Dnes Sobota - zatazeno 15°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 15°C
Sobota 1. 6. 2024
Svátek má Laura
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Letní PrahaPražský život

Melounové středy v Zoo Praha

Zoo Praha v létě zve na melounové středy u velkých želv. Vždy od 13 hodin mohou zájemci pozorovat galapážské želvy sloní i želvy obrovské z atolu Aldabra, jak si pochutnávají na vodních melounech. Spolu s poutavým výkladem jsou tyto pravidelné hody nezapomenutelným zážitkem pro malé i velké návštěvníky.

„Pro želvy je to rozhodně zpestřením jejich jídelníčku. Kromě sladké dužiny nepohrdnou ani zelenou slupkou, a tak se jedná o naprosto bezezbytkové krmení,” popisuje vrchní chovatelka plazů Nataša Velenská. Během jejího výkladu ji obklopuje skupina deseti samců – dvě želvy sloní a osm želv obrovských. Ale ani samice ve vedlejších výbězích či v pavilonu nepřijdou zkrátka – i jim roznáší Velenská melouny po skončení komentovaného krmení. „Celkem to každou středu vychází na 30 kilogramů melounů na dvě tuny živé váhy.“

Výběh u Pavilonu velkých želv z kraje tohoto roku prošel výraznou revitalizací. Návštěvníci ocení nový plot, vegetaci i nedávno položený trávník, na kterém se skupina plazů pase. Expozici naleznou lidé v blízkosti dolní stanice lanové dráhy.




Autor: Alo

Festival Tanec Praha představuje program

Dnes v 11:49

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2024 se odehraje od 2. do 27. června na několika pražských scénách a ve více než 20 městech a obcích České republiky. 

Praha 6: Setkání na téma dopravy ve Vokovicích

Dnes v 10:54

Radní pro dopravu Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš zve zájemce z řad veřejnosti na společné jednání na téma dopravy ve Vokovicích.

Letní tančírna v Kolbenově ulici

Dnes v 10:54

Praha 9 a Škola tance pro všechny zvou na červnové tančírny 3. a 19. června na plácku u budovy Afi City v Kolbenově ulici.

Reuse den u Anděla

Včera ve 13:44

Před kostelem sv. Václava na náměstí 14. října se koná reuse den. Začíná se v 11 hodin.

Festival Pivo na Náplavce představí 50 minipivovarů

Včera v 11:40

Pivo na Náplavce, degustační festival zlatavého moku se lets bude konat 14. a 15. června na Rašínově nábřeží. Účastnit se ho budou stálice i nováčci, na pravém břehu Vltavy se představí 50 zástupců českých minipivovarů. Součástí festivalu budou i stánky s jídlem, pivní bleší trh a několik...

Přehled plánovaných výluk vody na 23. týden

Včera v 11:13

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Praha 13: Hledáme pěstouny pro děti

Včera v 10:52

Praha 13 se ve středu 5. června připojí ke Dnům pěstounství v Praze formou Dne otevřených dveří. V době od 10 do 17 hodin se mohou zájemci a všichni, kdo se chtějí dozvědět o pěstounské péči více, dostavit na radnici.

Otevřené ateliéry

Včera v 10:24

Čtvrtý ročník festivalu umožní nahlédnout do ateliérů výtvarných umělců a designérů! Festival nabízí možnost bezplatně navštívit místa, kde se rodí umělecká díla, poznat zákulisí tvorby, či se osobně setkat s umělci.

Procházka s průvodkyní: Olšanskými hřbitovy za osobnostmi 20. století

Včera v 07:29

Komentované procházky hřbitovy přinášejí historické příběhy, zajímavé detaily a pohledy na architekturu a umělecká díla, která jim dodávají jedinečný charakter. Ve čtvrtek 6. června ve 14:30 hodin se projdete Olšanskými hřbitovy za osobnostmi 20. století.

Festival ambasád 2024

Včera v 05:38

Sedmý ročník největšího mezinárodního street food festivalu v sobotu 8. června od 8 do 14 hodin na Kulaťáku. Prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Velvyslanci se akce osobně účastní.

Festival Praha žije hudbou 2024

30. května 2024 v 16:50

Další ročník toho festivalu pouličního umění proběhne 7. a 8. června. Na víc než 20 místech v ulicích vystoupí celkem přes 120 umělců.

Den prevence v Praze 2

30. května 2024 ve 12:19

Pobavit se a dozvědět něco o prevenci kriminality a krizových situací můžete ve středu 19. června. Čekají vás hry, zábava a spousta skvělých nápadů, jak smysluplně trávit volný čas sportem, kreativními aktivitami a učením.

Další články
Nahoru