Zvonarevová se ve Varšavě nepředstaví. Poláci Rusku do země nepustili z bezpečnostních důvodů

22. 7. 2023, 16:42
Aktuality 231
Ruské tenistce Věře Zvonarevové odepřeli z důvodu státní a veřejné bezpečnosti vstup do Polska, kde měla příští týden hrát turnaj ve Varšavě. Informovalo o tom dnes polské ministerstvo vnitra.
Profily hráčů
Věra Zvonarevová (© Profimedia)

"Pohraniční stráž zabránila ruské tenistce ve vstupu do Polska. Věra Zvonarevová se s pomocí víza vydaného Francií pokusila dostat do naší země po příletu z Bělehradu," uvedlo ministerstvo v prohlášení. "Po příletu tenistka zůstala v tranzitní zóně Chopinova letiště a po poledni odletěla do Podgorice."

Zvonarevová figuruje podle ministerstva na seznamu osob považovaných za nežádoucí na polském území. Polsko patří k hlavním spojencům Ukrajiny od loňského začátku ruské invaze a brání ve vstupu do země lidem, kteří ji podporují.

Ženská tenisová asociace WTA uvedla, že o situaci Zvonarevové ví. "Hlavní prioritou WTA je bezpečí a pohoda všech hráček. Věra opustila Polsko a my budeme tuhle událost dále posuzovat s turnajem," konstatovala na twitteru.

Osmatřicetiletá finalistka Wimbledonu a US Open v roce 2010, která bývala světovou dvojkou, v roce 2015 s tenisem skončila a rok nato porodila dceru. V roce 2017 se na kurty vrátila. Momentálně je v pořadí WTA až na 655. místě a může startovat na omezeném počtu turnajů díky tzv. chráněnému žebříčku. Letos se objevila jen na třech akcích elitního okruhu v hlavní soutěži a vždy vypadla v prvním kole. Ve Wimbledonu neprošla kvalifikací.

Do turnaje ve Varšavě žádná další Ruska přihlášena není. Ve startovní listině však figuruje Běloruska Aliaksandra Sasnovičová. V soutěži mají hrát také české tenistky Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová a Linda Nosková.

Zatímco v řadě sportů mají Rusové a Bělorusové start v mezinárodních soutěžích zakázaný, tenis patří mezi výjimky. Pořadatelé varšavského turnaje měli podle svého dřívějšího vyjádření svázané ruce, neboť pokud by ruské hráčky do soutěže nepustili, mohli by o akci WTA přijít.

Šéf turnaje Tomasz Šwiatek před pár dny vyzval fanoušky, aby se k tenistkám z Ruska a Běloruska chovali slušně. "Je lepší být lhostejný. Jiné chování je zbytečné," uvedl před pár dny otec světové jedničky Igy Šwiatekové.

Ministr sportu Kamil Bortniczuk dopředu prohlásil, že na turnaj se podívat nepřijde. "S politikou WTA a ATP nesouhlasím. Je to trochu trapné," citoval jeho slova server onet.pl

