčice. Mrzelo to hodně?

Když převzal tým Luděk Cimrhanzl mladší, tak jsme si dali především dva cíle. Prvním bylo zabudování našich talentovaných dorostenců do základní sestavy mužů a druhým bylo předvádět aktivní fotbal, který dokážeme vnutit soupeři. První cíl se podařil na jedničku. Druhý je během na delší trať, ale v některých momentech zápasů se nám to dařilo plnit. Umístění už bylo pouze druhořadé. Samozřejmě konečné čtvrté místo by bylo lepší, ale i to páté bereme jako úspěch.

Zajímavostí bylo, že se vám dařilo o něco lépe na hřištích soupeřů, než v domácím prostředí (doma 19 bodů, venku 21). Čím to bylo dáno?

Myslím, že tato statistika je dána tím, jak mladý a v určitých momentech zápasu nezkušený tým byl. Přece jenom v domácích zápasech mohli být kluci více svázanější a nervóznější, zatímco venku hráli uvolněněji.

Právě doma jste podlehli jak poslednímu Husinci, tak dvanáctému Bavorovu. Došlo k podcenění soupeřů?

Tyto dvě ztráty mrzí hodně, zvláště kvůli našim fanouškům. Neřekl bych, že by došlo k podcenění, ale spíše svoji roli hrály nervozita a nezkušenost. Proti Husinci i proti Bavorovu jsme si zápasy prohráli sami individuálními chybami. S Husincem jsme celou dobu tlačili, ale nedokázali jsme kvalitně zakončit. Soupeř trestal, když jsme nedokázali zachytit náběh za obranu. V derby s Bavorovem jsme chtěli za každou cenu vyhrát, ale bohužel jsme také odešli s nulou. Na konci jsme se měli spokojit s bodem a hrát zkušeněji dozadu. Ale věřím, že směrem do další sezony se takovýmto ztrátám vyvarujeme.

Naopak – které zisky vám udělaly největší radost?

Výborné zápasy jsme odehráli v Dražejově, ve Strakonicích, v Chelčicích a doma proti soupeři z Vlachova Březí.

Během podzimní části jste od rozhodčích obdrželi pět červených a 42 žlutých karet, což jste označil za tristní čísla s tím, že na tom musíte zapracovat. Resumé celé sezony je nakonec šest vyloučení a 74 menších napomenutí. Zlepšení to sice je, ale asi ne takové, jak jste si sami představovali?

Podzimní čísla byla opravdu hodně špatná. Byly to opravdu zbytečné karty. Do jarní části se nám podařilo alespoň srazit počet červených karet a počet žlutých karet za řeči s rozhodčím. Ale je pravdou, že je to náš dlouhodobý problém a je na něm potřeba dál pracovat.

U volyňského kormidla se během sezony vystřídali dva trenéři – na podzim vedl mužstvo Jiří Steiner, po němž převzal štafetu Luděk Cimrhanzl mladší. Mají oba trenéři podobný rukopis, nebo se váš herní projev na jaře změnil?

Oba mají podobný rukopis. Byla to naše priorita při výběru nového trenéra po konci Jirky Steinera. Ten dobrou práci začal a Luděk na ni výborně navázal. Hlavně v zimní pauze si kluci hodně mákli a bylo to znát, že co se týče fyzické kondice, problém nebyl.

Jak bude probíhat letní příprava? Bude program standardní, nebo jste zařadili nějaké novinky?

Letní příprava bude standardní. Začali jsme v pondělí 17. července a celá proběhne na našem hřišti. V plánu máme sehrání třech přípravných zápasů postupně se Sousedovicemi, Vimperkem a Čkyní.

Dojde k nějakým změnám v kádru? Bylo v plánu další posílení?

Došlo k výraznému posílení kádru. Co se týče posil z jiných klubů, hlásíme návrat čtyř našich odchovanců. Z příbramské juniorky se vrací Honza Peterka s Jirkou Steinerem mladším, dále z Bavorova Filip Gašpar a z Vimperku Václav Chvosta, jenž se tak na hřišti představí se svým bratrem a tátou. Dále se k fotbalu vrací po půlroční pauze Pepa Procházka s Pavlem Temňákem. Zatím o žádných odchodech nevím.

S jakými cíli půjdete do nového ročníku? Bude chtít Volyně útočit na nejvyšší příčky?

Nemám rád nějaké velkolepé vyhlašování útoku na nejvyšší příčky, protože se tím zbytečně vytváří tlak na hráče. Ale určitě do každého zápasu půjdeme, abychom ho vyhráli a uvidíme, na co to na konci sezony bude stačit. Zajíci se počítají až po honu.

Premiéru v okresním přeboru si odbylo béčko, které se sice nacházelo na chvostu tabulky, ale hráli za něj mladí hráči, kteří získávali zkušenosti v dospělém fotbalu. Splnilo tedy svůj účel?

Pro béčko to byla složitá sezona. Na některé venkovní zápasy měli hráči problémy se dát dohromady, ale myslím, že nakonec s počtem bodů panovala spokojenost. Pro mladé tato zkušenost byla dobrá, takže bych řekl, že B-tým splnil svůj účel. Ale doufáme, že v příští sezoně bude v tabulce výše.

 

Sezona volyňského Slavoje řečí čísel

Umístění v tabulce: 5. Bodů: 40. Výher: 12. Remíz: 4. Proher: 10. Skóre: 47:44.

Střelci: 11 – Jiří Brabec, 6 – František Dlouhý, 4 – Jiří Čužna, Jaroslav Chvosta, 3 – Petr Hájek, Michal Chvosta, 2 – Kristián Hájek, Vojtěch Janoušek, Antonín Mack, Josef Procházka, Pavel Temňák, 1 – Matěj Vávra, Jan Janáček, Jan Kubeš, Jiří Steiner ml.

Červené karty: 1 – Jiří Brabec, Antonín Mack, Petr Pletka, Josef Procházka, Tomáš Škopek, Pavel Temňák.

Žluté karty: 14 – Petr Hájek, 8 – František Dlouhý, Petr Pletka, 7 – Antonín Mack, 5 – Josef Procházka, 4 – Jiří Brabec, 3 – Jiří Čužna, Filip Frček, Michal Chvosta, 2 – Kristián Hájek, Jan Janáček, Vojtěch Janoušek, Denis Pikolon, Petr Rojík, Tomáš Škopek, Matěj Vávra, 1 – Bohumil Šitner, Tomáš Mráz, Jan Peterka, Roman Prihara, Miroslav Šimák.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace