Zemřel Tony Bennett, začínal jako zpívající číšník

Vydáno 22.07.2023 | autor: iREPORT

Autor hitů I Left My Heart In San Francesco nebo Body and Soul Tony Bennett v šestadevadesáti letech zemřel. Celkem dvacetkrát získal ocenění Grammy, na svém kontě měl miliony prodaných desek a spolupracoval s umělci, jako Paul McCartney, Frank Sinatra nebo Lady Gaga.

Zemřel Tony Bennett, začínal jako zpívající číšník Zemřel Tony Bennett, začínal jako zpívající číšník

O smrti Tonyho Bennetta informovala tisková agentura AP. Následně ji i na sociálních sítích potvrdila muzikantova rodina, konkrétně jeho manželka Susan Benedetto a syn Danny Bennett. „Děkujeme všem fanouškům, přátelům a kolegům za oslavování života Tonyho. Od jeho prvních vystoupení, kdy se živil jako zpívající číšník, po jeho poslední vystoupení v roce 2021 v Radio City Music Hall, byl Tony oddaný vystupování, rád dělal svými písněmi lidi šťastnými,“ stojí v prohlášení.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Tony Bennett během své kariéry obdržel celkem dvacet ocenění Grammy a na své konto si připsal několik hitů. Mezi ty největší patří I Left My Heart In San Francisco, I Wanna Be Around nebo Fly To The Moon.

Pyšnil se také spolupracemi se světovými umělci. Zazpíval si s Bonem, Eltonem Johnem, Stingem, Frankem Sinatrou, Paulem McCartneyem, ale také Lady Gaga, s níž nahrál hit I've Got You Under My Skin.

V roce 2021 odehrál svůj poslední koncert v Radio City Music Hall. V té době se veřejnost dozvěděla o tom, že trpí Alzheimerovou chorobou. Lékaři mu ji diagnostikovali už v roce 2016. Nemoci však nepodléhával a snažil se držet si pořád pozitivní mysl. Jeho citát „Život je dar – dokonce i s Alzheimerem“ dlouho trendoval na sociálních sítích.

TZ, foto: Tony Bennett
Témata: Tony Bennett, Anthony Dominick Benedetto, Grammy, Frank Sinatra, Paul McCartney, Alzheimer

zavřít