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

231
Přidat komentář
patriks
Takže pořadatelé nezabezpečili možnost startovat ruským tenistkám, jak měli určeno, takže by se neměly přidělovat body a pro příští rok turnaj Polsku odebrat.
Reagovat
GaelM
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tebe by měli taky odebratsmile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
To není vůbec špatný nápad.
Lidi by se takhle vzájemně "poodebírali" a brzy bychom byli na mnohasetletém normálu planety - 1 miliarda.
A rázem by velká část současných problémů zmizela.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Dneska je to tu v diskuzi samej doktor. No teda, ten internet dělá divy smile
Reagovat
A211
Ještě jsem zapomněl poznamenat že Čech se dožívá cca 76, Rus cca 67 prostě jeho spol.system je neúspěšný proti Českému.
Reagovat
A211
Poláci to s V.Z udělali chytře nemají zodpovědnost za její bezpečnost na jejich území a eliminují možné provokace na svém území viz Potapova na AO v dresu Spartak M. nějaký Rus úředník potom řekl že to splnilo svůj účel.To nemluvím o dov.v Egyptě a zkušenosti s Rusem.
Reagovat
Patapuff
Proč občan státu, který byl sám obětí ruské agrese, obhajuje to, co dělá Rusko na Ukrajině? Už jsem se tu ptal a odpovědi se nedočkalsmile Odpovíte mi někdo z Vás výše jmenovaných proruských lobotomů?
Reagovat
Krisboy
Stalinoha ti neodpoví už se své povahy, turista tvůj dotaz pochopí nejdříve zítra, toho alcaraze neznám.
Reagovat
Patapuff
Ty lobotomský nicky byly zmíněný níž, jen jsem je opsal.
Reagovat
Ivoch
Stavinoha alias Fulnek by udělal nejlepší věc svého života, kdyby vysmahnul do země zaslíbené, kde zítra již znamená včera.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
hanz
To už jsem mu navrhoval několikrát, ale asi se mu nechce, má holt rád český systém, i když na něj nadává, takových tu máme víc.
Reagovat
Ivoch
Nejlepší by bylo na ty jeho bláboly nereagovat, narcisové potřebují pozornost jiných a když se mu ji nebude dostávat, třeba ho admin opět odstřihne :-)
Reagovat
jurasekh
Asi máte pravdu, na takovou ubohust bude nejlepší vůbec nereagovatsmile
Reagovat
jurasekh
sorry, ubohostsmile
Reagovat
R01316
vy kluci zavidite, ze ma vic mozkovych zavitu nez vy, co...
Reagovat
Petr_Fisk
Metrických a bohužel levotočivých.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kolik let už mu je počítáš?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, Fulnekova skupina dezolátů přijde s nějakým alternativním zdrojem.
Reagovat
Krisboy
...a všem nám řekne PRAVDU smile
Reagovat
R01316
ona cela ta situace Ukraina vs. Rusko neni tak cernobila, jak vam to media prezentuji. Tak zacnete u toho...
Reagovat
IngStavinoha
to bys chtěl od žlutomodrých, dříve jen modrých ovčích mozků přespříliš smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že ty ses zakoukal do 50 shades of greysmile
Reagovat
Patapuff
IngStavinoha, turista, alcaraz...Hoši, tak jak to teda je?
Reagovat
IngStavinoha
pokud trpíš tzv. syndromem 68, opravdu nevím, jestli na to po roce 1990 ještě něco zabírá - já tuhle pokryteckou veš nikdy neměl
Reagovat
Patapuff
Proč občan státu, který byl sám obětí ruské agrese, obhajuje to, co dělá Rusko na Ukrajině?
Reagovat
IngStavinoha
Varšavskou smlouvu si dostuduj, čímž zabiješ dvě mouchy jednou ranou, protože se pak mnohem víc dozvíš i o NATO smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
Ty už zase nevíš? Zase neumíš odpovědět?smile Zavolej někam na ÚV nebo na sekretariát, nebo co to teď máte, ať ti poradí.
Reagovat
IngStavinoha
máš dost - ale to tady konečně vidí každý normálně myslící člověk ;-)))
Reagovat
Patapuff
Ty zase nevíšsmile Tohle je velký zoufalství.
Reagovat
IngStavinoha
a tak aspoň už ti od minule víc věřím těch plus mínus 730 ;-)))
Reagovat
Patapuff
No vidiš, ani tohle nevíš. Oháníš se tu dobou před r. 89 a jak na vojně říkal Jura Matis "Nevieš nič". Už jsem ti psal, že 730 dní tam nikdo, alespoň v době, kdy jsem tam byl já, tj. v 80-tých letech, nebyl. Do civilu se chodilo (kalendářně) o pár dní dřív, než se přišlo, takže to nebylo celých 730 dní, kdo nasluhoval, byl tam naopak o několik dní déle. Máš to prostě těžký, nevíš, vaříš z vody. Chceš se nějak vymezovat vůči většinovému názoru, patrně si tím přijdeš zajímavý, ale nedokážeš zdůvodnit proč. Tipnul bych si, že je to tím, že ti život nevychází podle tvých představ a ty z toho viníš své okolí, společnost a snažíš se vyvolávat ducha socialismu, dobu, která přála lenochům, sviním, závistivcům...prostě zoufalcům jako seš ty.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
IngStavinoha
copak vážně neumíš číst a nevidíš tam těch plus mínus? smile ty jsi vážně rétorický demagog non plus ultra - navíc tupě zabarikádovaný ve vlastním individuálním konzumu a s tím spojeném vnímání světa, což má dneska víc lidí - a pokud se neprobrali ani teď po "kovidu" a za ukrománie/klimafašismu, aniž by byli schopni rozlišit, kam tento zrůdný systém (kupodivu i s nimi samotnými) směřuje, dají se vlastně už jen politovat
Reagovat
Patapuff
Lidi, vzývající socialismus jakožto dobu hojnosti a radosti, lze obecně rozdělit do tří skupin (můj názor vycházející z vlastního poznání): 1) Ti, co ji nezažili, nebo ji zažili jako děti. Idealizují si ji. Nepoznali její zrůdnost a absurdnost. 2) Lidé v komoušských funkcích. Měli se tenkrát lépe (z některých se stali kapitalisti, ale ne ze všech). 3) Lemplové, co se v práci nenadřeli a přitom se měli stejně jako ti, co makali. Po přechodu na tržní hospodářství pak museli začít makat a byli z toho v pr*eli.
Mám za to, že patříš do té třetí skupiny. Vzpomínám si, jak tu někdo kdysi psal, že se mu Fulnek (FulnekUltras, takhle nějak ses jmenoval dřív, ne?) ve slabé chvilce svěřil, že za komunistů se mu to líbilo proto, že nemusel v práci makat.
A ani na vojně si zřejmě nebyl, kdyš nevíš, že netrvala přesně 730 dní. Jak ses jí vyhnul?
Reagovat
IngStavinoha
koukám, že různí "lemplové" a "skupiny" ti pořád nedají spát - co takhle připustit, že existuje ještě nejmíň jedna další: lidi, kteří po roce 1990 neutrpěli mediálně-režimní sklerózu a dodnes se to nebojí veřejně prezentovat?

smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
Psal si někomu pod nickem FulnekUltras (nebo tak nějak), že za komunistů se ti líbilo proto, že si nemusel v práci makat?
A jak ses vyhnul vojně?
Reagovat
IngStavinoha
pokud to najdeš, zkopíruj mi to sem a můžem pokračovat - jinak s blixou to bylo často štengrování na úrovni celkem daleko mimo tvou rozlišovací schopnost ;-)
Reagovat
Patapuff
Takže psal. Takže lempl, co se za komoušů v práci nenadřel a přitom se měl stejně jako ti, co makali. Po přechodu na tržní hospodářství si pak musel začít makat a byl si z toho v pr*eli. Trefil jsem tosmile No nebylo to tak těžký, dle tvých příspěvků to ani jinak být nemohlosmile
Reagovat
IngStavinoha
ty si vážně vystačíš úplně sám - a svoje samolibé čvaňhy dokazovat nepotřebuješ (protože nemáš čím), podle situace si je prostě vymyslíš a následně ještě pro jistotu i odsouhlasíš - a takový demagogický dobytek by mě tady chtěl mistrovat ;-)))
Reagovat
Patapuff
Nenech cloumat svým majestátemsmile Nedokážeš zdůvodnit své pomatené názory a tím, že se budeš vztekat, to nevyřešíš.
Reagovat
A211
Dobře zhodnoceno Čech se dožívá 76,Rus 67 let.
Reagovat
Patapuff
K tomu plus mínus 730 jenom doplnim: Původně si psal 730 rovných, nevěděl si to, že to takhle nebylo.
Reagovat
IngStavinoha
číslo se ale odečítalo přesně - a záklaďáci šli domů obvykle ještě o pár dnů dřív - pokud tě ovšem během vojny zavřeli a musel jsi nadsluhovat, tak je to zase jen tvůj problém
Reagovat
Patapuff
Jo, záklaďáci šli domů o pár dnů dřív, takhle sem ti to psal, to si nevěděl. Evidentně si tam nebyl.
Reagovat
IngStavinoha
tentokrát mám už fakt chuť ten tvůj ne zas tak starý příspěvek najít a ukázat ti, jak lžeš - ale jiné chutě jsou naštěstí mnohem větší smile
Reagovat
Patapuff
Najdi ho. Psal jsem, že vojna netrvala 730 dní, ale o pár dní míň nebo o pár dní víc. Tak jak to píšu teď.
Byl si tam? Byl si na vojně? Pokud ne, jak ses jí vyhnul? Měl si modrou? Nebo ti to zařídil nějakej komoušskej strejda?
Reagovat
Patapuff
Též možná varianta: komoušskej strejda zařídil modrou.
Reagovat
IngStavinoha
další názorný důkaz, co jsi za sračku

