InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Jakub Homola vybojoval na Evropském poháru juniorů 8. místo. Mezi ženami v barvách Triathlon Teamu Tábor nikdo nestartoval

Nejlepší táborský závodník Jakub Homola na trati. , Autor: Josef Janda

Nejlepší táborský závodník Jakub Homola na trati.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Sportovním vrcholem nedělního Táborského triatlonového festivalu byly souboje o nejlepšího juniora a juniorku v rámci Evropského poháru juniorů. Na startu poblíž táborské sladovny se objevili i čtyři zástupci Triathlon Teamu Tábor. Nejlépe skončil mezi 70 juniory Jakub Homola, který dokončil na 8. místě. Dalšími z táborských zástupců byli David Korous (23. místo) a Ondřej Kozojed (64. místo). Ondřej Lemberka po potížích v cyklistické části nedokončil.

 

Mezi ženami měla startovat v Evropském poháru juniorů jeho loňská bronzová medailistka Kateřina Hadravová, která však kvůli nedávné nemoci nastoupila jen do Českého poháru. Triathlon Team Tábor tak mezi ženami zástupkyni neměl, přesto se Táboru představila známá tvář Kateřina Mičková (2BWinner Team), která v táborských barvách vítězila v minulosti v žákovských kategoriích. Mičková skončila nejlépe mezi Češkami a brala v konkurenci dalších 43 juniorek 10. místo. Nejlepším v Evropském poháru juniorů byl Zalán Hóbor z Maďarska, mezi ženami vládla Slovenka Margaréta Vráblová.

Evropský pohár juniorů (70 startujících): 1. Zalán Hóbor (Maďarsko) 00:58:11,85, 2. Giovanni Aruffo (Itálie) +00:00:36, 3. Alexander Bozhilov (Bulharsko) +00:00:49, ... 8. Jakub Homola +00:01:17, 23. David Korous +00:02:27, 64. Ondřej Kozojed +00:09:24, Ondřej Lemberka (všichni Česká republika – Triathlon Team Tábor) DNF.

Evropský pohár juniorek (44 startujících): 1. Margaréta Vráblová (Slovensko) 01:03:54,52, 2. Antonia Jubb (Velká Británie) +00:00:29, 3. Carlotta Bülck (Německo) +00:00:48.

Více podrobností k Evropskému poháru juniorů nabídne středeční Týdeník Táborsko. Přineseme ohlasy Jakuba Homoly, Davida Korouse, Ondřeje Kozojeda i Kateřiny Mičkové.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace