bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sága je u konce. Bruins s problémovým Millerem rozvázali smlouvu

24. července 2023, 16:46

David Zlomek

Byl z toho velký poprask. Mitchell Miller v mládí šikanoval, všichni o tom věděli. Boston to ale zkusil a mladíka získal. Strhla se velká mediální mela, novináři na Bruins nenechali niť suchou. Teď je vše vyřešeno. Vyšlo najevo, že kontrakt byl zrušen. Sága je u konce.

Když Bruins 4. listopadu oznámili, že podepsali tříletou nováčkovskou smlouvu s Mitchellem Millerem, brzy poznali, že to byl krok vedle. 

Negativní ohlasy byly tak silné, že se tým o dva dny později musel veřejně distancovat od 21letého mladíka, který se ve svých 14 letech přiznal k rasově motivované šikaně proti postiženému spolužákovi. 

Millera, jehož práv se předtím vzdala Arizona tři týdny poté, co si obránce vybrala ve čtvrtém kole draftu 2020, postavil Boston mimo organizaci, přičemž původně byl jen přeřazen na farmu.

Zůstal pod smlouvou a náležel mu roční podpisový bonus 95 tisíc dolarů za dvoucestnou smlouvu, díky níž měl v sezoně 2022/23 pobírat základ v NHL 750 tisíc dolarů, na farmě pak 82,5 tisíce dolarů za rok. Avšak jen do února.

Larry Brooks, novinář New York Post, napsal ve svém sloupku Slap Shots, že se od jednoho z představitelů NHL dozvěděl, že "Millerovy cesty s Bruins se rozešly". Mluvčí Bruins mu pak e-mailem sdělil: "Mohu potvrdit, že Mitch Miller nemá s týmem smlouvu. Nemůžeme to dále komentovat."

Co se stalo? Bruins ukončili předčasně smlouvu, ale poté, co se zjistilo, že nešlo o vzájemnou dohodu o ukončení smlouvy, podala hráčská asociace stížnost. 

Obě strany nakonec dosáhly dohody, podle níž byl Boston zproštěn svých závazků, zatímco Miller obdržel neznámou částku jako kompenzaci a stal se volným hráčem.

Dohoda byla uzavřena v únoru pod podmínkou zachování mlčenlivosti. Její existence nebyla až dosud uveřejněna. Ještě o víkendu byl totiž Miller uveden na soupisce farmy Bruins na renomovaných portálech CapFriendly či PuckPedia.

Jak Brooks dodává, je pravděpodobné, že obránce bude hledat uplatnění v Evropě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.