každý, kdo bude chtít a bude mu to stát za to, si může zpětně dohledat, jak jsem ti tehdy napsal, že bys těch 730 potřeboval, protože jsi tam zrovna camral jak nějaký -náctiletý harant s pedagogicky vymytým mozkem - akorát jsem zapomněl, že rusofobní geronti trpící syndromem 68 se vyjadřují téměř stejně smile
Reagovat
IngStavinoha
a nějaké dny nahoru či dolů sis pak už demagogicky rozvedl sám, jak je tvým "dobrým" zvykem

pokud chceš na mě ještě něco podobného nacvičovat, dokaž to sám z dřívějších debat, když se tady tím tak oháníš - a pak vyjde najevo, co jsem já a co jsi ty zač, definitivně
Reagovat
Patapuff
O tom, co jsi zač, si tu už většina přispívajících obrázek udělala. "Hovado" je asi nejmírnější termín, kterým tě tu oslovují.smile
Reagovat
A211
Rus chce poroučet od Kamčatky po Lisabon.
Reagovat
Patapuff
Do nekonečna a ještě dál.
Reagovat
turista
To chce nejen Rus ale hlavně Ušáci. Když se dva perou třetí se směje. Čína není demokratická, ale dělá to chytřeji než Rusko a USA.
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by USA s tanky obsazovala území sousedů a prohlašovala ho za svoje.
Reagovat
R01316
tak prevrat na Ukraine v 2014 mel na starosti Obama a spol. a dosadili si tam vladu, co jim vyhovovala. Takze sice ne s tanky, ale maji na to jiny nastroje
Reagovat
Ela-fon-isi
Zato Rusko se nikdy do věci cizích státu nevměšovalo. smile
Reagovat
IngStavinoha
to si vždy jen chránilo své teritorium a do těch vzdálenějších přinášelo sociálně spravedlivější systémy a ekonomickou pomoc na mnohem rovnoprávnější bázi než dodnes historicky předvádějí USA

