metro.cz

Počasí v Praze

15 °C / 22 °C

Středa 1. května 2024. Svátek práce

Desítky milionů korun pro zemědělce na jižní Moravě

  15:32
Praha 25. července 2023 (PROTEXT) - Po včerejším silném krupobití na jižní Moravě odhaduje Agra pojišťovna škody na zemědělských plochách v řádech desítek milionů korun. Mezi nejvíce poškozené plodiny patří řepka ozimá, dále obiloviny, luskoviny a další olejniny.

Kolem 17 hodiny se včera přehnala přes zemědělské plochy v Jihomoravském a Olomouckém kraji vydatná bouřka spojená se silným krupobitím. Vzdušnou čarou se jedná o oblast od Slavkova u Brna až po Lipník nad Bečvou. V okrese Přerov dosáhlo krupobití střední intenzity. V této oblasti je ještě většina plodin stále na poli, poškozeny byly především obiloviny, olejniny a luskoviny.

"Protože jsou porosty ve sklizni, je třeba reagovat rychle. Dnes jsme do terénu vyslali několik skupin likvidátorů, aby zmapovali rozsah škody. Z průběžně dodaných dat již nyní odhadujeme, že se v této oblasti pohybují škody v řádech desítek milionů korun,“ uvedl Marek Bizoň, ředitel Agra pojišťovny.

Agra pojišťovna zaručuje každému svému klientovi co nejrychlejší likvidaci škod ze strany vysoce kvalifikovaných odborníků. "Profesionálně provedená likvidace našimi likvidátory a rychlá výplata pojistného plnění zemědělcům jsou pro nás tou nejvyšší prioritou,“ doplnil Marek Bizoň.

Klienti Agra pojišťovny mají možnost hlásit svou škodu rychle a jednoduše on-line na stránce www.agrapojistovna.cz.

O společnosti:

Agra pojištovna vstoupila na trh v říjnu 2006. Postupně se stala druhou největší zemědělskou pojišťovnou v ČR. A přestože toto pojištění nabízí několik dalších pojišťoven, Agra svou silnou pozici obhajuje. V současné době využívají jejích služeb téměř dva tisíce klientů. Specializuje se výhradně na zemědělská pojištění. Nabízí pojištění plodin proti široké paletě rizik, které jsou spojené s nepřízní počasí a rovněž pojištění hospodářských zvířat. Je stále jedinou pojišťovnou, která zemědělcům nabízí pojištění sucha. Více informací na www.agrapojistovna.cz.

Pro další informace prosím kontaktujte: Marek Bizoň, ředitel Agra pojišťovny, +420 733 181 480, bizon@agrapojistovna.cz.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Hlavní zprávy

Domeček hříbeček. Betonová lobby o byznys nepřijde, ale zdroje ubývají

vydáno 1. května 2024  11:00

Nic není nemožné. Vedle obnovitelných energií mají lidé i obnovitelné stavební materiály. Není to jen dřevo. Kámen, písek, cement, beton, štěrk. Převaha...  celý článek

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

vydáno 1. května 2024  17:22,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté uzavřít silnici v obci Srní. Mezi obcemi Hrádek a Jehnědí...  celý článek

V historickém centru Hradce Králové hoří podkroví domu, ulice Mýtská je uzavřena

vydáno 1. května 2024  18:15

V historickém centru Hradce Králové, v ulici Mýtská, hoří v podkroví domu, kde jsou byty. Ulice je uzavřena, na místě je i hasičská výšková technika....  celý článek

Rychnovský zámek zahájil sezonu, přišly stovky návštěvníků, více než loni

vydáno 1. května 2024  17:48

Zahájení sezony na zámku v Rychnově nad Kněžnou si dnes nenechaly ujít stovky návštěvníků. Areál zámku je ode dneška přístupný celý včetně obou...  celý článek