Finalisty soutěže Gentleman & Žena ČR 2023 přišli podpořit umělci

Finalisty soutěže Gentleman & Žena ČR 2023 přišli podpořit umělci

Tisk

Gentleman perex„Gentleman České republiky by měl být jako můj muž. Dává totiž přednost mým potřebám před svými, je vnímavý, obětavý a pečující,“ prohlásila televizní moderátorka a zpěvačka Eva Borská na tiskové besedě k soutěži Gentleman & Žena České republiky 2023. Příjemná odpolední akce, kterou pohotově moderoval zpívající spisovatel Richard Sacher, se konala v pražském restaurantu Střelecký ostrov s parádním výhledem na Vltavu, Národní divadlo a Masarykovo nábřeží.

 

Novináři a několik známých osobností měli možnost seznámit se s finalisty a finalistkami již čtvrtého ročníku zmíněné soutěže, jejíž finále se uskuteční ve čtvrtek 19. října 2023 v Divadle Horní Počernice.

Gentleman1

finalisté

Výtěžek poputuje na dobrou věc

Soutěž Gentleman & Žena České republiky je projekt zaměřený na aktivní muže ve věku od 24 let a na ženy ve věku 25 až 40 let, které nebaví jen chodit do práce, pečovat o rodinu a domácnost. Je to projekt pro ty, kteří chtějí zažít dobrodružství plné úžasných zážitků, načerpat pozitivní energii, objevit v sobě symbol ženské i mužské krásy a využívat ho ve svém životě naplno i po skončení soutěže,“ prozradila Lucy Junk ze StockholmDream Production.

Gentleman3

Lucy Junk

Tato společnost soutěž spolupořádá se spolkem Galerie Silných Srdcí. Zlatým partnerem je Auto Opat. Podstatné je, že výtěžek z říjnového galavečera poputuje na dobročinné účely, konkrétně na děti z dětských domovů a matky samoživitelky. Pomoct může i veřejnost tím, že si zakoupí vstupenku – ať už v předprodeji, nebo před začátkem akce.

Gentleman2

Richard Sacher a finalistky

Všechny finalistky i finalisté absolvovali díky společnosti StockholmDream Travel soustředění v chorvatské Trpanji či Drveniku. Natočili tam krátké medailonky, které lze zhlédnout na stránkách internetové televize All Television a také během finálového večera v Divadle Horní Počernice.

Gentleman by měl být vlídný ke všem

„Pravý gentleman by měl mít vybrané chování, a to nejen k ženám, ale i k mužům. A měl by zachovávat chladnou hlavu,“ dodala Eva Borská, jež přišla na Střelecký ostrov podpořit všechny soutěžící z různých koutů České republiky. Kromě ní dorazili také malíř, scenárista a režisér Vladimír Kiseljov a herečka a výtvarnice Bára Fišerová. Jak si představuje vítěze soutěže Gentleman & Žena České republiky 2023 právě ona?

Gentleman4

Vladimír Kiseljov, Bára Fišerová a Eva Borská

„Gentlemana vnímám jako muže s charismatem, které nezneužívá v chování k ženám. Naopak – žena je pro něj stále křehkou bytostí, o kterou se vždy postará ve všech směrech a umí si jí vážit. Získá si důvěru a dokáže ženu překvapit originalitou. Gentlemanů je bohužel už jako šafránu... Žena ČR by měla mít kouzlo osobnosti – vnitřní i vnější. Energická, originální a s odvahou bojovat za své názory. A být inspirací pro ostatní ženy, ale i pro muže,“ řekla Bára Fišerová, známá například ze seriálu Sestřičky.

Foto – Dušan Prouza a Martin Čech


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor Absolut Deafers

ABSOLUTDEAFERS 200

Absolut Deafers, to jsou mladí rockeři z Ostravy, kteří přináší na českou rockovou scénu mix syrové tvrdosti, melodiky a skvěle znějících metal-rockových riffů. Nyní přicházejí s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dětský pěvecký soubor v Lidicích: Až si mocní začnou vážit bezmocných…


vondra200„Zpíváme o naději, že si mocní začnou vážit bezmocných,“ zpívaly v Lidicích děti z dětského pěveckého souboru Broučci z Valašského Meziříčí. Dětské soubory ze všech krajů České republiky vystoupily v rámci desátého ročníku přehlídky Světlo za L...


Literatura

Nebezpečné dědictví: královská krev přináší neštěstí

200 obrNakladatelství BB/art přináší především čtenářkám milujícím historické příběhy z tudorovské Anglie další román jedné v současnosti z nejčtenějších britských spisovatelek Alison Weirové Nebezpečné dědictví (A Dangerous Inheritance, 2012), jehož hrdinkami ...

Divadlo

Letní Grébovka s Divadlem MA v srpnu láká na 20 divadelních večerů pod širým nebem

letni grebovka 200Dvacet romantických večerů pod širou letní oblohou v půvabném prostředí evokujícím italský Řím… tyto a spoustu dalších výjimečných zážitků slibuje v druhé půli prázdnin Letní Grébovka s Divadlem MA. Oblíbený projekt komorní divadeln...

Film

Ranhojič v přestrojení

ranhojic perexVýpravnou historickou podívanou Ranhojič natočil německý režisér Philipp Stölzl podle stejnojmenného románu Noaha Gordona, známého též z českého překladu. Diváky zavádí do Ang...