ušáci otravují svévolně po celé planetě už 120 let a v Evropě s armádou neoprávněně smrdí už nejméně od znovusjednocení Německa, kdy odporně podvedli naivního stahovače vojsk a ocasu Gorbačova
Reagovat
Petr_Fisk
Píšeš blbosti.
Nastuduj si třeba Ruskou agresi proti Finsku (Švédsku) za posledních 500 let, kdy Rusko kradlo postupně Finům Karélii a poloostrov Kola.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Africe teda taky hodně pomohlismilesmile A sociální spravedlnost zase přinesli do Afgánistánusmile
No, já bych do těhlech mocenských hrátek radši moc nerýpal...
Reagovat
Petr_Fisk
Fulnek potřebuje nutně pobyt v Rusku.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-slovak-obdivoval-putina-a-emigroval-do-ruska-tam-ho-zavreli-a-obdiv-ho-presel-40437443
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, léčba šokemsmile
Reagovat
Krisboy
Vůbec ne, on potřebuje pozornost a pocit, že někoho zajímá. Čertužel tady se mu dostává obojího.
Reagovat
Petr_Fisk
Jedno druhé nevylučuje.
Po pobytu v Rusku by tady zuřivě hájil "ušáky" a kapitalismus a na pár let by to byla osvěžující změna.
Jinak samozřejmě souhlas.
Reagovat
Krisboy
Nezbývá než vydržet ještě pár let. Tenhle starej bolševickej hnus vychcípá a potom si budeme konečně moci říci: ANO, BUDE LÍP! smile
Reagovat
IngStavinoha
moc si nefandi - to, co za nynějšího "progresivního" vývoje potenciálně čeká tebe, ti nezávidím ani co by se za nehet vešlo
Reagovat
A211
Čech se dožívá 76 Rus cca 67 a bude to míň z logiky.
Reagovat
IngStavinoha
nemáš tam taky něco jiného? ;-)))
Reagovat
IngStavinoha
drž se posledního století, a to bude bohatě stačit, tuzexáčku
Reagovat
IngStavinoha
USA rovnou bombarduje - ovšem "demokraticky", protože si to tak označilo samo
Reagovat
Fandina
Toho, kdo obsazuje nebo vraždí souseda. Každý agresor by měl přestat nebo dostat na zadek.
Reagovat
R01316
a co ti, co vrazdi minority na uzemi vlastniho statu.... chybi mi tu nastoleny stejny metr
Reagovat
Fandina
Je tu OSN, zahrnuje státy světa a pokud jejich zástupci zjistí, že dochází tam a tam k porušování práv, tak žádný dvojí metr neexistuje.
Reagovat
R01316
OSN je stejna fraska jako WHO, o tom jsme se taky uz presvedcili. Kdo myslite ze tyhle organizace ridi. Jestli myslite, ze je to nekdo, kdo by mel v zajmu vase blaho, tak to jste na omylu...
Reagovat
Fandina
Když zpochybňuješ orgán, kde jsou všichni zástupci států, tak co potom uznáváš. Asi Rusko, jak tak čtu. Ubohé.
Reagovat
R01316
ja nepodrporuju Rusko, ja jen rikam, ze mas merit stejnym metrem a ze vsechno neni tak cernobile, jak je ti prezentovano
Reagovat
Fandina
Děkuji za poučení. Možná bys měl při svých postojích pročíst víc zdrojů, abys pak neinklinoval jen k tomu jednomu, který považuješ za správný ty.
Reagovat
Titan
Dneska jsem všem pšonkům v naší firmě řekl, že pokud písemně do pondělí neodsoudí jednání jejich vlády, podporující fašistický režim, tak končí pro podporu terorismu...smile
Reagovat
A211
Lidi na práci nejsou jinde je rádi vezmou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Máš na nohách mezi palcem a malíkem blánu?smile Jestli se necítíš komfortně, já se ti za tu postel u okna přimluvím.
Reagovat
jurasekh
smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Není nad nedělní firemní produktivitu.
Reagovat
A211
Pořadatel to udělal pro bezpečnost V. Zvonarevovi a tím se zbavil i možnosti provokací vůci ní a vůči Rusovi.
Reagovat
jurasekh
typu IngStavinoha, turista, alcaraz.dva apod. Je vás naštěstí méně, a proto musíte tak intenzivně a hlasitě pištět!smile Ale stejně to máte marné, těch, co chápou, je víc!!! (Díky Fandina, paddy, SydneyOpen, Amatter a dalším)smile
Reagovat
paddy
To není náhoda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
To víš, vzpomínky na Jugoslávii, řízky, dobrodružství ve Š120 nebo Žiguli, pak už samá stabilita a životní jistoty smile
Reagovat
Petr_Fisk
...a neustálý hospodářský růst.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ten hlavně. Dvouletky, pětiletky a je splněno na 110%smile
Reagovat
IngStavinoha
zato dnes jsme s Fialou a spol. v prdeli totálně i bez procent - jakkoliv to stále ještě aspoň na veřejnosti zdánlivě v hojném počtu přežívající skvadra konzumních elitářů rádoby nemíní akceptovat smile
Reagovat
A211
V prdeli ale dožívající se podstatně delšího věku.
Reagovat
IngStavinoha
to si jistě ověříš i sám na sobě, až půjdeš v 75 do důchodu ;-)))
Reagovat
A211
Už duchodcuju
Reagovat
jurasekh
smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
a my, kteří jej zastáváme, se nepotřebujeme neustále navzájem stádně ujišťovat o zřejmých faktech - to nechávámme na těch, kteří by tak zoufale chtěli mít pravdu i většinu dohromady, až jim z toho zbyla jen kolektivní žlutomodře rusofobní trapnost a už teď spolehlivě naprogramovaná cesta i s Fialou/Blažkem a spol. do propadliště dějin

smilesmilesmile
Reagovat
alcaraz.dva
Upřímně ani nevím co my tri máme společného..Mně osobně vadí tady samozvany psycholog, který se pustil do diagnostiky psychických nemoci aniž bych věděl,ze tato činnost patří do oboru psychiatrie. A ano...dělám v oboru psychiatrie. "POSTIZENY" není diagnóza.
Reagovat
turista
Škoda mluvit.
Reagovat
jurasekh
1) nejsem samozvaný, ale promovaný PhDr.smile (a Ph.D. mám z politologie), 2) diagnóza = soustavné určování a klasifikace nějakého obvykle nežádoucího stavu, nejen nemoci. A to jsem zde o Stavinohovi po přečtení jeho 17 příspěvků napsal. Takže nemachruj, doktore!
Reagovat
alcaraz.dva
Jako odbornik prece musite vedet, že na dalku lze urcit maximalne psychotip jedince..Nikoliv stav a uz vubec ne diagnozu.
Reagovat
jurasekh
Tak v tom samozřejmě byla nadsázka. Když jsem si přečetl těch jeho 17 poznámek k jedné zprávě, a ještě jednoznačně prorusky zaujatých... Už mám plné zuby těch, co nevidí, jak Rusáci denně zabíjejí civily, staříky i děti, jak loupí a ničí na cizím území atd. A takoví Stavinohové tady pindají nesmysly a obhajují vrahy!? Tak si klidně troufnu napsat, že je zaujatý nebo postižený (třeba slepotou)... Víte, já jsem občas hrál (vedle mnoha dalších) i proti Rusům a nezažil jsem zákeřnější a namistrovanější hovada. Ale to už by byl jiný příběh.
Reagovat
Krisboy
Ty jsi spadl z Měsíce? Stalinoha alias rádobyFulnekUltras se tady snaží už dobrých deset let šířit ruskou propagandu (za pomoci frndiny, dříve blixy a dalších se mu to docela daří) a tebe to teď začíná pohoršovat?
Reagovat
jurasekh
Asi spadlsmile...mám rád tenis a všímal jsem si především jej. Znám osobně i některé naše hráče a díky sportovní minulosti i další, třeba Dominika Haška (byl jsem s hokejisty v Naganu). A až v souvislosti s napadáním jeho osobně díky názorům na ruské sportovce a jejich účast třeba na OH, jsem si všiml i kreténů, kteři nejen, že jej napadají, ale ještě navíc obhajují nesmyslné vřaždění a ničení na Ukrajiněsmile...A to mám třeba Rubljova a tenis, jaký hraje, rádsmile
Reagovat
IngStavinoha
konkrétně Hašek může být rád, že ho "díky" státnímu protekcionismu zaslouženě nezavřeli za ublížení na zdraví, a místo toho mohl ještě volně odcestovat do ušákova hrabat dál na své pozdější "podnikatelské" krachy smile
Reagovat
Krisboy
V poho, to bylo jen takový malý rýpnutí smile

