bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oskarový režisér a rapl, co vytočil Brodeura? Funkční tandem, Avery hraje v dalším trháku

26. července 2023, 15:00

Tomáš Zatloukal

Opakovaně si vyzkoušel práci modela. Vydělával si i jako marketingový poradce. Přičichl k herectví. Ano, Sean Avery, jeden z nejznámějších hokejových provokatérů 21. století, se mimo mantinely rozhodně nemotá jako bludný Holanďan. Naopak, už během kariéry pronikl do showbyznysu, kam se hodil vizáží i prořízlými ústy. Čerstvě si zahrál ve velkolepém snímku od Christophera Nolana Oppenheimer. Se slavným režisérem spolupracoval už podruhé.

Vaše nejživější vzpomínka na Averyho?

Možná si vybavíte historku od Bretta Hulla, která koluje po sociálních sítích, o tom, jak Avery coby bažant ve službách detroitských Red Wings pořvával ze střídačky na Joea Sakica, tehdejšího kapitána Colorada Avalanche.

Mezi oběma kluby panovala obří rivalita, zároveň se ale hvězdy respektovaly. Hull tehdy drzého spoluhráče rychle usadil: „Kdo ti dal povolení mluvit na pana Sakica?“ Nováčkovská lekce.

Nebo vám naskočí, jak byl suspendován NHL za to, že popíchl Diona Phaneufa s Jarretem Stollem. Kvůli čemu? Utahoval si z nich, protože zrovna chodili s jeho bývalkami. Neštítil se ničeho, jednou dostal pokutu za údajné narážky na leukemii Jasona Blakea.

Nejspíš vám ale vyvstanou na mysli především incidenty s Martinem Brodeurem, legendárním brankářem New Jersey Devils.

Opakovaně do něj zajel. Rozdali si vícero štulců. A hlavně – mácháním holí mu znepříjemňoval chytání takovým způsobem, že se NHL rozhodla přijmout nové pravidlo. „Averyho reguli.“

Kromě provokací ale zvládal i mnoho jiného. Skvěle bránil i napadal. Měl potřebný fortel, aby mohl hrát s týmovými esy. Ostatně i Brodeurovi nasypal několik gólů, třeba za pomoci Jaromíra Jágra. V NHL dal celkem 90 branek, kariéru natáhl na 10 sezon.

Během ní si stihl střihnout třeba roli v hokejové klasice o Maurice Richardovi. Poté se objevoval v epizodních rolích, třeba ve Dni patriotů.

Dva zářezy do hereckého životopisu přidal od roku 2020 díky Nolanovi.

Režisér, který mistrně oživil pro stříbrné plátno Batmana, okouzlil diváky Dokonalým trikem nebo uhranul Počátkem, nejprve obsadil Averyho jako vojáka do Tenetu.

Nyní mu pak našel roli v Oppenheimerovi, strhujícím snímku o vynálezci atomové bomby. Objevil se v jedné z nejzásadnějších scén, při testech v Novém Mexiku.

Nedělal jen křoví, prohodil coby meteorolog pár vět.

Tentokrát naštěstí z jiného soudku než v případě těch, které mu v minulosti vynesly pokuty či suspendace.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.