Larry Goldings / Peter Bernstein / Bill Stewart

Larry Goldings / Peter Bernstein / Bill Stewart

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 8.8.2023
Vstupné:

Na sezení 900 Kč, na stání 450 Kč.

8srpen úterý 21:00

Žánr: koncertyjazz Praha


Toto slavné trio se již podruhé představí v Jazz Docku! Svoji první nahrávku vydali v roce 1991 a významně ovlivnili zvuk dalších retro kapel s hammondkami.
 
Bostonský rodák Larry Goldings, klasicky vzdělaný klavírista, jenž v jazzu začínal obdivem k Errollu Garnerovi, Oscaru Petersonovi, Redu Garlandovi a Billu Evansovi, se ocitl v ruchu jazzrockové fúze a odtud pramení jeho stylová příbuznost s Larrym Youngem, jenž byl varhaníkem číslo jedna jazzrockové syntézy (hraje i na Davisových Bitches Brew a Big Fun). Od roku 1986 působil L. Goldings v New Yorku a brzy se stal světově proslulým hudebníkem.
 
Kytarista Peter Bernstein byl zase ovlivněn Jimem Hallem, se kterým jeden čas tvořili duo. V jeho kapelnických počátcích s ním hráli například Brad Mehldau nebo Christian McBride a v roce 1991 také právě Goldings.
 
Scofieldova věrného bubeníka Billa Stewarta u nás není nutné představovat, diváci jej viděli v Jazz Docku již několikrát.
 
Milovníci klasického moderního jazzu, kteří neočekávají žádné modernistické výstřelky, ale mistrovsky zvládnutou improvizaci, kompozici i rytmus, si opravdu přijdou na své – v umění "jak hrát jazz" to bude setkání s těmi nejlepšími z nejlepších!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Larry Goldings / Peter...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)