A Rubl? Mě se jeho tenis moc nelíbí, ale je to sympaťák, jeden z nejlepších Rusů.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
alcaraz.dva
Jakýkoliv osobní názor je v podstatě v pořádku. Odbornici na lidskou psychiku mají ale jasné nastavené hranice.
Reagovat
alcaraz.dva
jasně nastavené
Reagovat
R01316
tak tech rozumnych lidi typu Stavinoha je tu nastesti vic, diky Bohu... Jakykoli naznak toho, ze nesezerete to, co je vam globalisty servirovano na zlatym taliri, dava aspon nejakou nadeji...
Reagovat
IngStavinoha
i to maličké smile na konci tunelu je lepší než nic - a ono je jich ve skutečnosti teď už mnohem mnohem víc...
Reagovat
Astarin
Může poděkovat nebo si stěžovat svému vůdci.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
A211
Mohla hrát jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba doma!
smile
Reagovat
turista
Poláci jsou pitomci. Zvonarevová ani za mák nemůže za válku na Ukrajině.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevinný skopčáky jsme rovnou stříleli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že ty jsi Donutil z Pelíšků? Na rozdíl od něj ale nepoučitelný.
Reagovat
Fandina
Fascinuje mě neustále, jak někdo může obhajovat agresora. A nebo se divit, že příslušníci té země nejsou chváleni. Připadá mi to ubohé.
Reagovat
IngStavinoha
horší je, že občané této země jsou hromadně a paušálně perzekvováni a omezováni, aniž by měli s "agresí" cokoliv společného - a to je skutečně ubohé, řekl bych ubohost v její nejryzejší podobě
Reagovat
turista
Ano pane inženýre. Plně souhlasím.
Reagovat
Otmar
Jestli mě neklame paměť, tak princip kolektivní viny jsme shledali nekorektním. Jinak totiž v Rusku žije 146 milionů válečných zločinců, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš válečných přisluhovačů smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A 100mil. podporovatelů války zní lépe?smile
Reagovat
Fandina
Neudělali nic, kdyby udělali, tak by se proti agresi vymezili, postavili neschvalovali ji. Je to ubohé.
Reagovat
Frick
Volila jsi před r. 89 KSČ?
Reagovat
Fandina
Ne. A když mi komunisti nabídli členství, tak jsem to odmítla.
Reagovat
IngStavinoha
takže jsi ani nechodila volit?
Reagovat
Fandina
Ne a kdybych chodila, tak by to bylo úplně jedno, protože byla jedna kandidátka Národní fronty a nic jiného se volit ani nedalo.
Reagovat
IngStavinoha
takže zas taková odbojářka přece jen nejsi ;-)
Reagovat
Fandina
Proč myslíš. Komunisty jsem vždycky nesnášela, v naší rodině nikdy žádný nebyl, naopak, tátovi sebrali živnost a musel jít dělat pomocné práce u zedníků. Takže to mám vrozené, celý socialismus a komunisty mám na háku.
Reagovat
IngStavinoha
Tak v evidenci za neúčast ve volbách jste byli rozhodně. Pak už jen záleželo, zda v místním vedení zrovna seděl nebo neseděl nějaký ideologicky přepjatý pošuk.
Reagovat
R01316
nemas socialismus na haku, protoze na nem je postavena cela EU, jejiz jsi zastankyne- aneb bohatsim brat a chudym davat. VS skoly zdarma, materska dovolena, podpora nemakacenkum,... to neni nic jineho nez socialismus
Reagovat
Fandina
Psala jsem o socialismu, který tu byl před rokem 1989. Plánované státní hospodaření, neexistence soukromého podnikání, zákaz cestování do vyspělých zemí atd..
Reagovat
R01316
a co myslite, ze se ve svete deje ted? Za 50 let nikdo nic vlastnit nebude, soukromy majetek bude utopie, stat bude monitorovat, kolik a za co utratite jakoukoli korunu, hospodarstvi je taky planovane pod nalepkou globalniho oteplovani, no a zakaz cestovani jsme tu meli nedavno pod nalepkou covido ockovani. Ted uz se ale pracuje na dalsi pandemii, tak ho budeme mit do roka do dvou zase zpatky
Reagovat
Fandina
A co konec světa. Kdy bude, to náhodou nevíš. Možná by mi stačilo, kdy pořádně naprší. To se ale také se stoprocentní jistotou nedozvím. Musela by to být velká náhoda, kdyby ses strefil.
Reagovat
R01316
od toho je tu prece Greta, ne.
Reagovat
IngStavinoha
v úterý už dostaneš postřik ;-)
Reagovat
paddy
smile smile
jak jsem před pár dny odhadoval smile
Reagovat
Blondie
Já taky! Říkala jsem včera, že se určitě zítra (tj. Dneska) vdá. Tak vše nej, přeji oběma štěstí a hezké vztahy i s dětmi z minulého vztahu smile
Reagovat
vavrinec
Jestli pak to pan Kvěš unese? Aby se nám neoběsil.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč chtějí hrát v nepřátelských zemích??
Reagovat
paddy
stejné anticovid nicky, reprezentující menšinu, opět vytvářejí svými hlasitými výkřiky dojem, že se jedná o názor většiny smile

problém je hlubší, než jsou někteří schopni svým intelektem pojmout

připomíná to, jak se ministr Lipavský snažil omezit Rusům víza a oni ho obešli tím, že do ČR přilétali z jiných zemí

Zvonarena přiletěla na francouzské vízum z Bělehradu, ale Poláci to prokoukli smile

každý stát je svrchovaný, takže má právo si určit, kdo na jeho území může vstoupit, ba rozdíl od zkorumpované WTA, která podporuje Čínu, tedy režim potlačující lidská práva (peníze dělají divy)

je také potřeba vnímat, že Zvonareva má údajně kontrakt s armádním CSKA smile
Reagovat
paddy
Ukrainian Tennis Federation asks to withdraw Russians from tournaments that have contracts with CSKA
April 26, 2023
The Ukrainian Tennis Federation (FTU) has asked the International Tennis Federation (ITF), as well as the leaders of the ATP and WTA and the organizers of the Grand Slam tournaments, to suspend Russian players who have contracts with CSKA.
In its statement, the FTU refers to the IOC statement of March 28, which states that all Russian and Belarusian athletes who have contracts with their country's armed forces or with national law enforcement cannot participate. at international tournaments. The FTU also provided a list of players and coaches they believe should be suspended from competition, including Veronika Kudermetova, Vera Zvonareva, Vitaly, Dyachenko, Polina Kudermetova, Evgeny Donskoy, Aslan Karatsev, Alikbek Kachmazov and Ivan Gakhov .
Reagovat
IngStavinoha
ta provázanost na armádu je už jen poslední zpuchřelá berlička, o kterou se dnes primárně z USA řízená rusofobie ještě může opřít - je to stejně zvrácené, jako kolektivní "tresty" za doping, ale svůj krátkodobý účel pro cílové stádo to jistě splní - Ovečkin přímo v ušákově samozřejmě nevadí, páč tamní honoraci stále přináší slušné prachy smile
Reagovat
turista
Přesně tak. Paddy tady nadává na Čínu. Přitom bez Číny by neměl žádné boty. Musel by chodit bos. Che, che, che.
Reagovat
paddy
To je důsledek kapitalismu a přesunu vyroby do zemí s nižšími náklady na pracovní sílu.

Nyní si západ uvědomil a zjistil, jak je vůči Číně zranitelný. Výroba čipů se pomalu přesunuje zpět a proces deglobalizace již probíhá.
Reagovat
turista
Deglobalizace se nepodaří z toho důvodu, že je to ekonomicky nevýhodné pro velké firmy. U bot a oblečení, počítačů a jiných produktů k tomu určitě nedojde. U mikročipů je to jistě jiná věc. Ale ani tady už Amerika Čínu nezastaví. Tohle století bude čínské, ne americké.
Reagovat
bIbec
V Číně mají značný "reprodukční" problém.

Je pravda, že tenhle problém už je takřka všude, kromě Afriky.

Předpovědět se nedá vůbec nic. Rozhodně ne v rámci století. To je strašně daleko ještě.eee
Reagovat
bIbec
Ty tři éčka sem tam psát nechtěl.
Reagovat
bIbec
Určitě bude velký příval Afričanů do Evropy. To je nevyhnutelné.
Reagovat
bIbec
Tak nějak mi z toho vychází, že nejlepe na tom bude ten, kdo ten reprodukční problém dovede vyřešit.

Migrační politika bude v tomto století naprosto klíčová.

A tam podle mě Číňani prohrají. Můj tip.
Reagovat
paddy
to byly mylné předpovědi analytiků
dle nových odhadů se čínské HDP dostane zhruba na úroveň toho amerického (tzn. na hlavu bude 4x menší) a o moc ho pak nepřevýší
demografie je všude problém a vytvoří to brutální tlak na sociální (a penzijní systém)
budou dvě velmoci, které se možná i vojensky střetnou

tento koloběh mocností byl vždycky
Holandsko jako námořní velmoc, Velká Británie (průmyslová revoluce), USA po válce,...

kromě velikosti ekonomiky je třeba vnímat i technologickou vyspělost země, která může kompenzovat převahu počtu obyvatel

USA hodně těží z lidského kapitálu, nejlepší mozky směřují do USA, vědecká a manažerská špička táhne celé stádo
to je velmi důležitý faktor (ryba smrdí od hlavy)

drtivá většina obyvatel jsou jen pěšáci, ti jsou stejní všude, jen obsluhují stroje nebo lidi. a nikdy netáhnou zemi kupředu

lidí je jako sraček a převážně ničí planetu a na to jednou dojedou, to je nevyhnutelné
stačí se podívat do minulosti a zánik civilizací, stačí k tomu nedostatek vody
Reagovat
Martan1
Ale paddy, to právě u Číny neplatí,a nejvíce patentů na světě za rok. Počet geniálních lidí bude mít třikrát větší než v USA protože má třikrát více obyvatel. Až předstihne USA ve výrobě nejpokročilejších čipů, (a ano, právě ty vyrábí nejvíce Tchajwan) tak se potvrdí jako mocnost číslo 1.
Reagovat
paddy
o něco vyšší HDP nebude hrát roli, protože klíčové budou technologie (vč. implementace do armády), to rozdíl kompenzuje
budou dvě velmoci a bloky pod jejich záštitou

Evropa jako celek se jim momentálně vyrovná, ale než se tato heterogenní byrokratická sestava domluví, tak bude po světové válce

MMF odhad - HDP 2023 (bil. USD), podíl

World 105.6 100.0%
 USA 26.9 25.4%
 China 19.4 18.4%
 Japan 4.4 4.2%
 Germany 4.3 4.1%
 India 3.7 3.5%
 UK 3.2 3.0%
 France 2.9 2.8%
 Italy 2.2 2.1%
 Canada 2.1 2.0%
 Brazil 2.1 2.0%
 Russia 2.1 2.0%
Reagovat
IngStavinoha
...a dostatek mRNA dávek ;-)))))

ty máš z té státní služby už opravdu slušně vymleto ;-)))))
Reagovat
paddy
smile

buď rád, že v ČR je ještě demokracie, protože v Rusku nebo Číně bys dávno seděl a možná i visel smile
Reagovat
IngStavinoha
tak se pochlub šmejde, ke kterému dotačnímu struku ses tak urputně přisál? ;-)))))
Reagovat
IngStavinoha
nemusíš přesně - stačí jen resort ;-)))))
Reagovat
vavrinec
Ale houby. Z Číny spousta výrobců bot odešla šije v Vitnamu, Malajsii, Thajsku, Kambodži a v dalších zemích.
Reagovat
turista
Částečně ano. Protože tam jsou náklady na pracovní sílu ještě nižší než v té Číně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ovečkina by od polských hranic hnali holemismilesmile
Reagovat
turista
Asi ano. Ale v jeho případě opravdu peníze přebijí politiku. Proto zůstává v NHL.
Reagovat
IngStavinoha
buď rád, že máš v sobě všechny dávky, co se tam vešly ;-) na naivitu a demagogii zatím ještě nikdo nic nevymyslel, prý je to za daných ekonomických pravidel silně nerentabilní ;-)))
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
jurasekh
To je nejen tavaryš, to je přímo agent! A velmi zaujatýsmile
Reagovat
IngStavinoha
na rozdíl od fanatiků typu Prasoryj či Rakušmejd nemám ani tu nejmenší potřebu se symbolicky balit do ruského praporu - akorát nevydržím dlouho mlčet na všechny ty pokrytecké manipulace, které dnes řízeně a organizovaně probíhají ve veřejném prostoru - víc v tom skutečně nehledej ;-)
Reagovat
jurasekh
Od 19:48 do 0:35 jsi jenom tady psal 17x! Jsem historik a psycholog (ale i bývalý reprezentnt ČR) a můžu ti i na dálku vystavit diagnozu: buď jsi zujatý nebo postižený. Pravděpodobně oboje! Ta jednoznačnost, se kterou obhajuješ (a nejen tady) neobhajitelné, hovoří za vše!
Reagovat
IngStavinoha
aspoň jednou vyslovená pravda se obhajuje celkem sama i bez další cizí pomoci - i když to kolikrát chce delší dobu přirozeného vyhnívání ;-)
Reagovat
turista
Vyhnívání a taky zahnívání, že ano, no.
Reagovat
alcaraz.dva
smile selhání pana psychologa(?) na celé care
Reagovat
alcaraz.dva
Pana psychologa JURASEKHsmile
Reagovat
bIbec
Hlavně že maj lidi vo čem pindat.
Reagovat
IngStavinoha
se už v historii udělala spousta hovadin - nově mj. odstavení plně funkčních jaderných elektráren nebo rádoby povinné mRNA "očkování" populace proti kovidu - a toto bude další z nich, byť zdánlivě jen docela nepatrná a časem možná i zapomenutelná
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
"Pořadatelé varšavského turnaje měli podle svého dřívějšího vyjádření svázané ruce, neboť pokud by ruské hráčky do soutěže nepustili, mohli by o akci WTA přijít."

Turnaj zrušit teď, není o čem :) Ale zase jako...kdo o ten šmudla turnaj stojí. Dobře pro Veru :-)
Reagovat
SydneyOpen
ano dobře pro Věru, může si hrát turnaje v russku nebo bělorusku smile nebo to můžou vzít jako russáčtí hokejisté, kteří škemrají o zápasy s Indií, protože kromě běloruska s nima nikdo hrát nechce smile
Reagovat
IngStavinoha
klidně i tři s po sobě můžeš použít, čerstvě rozmražená komsomolská nulo ;-)))
Reagovat
turista
Syčíme, že ano, no.
Reagovat
GaelM
Tvoje bába je šmudla turnaj smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
No já nevím...zatím to byla UA a ne Rusko kdo zabil Poláky na jejich vlastním území, a to před pár měsíci.
Reagovat
SydneyOpen
nemusela zabít nikoho kdyby russko nezaútočilo na Ukrajinz
Reagovat
SydneyOpen
nemusela zabít nikoho kdyby russko nezaútočilo na Ukrajinz
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Kdyby se USA/UA chovali jinak před operací, Rusko by nemuselo být vyprovokováno. Ale to by byla nekonečná diskuze. Zatím UA vede na zabité Poláky. To je fakt.
Reagovat
SydneyOpen
chudáčci russáci furt jim někdo ubližuje... smile není asi náhoda že je téměř celá Evropa nenávidí a jejich sousedé (Lotyšsko, Gruzie, Estonsko, Finsko) obzvlášť
Reagovat
IngStavinoha
přeloženo - "nenávidí" je mnohá zkorumpovaná a ideologicky zpitomělá vedení zmíněných států, plus jim poplatná média a zmasírovaná lokální stáda naivních konzumních ovcí smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Takže Pobaltí je zkorumpované a Rusko je křišťálové nemafiánký stát. Kolik měsíců jste tam žil? Na kolika úřadech nebo v nemocnicích jste něco vyřizoval?
Reagovat
IngStavinoha
černo-bílé není nic, ale korupce je obzvlášť v současném systému věčná - a to, jak pobaltské státy dlouhodobě zametají s ruským obyvatelstvem, jen názorně potvrzuje, o co dnes v zásadě jde i na Ukrajině smile
Reagovat
SydneyOpen
My jsme museli Němce odsunout, to samé měli udělat Ukrajinci s russákama v roce 2013
Reagovat
IngStavinoha
ty máš regulérně dost
Reagovat
turista
Vždyť měli často propojené rodiny s Rusy. My se skopcaky ne.
Reagovat
Patapuff
A proto je u nás tolik německých příjmení, že je ani nepovažujeme za německá...Richter, Lang, Fischer, Gross, Mayer, Muller...smile
Reagovat
George_Renel
To je ovšem většinou odkaz rakouskouherské monarchie.
Reagovat
Patapuff
Dlouholetá provázanost na Německo a Rakousko.
Reagovat
Blondie
Loool
Reagovat
SydneyOpen
Polsko smilesmilesmile ti umějí s russákama zatočit je to jejich země, můžou si na své území pustit koho chtějí, zvlášť když jde osoby z nepřátelské země
Reagovat
IngStavinoha
;-))) když s Poláky pod Hitlerem na Ukrajině točila pěkně po árijsku Banderova UPA, byli Rusku za zpětné osvobození tohoto území ještě vděční - dnes ze zdánlivě teplé us zádele už jen zoufale ňafají jak poslušní ratlíci smile
Reagovat
Patapuff
Především jsou vděčni za Katyň.
Reagovat
IngStavinoha
Volyň, Katyň, Babi Jar... když se to všechno sečte, tak banderovští hrdlořezové mají na rukách krve nepoměrně víc a dokonce tolik, že je zatím nedokázal překonat ani jejich oddaný následovník v podobě současného ukrorežimu
Reagovat
PetaM
Věřím, že Věrka měla v báglu minimálně atomovku a místo rakety samopal. Fakt super rozhodnutí ????
Reagovat
IngStavinoha
v současných poměrech bohužel už skoro normálka smilesmilesmile
Reagovat
turista
No ale nerozumím tomu, že ji nepustili na francouzský pas. Na něj přece musí mít občanství Francie stejně jako třeba Richard Gasquet. Rozdíl je pouze ten že Ríša je rodilý Francouz.
Reagovat
Otmar
Ale kdeže, prokecla se, že se chystá fotografovat nádraží. Už Švejk věděl, co je to za čertovinu. Pane Hašku, škoda, že jste se upil tak brzy, když tady čtu některé glosy mám chuť Vás následovat.
Reagovat
tmora
trapný.. stejně jako se bučelo na Azarenku na Wimbledonu, když nepodala ruku Svitolině smile
Reagovat
grecco007
Vzhledem k tomu, že Putin před dvěma dny naprosto nesmyslně obvinil Polsko, že se chystá napadnout Bělorusko a naznačil možnost preventivního úderu, jsou reakce a chování polské strany pochopitelné a logické. Je politováníhodné, že to odnáší tenis, ale válku začalo Rusko.
Reagovat
IngStavinoha
tak určitě - hlavně v roce 2014, kdy západní tajné služby načasovaly "převrat" na Majdanu přesně do termínu ZOH v Soči smilesmilesmile
Reagovat
grecco007
Má to nějakou souvislost s tenisem nebo tu jen prezentujete komunistické bláboly?
Reagovat
IngStavinoha
fakta, holá fakta, která s jakoukoliv politickou orientací nemají absolutně nic společného smile
Reagovat
R01316
https://twitter.com/GabeZZOZZ/status/1680304784916594689
Reagovat
R01316
Prevrat na Ukrajine v roce 2014 je fakt a ne komunisticky blabol. A co tam pote delali Ukrajinci s ruskyma mensinama, tak to uz si nastudujte sam, byste se divil...
Reagovat
IngStavinoha
stejně jako s menšinami maďarskými, rumunskými, polskými, cikánskými i dalšími - přesně podle vzoru Banderovy UPA z éry německé okupace SSSR, která se už tenkrát v etnickém čištění nacistům podřízeného ukroprostoru neštítila absolutně ničeho
Reagovat
turista
Převrat na Ukrajině v roce 2014 koordinovala Victoria Nulandova a velvyslanec USA Geoffrey Pyatt. Jezdil tam také šéf CIA Brennan a osobně i viceprezident USA Joe Biden.
Reagovat
SydneyOpen
ZOH Soči? Tam kde russáci naprosto giganticky dopovali a zničili celou olympijskou myšlenku? Nebo ty hnusné russké biatlonistky co odmítly naší ženské štafetě vrátit medaili a ještě se tím chlubili. Prostě fair play na russácký způsob
Reagovat
IngStavinoha
jste tak trochu mimo podstatu věci, pane ssvazáčku
Reagovat
turista
To bylo na Sydney Open. Ten zasyčel jako první.
Reagovat
turista
Nesyč! Je to hloupý.
Reagovat
misa
Ministerstvo vnitra Polska asi dobře ví, proč je tato osoba na jejich území nežádoucí smile
Reagovat
IngStavinoha
hlavně když mu to poradí ideologicky zpitomělí ušáctí nebo britští špiclové smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, ti nemají nic lepšího na práci smile
Reagovat
IngStavinoha
když zrovna neinscenují nějaký lokální masakr
Reagovat
IngStavinoha
tentokrát pokrytý polským revanšistickým režimem, který pod vedením imperiálních kruhů USA od samého počátku podporuje jejich narativ ukrajinského konfliktu - přičemž marně doufá, že mu z toho při případném dělení územní kořisti něco kápne smile

Věrka je už naštěstí dost velká holka na to, aby s ní taková servilní ubohost cizích poskoků třetí strany ani nehnula.

smilesmile
Reagovat
A211
Je zajímavé že občané žijící v neoliberálním ksindlu se dožívají podstatě vyššího věku než Rus.
Reagovat
IngStavinoha
ono to už cca dva roky pomalu klesá - příčiny jsou zatím klasické mainstreamové tabu smile
Reagovat
IngStavinoha
a vlastně i onen statistický fakt samotný
Reagovat
A211
Čech 76,Rus 67
Reagovat
Otmar
Krásný příklad toho, jak omezenost dokáže být neomezená...autorem, myslím, Werich před 50-ti lety a stále platné.
Reagovat
goore
no tpč...ona je tam jako postřílí nebo co? Dementi Polští...k zblití totosmile
Reagovat
tommr
vrchol ubohosti ... smile
Reagovat
com
urcite v tom ma prsty Iguška Swiatekovic smile Uz je s tou jeji ukrajinskou vlajkou trapna smile
Reagovat
R01316
komedie....
Reagovat
Karel1493
...?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist